Trending By: Salma Syahbuddin January 14, 2021 @ 3:10pm

“Crazy On How Rich People Can Simply Tindas…” – Kontroversi Daging Harimau Menangis Undang Perdebatan Netizen

Siapa agaknya yang tidak kenal dengan produk ‘paling’ hangat di pasaran ketika ini, daging Harimau Menangis keluaran Aunty Tini Kitchen yang sering menjadi antara subjek utama dalam insta story selebriti popular tanah air sejak kebelakangan ini.

Namun, timbul kontroversi apabila pihak Perbadanan Harta Intelek (myIPO) dikatakan telah menasihati ibu kepada Neelofa, Datin Noor Kartini Noor Mohamed agar tidak mendahului pihaknya dengan mendakwa jenama daging Harimau Menangis itu telahpun didaftar sebagai hak eksklusif dan cap dagangan.

Perkara ini telahpun dimuat naik menerusi satu hantaran di laman sosial Twitter myIPO pada Rabu.

Walaubagaimana pun, perkara ini masih dalam proses pemeriksaan.

” Crazy on how rich people can simply tindas other small sellers…”

Melihat kepada isu ini serta komen yang diberikan oleh netizen menerusi ruangan twitter, rata-rata ramai yang tidak berpuas hati dengan tindakan ibu kepada Neelofa ini.

Malah, ada yang beranggapan status kekayaan menjadi kayu pengukur kepada kes penjenamaan produk makanan tersebut.

Namun, ada segelintir netizen yang menasihatkan agar ibu Lofa tampil menjelaskan perkara tersebut supaya tidak timbul sebarang kontroversi sehingga ianya jatuh fitnah.

Netizen siap tunjuk bukti!

Memandangkan isu daging harimau menangis menjadi perdebatan hangat dikalangan netizen, ada juga nampaknya yang sempat menunjukkan bukti bahawa perkataan daging harimau menangis ini adalah perkataan biasa yang terkandung di dalam kamus dewan.

Apapun, semoga perkara ini dapat diselesaikan dengan cara yang baik dan netizen tidak cepat melatah sehingga timbulnya fitnah diantara kedua belah pihak okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 16 Apr 2021

REV Media Group Ungguli Penerbit Digital Terbaik Tahun Ini Buat Kali Kedua!

REV Media Group (RMG) yang dahulunya dikenali sebagai Media Prima Digital sekali lagi telah dianugerahkan ‘Penerbit Digital Terbaik Tahun Ini’ oleh d Awards 2020, Malaysian Digital Association (MDA) sekaligus membawa pulang anugerah Emas buat tahun […]

Trending Fri, 13 Mar 2020

Seorang Wanita Buta Pernah Meramal Wabak Covid-19 Pada Tahun 1996!

SEORANG wanita pernah menggemparkan dunia suatu waktu dahulu apabila pernah membuat ramalan tentang Brexit, satu serangan menara berkembar WTC beberapa dekad lalu. Hari ini nama wanita itu mula diperkatakan dan menjadi perhatian sekali lagi apabila […]

Featured Tue, 7 Sep 2021
Trending Thu, 3 Jan 2019

‘Fuh, Berhabuk English Budak Ni’, Aishah London Curi Tumpuan Netizen

Dari kecil dia suka spaghetti, pizza, keju. Kalau nasi, dua atau tiga hari sekali sahaja dia makan…

Trending Thu, 25 Jun 2020
Featured Tue, 15 Jun 2021

Cadangan Laksana i-Sinar i- Lestari 2.0 Pada Kadar Separuh

Cadangan untuk melaksanakan i-Sinar dan i-Lestari 2.0 pada kadar separuh berbanding versi 1.0 untuk tempoh tiga bulan telah disarankan. Menurut Bekas Perdana Menteri, ia memandangkan pengeluaran caruman daripada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) untuk i-Sinar […]

Trending Wed, 7 Apr 2021

Usia Bukan Halangan Fhan Untuk Jadi Penyanyi & Rapper

Penyanyi baru, Fhan bermula sebagai penyanyi dan rapper profesional tahun lalu di usia 30 tahun. Namun, bagi Fhan, dalam berkarya soal usia bukanlah perkara penting asal saja seseorang itu mempunyai minat dan bakat. Malah, Fhan, […]

Featured Fri, 5 Jun 2020

Ini Tips Untuk Korang Yang Nak Beli Rumah!

Jangan main belasah je pilih rumah untuk dibeli ok?

| Live TV