Trending By: SGMS Faida April 5, 2018 @ 9:59am

‘Dakwat Di Jari’ Kupas Isu Wanita Dalam Pilihan Raya Ke 14

Kehangatan pilihan raya umum ke 14 (PRU14) yang bakal diumumkan bila-bila masa kini dah dirasai! Menerusi PRU kali ini, wanita dijangka menjadi penentu kepada kemenangan calon dari parti yang bertanding.

Ini kerana bilangan peningkatan yang ketara. Buat pertama kalinya, lebih 51 peratus pengundi bakal turun menjalankan tanggungjawab mereka kali ini.

Sehubungan itu, pihak TV9 mengambil inisiatif menerbitkan sebuah program khas yang mengangkat kaum wanita sebagai topik utama dalam membincangkan pelbagai isu menarik sepanjang tempoh berkempen.

Program Dakwat Di Jari yang bakal bersiaran selama sejam bermula 5 petang mulai Hari Penamaan Calon sehingga sehari sebelum tarikh mengundi.

Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Berhad, Encik Johan Ishak memaklumkan program bual bicara ini merupakan platform bagi kaum wanita menzahirkan pendapat dan buah fikiran dan harapan mereka untuk lima tahun akan datang.

“ Program ini menampilkan wanita-wanita berpengaruh dalam industri politik negara seperti ahli politik, selebriti dah ahli akademik,” katanya ketika Majlis Pelancaran Program Dakwat Di Jari yang berlangsung di Royal Chulan Damansara, sebentar tadi.

Program bual bicara yang dikendalikan oleh pasangan pembaca berita TV9, Mas Zharif Aziz Desa dan Hawa Rizwana Redzuan ini bakal membincangkan kepelbagaian topik berkepentingan terhadap wanita. Wah, mesti menarik ni!

Pihak Media Prima Berhad kini telah bersiap-sedia dengan pelbagai program khas dan siaran langsung berkaitan PRU14.

Oh ya, jangan lupa tanggungjawab anda sebagai rakyat Malaysia, jom turun mengundi!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 25 Nov 2020
Featured Thu, 18 Nov 2021

Malaysia Dijangka Hadapi Gelombang Baharu COVID-19 Disember Ini

Ya Allah, lindungi keluarga dan negara kami♥

Trending Mon, 16 Mar 2020

COVID-19- Boleh Berjangkit Melalui Hubungan Intim?

  “Selamatkah  jika kita melakukan hubungan kelamin semasa wabak covid-19 sedang menular pada waktu ini?,” BERITA tentang penularan wabak corona atau COVID-19 semakin membimbangkan masyarakat dunia pada waktu ini. Sehingga hari ini, statistik individu yang […]

Trending Sat, 23 Jun 2018

自闭症少年字体超端正 网友惊叹:根本像列印出来

中国一名16岁少年林文彬「握着笔的手,在纸上一笔一画地写字」,就这样只是拍摄他写字非常端正公整的视频,吸引了730万人狂赞。

Trending Fri, 16 Feb 2018

JUMPA DOMPET DI PETRONAS, LIHAT APA LELAKI INI LAKUKAN!

Dalam status berkenaan, Izz meminta rakan-rakan di laman Facebook beliau untuk menjejaki pemilik wallet berkenaan dan meminta status itu diviralkan. Hasilnya? Lihat gambar di atas.

Trending Mon, 8 Feb 2021
Featured Tue, 6 Apr 2021

“Kena Tunjuk Bukti Buat Aktiviti..” – Gara-Gara Selebriti Langgar SOP, Surat Pelepasan Negeri Diperketatkan?

Umum maklum, isu pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) dan kebenaran merentas negeri hangat menjadi perbincangan sejak akhir-akhir ini. Terbaru, tular satu memo mengenai para pemohon yang ingin merentas negeri perlu mengemukakan maklumat lengkap sepanjang perjalanan […]

Trending Wed, 3 Feb 2021

Todak Music Jalin Kerjasama Dengan Warner Music Malaysia

Todak Music dan Warner Music Malaysia melakar dua sejarah penting baru-baru ini. Kejayaan pertama dilakar menerusi penganjuran majlis menandatangani memorandum persefahaman secara atas talian atau virtual/maya yang mengetengahkan format hibrid baharu. Penganjuran majlis menandatangani memorandum […]

| Live TV