Trending By: SGMS Faida April 5, 2018 @ 9:59am

‘Dakwat Di Jari’ Kupas Isu Wanita Dalam Pilihan Raya Ke 14

Kehangatan pilihan raya umum ke 14 (PRU14) yang bakal diumumkan bila-bila masa kini dah dirasai! Menerusi PRU kali ini, wanita dijangka menjadi penentu kepada kemenangan calon dari parti yang bertanding.

Ini kerana bilangan peningkatan yang ketara. Buat pertama kalinya, lebih 51 peratus pengundi bakal turun menjalankan tanggungjawab mereka kali ini.

Sehubungan itu, pihak TV9 mengambil inisiatif menerbitkan sebuah program khas yang mengangkat kaum wanita sebagai topik utama dalam membincangkan pelbagai isu menarik sepanjang tempoh berkempen.

Program Dakwat Di Jari yang bakal bersiaran selama sejam bermula 5 petang mulai Hari Penamaan Calon sehingga sehari sebelum tarikh mengundi.

Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Berhad, Encik Johan Ishak memaklumkan program bual bicara ini merupakan platform bagi kaum wanita menzahirkan pendapat dan buah fikiran dan harapan mereka untuk lima tahun akan datang.

“ Program ini menampilkan wanita-wanita berpengaruh dalam industri politik negara seperti ahli politik, selebriti dah ahli akademik,” katanya ketika Majlis Pelancaran Program Dakwat Di Jari yang berlangsung di Royal Chulan Damansara, sebentar tadi.

Program bual bicara yang dikendalikan oleh pasangan pembaca berita TV9, Mas Zharif Aziz Desa dan Hawa Rizwana Redzuan ini bakal membincangkan kepelbagaian topik berkepentingan terhadap wanita. Wah, mesti menarik ni!

Pihak Media Prima Berhad kini telah bersiap-sedia dengan pelbagai program khas dan siaran langsung berkaitan PRU14.

Oh ya, jangan lupa tanggungjawab anda sebagai rakyat Malaysia, jom turun mengundi!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 4 Dec 2020
Trending Fri, 12 Jan 2018

Lakukan 22 Perkara Ini, Anda Akan Dapat Perlepasan Dari Membayar Cukai

Lakukan 22 Perkara Ini, Anda Akan Dapat Perlepasan Dari Membayar Cukai

Trending Wed, 7 Oct 2020
Trending Tue, 13 Aug 2019
Trending Sat, 2 May 2020
Trending Mon, 13 Aug 2018

Lelaki Berhabis RM 45 Ribu Untuk Wajah Mirip Hael Husaini?

Cuba anda tengok, sama kan? Namun ada yang menulis di Twitter, Hael Husaini lebih kacak & original. Pendapat anda pula bagaimana?

Trending Tue, 7 Jan 2020
Trending Mon, 4 Mar 2019

Pemain-pemain Jepun ini membersihkan kawasan sekolah di Malaysia. Alamak, segannya!

Kanak-kanak di negara itu memang dilatih jaga kebersihan sejak kecil

| Live TV