Trending By: SGMS Faida April 5, 2018 @ 9:59am

‘Dakwat Di Jari’ Kupas Isu Wanita Dalam Pilihan Raya Ke 14

Kehangatan pilihan raya umum ke 14 (PRU14) yang bakal diumumkan bila-bila masa kini dah dirasai! Menerusi PRU kali ini, wanita dijangka menjadi penentu kepada kemenangan calon dari parti yang bertanding.

Ini kerana bilangan peningkatan yang ketara. Buat pertama kalinya, lebih 51 peratus pengundi bakal turun menjalankan tanggungjawab mereka kali ini.

Sehubungan itu, pihak TV9 mengambil inisiatif menerbitkan sebuah program khas yang mengangkat kaum wanita sebagai topik utama dalam membincangkan pelbagai isu menarik sepanjang tempoh berkempen.

Program Dakwat Di Jari yang bakal bersiaran selama sejam bermula 5 petang mulai Hari Penamaan Calon sehingga sehari sebelum tarikh mengundi.

Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Berhad, Encik Johan Ishak memaklumkan program bual bicara ini merupakan platform bagi kaum wanita menzahirkan pendapat dan buah fikiran dan harapan mereka untuk lima tahun akan datang.

“ Program ini menampilkan wanita-wanita berpengaruh dalam industri politik negara seperti ahli politik, selebriti dah ahli akademik,” katanya ketika Majlis Pelancaran Program Dakwat Di Jari yang berlangsung di Royal Chulan Damansara, sebentar tadi.

Program bual bicara yang dikendalikan oleh pasangan pembaca berita TV9, Mas Zharif Aziz Desa dan Hawa Rizwana Redzuan ini bakal membincangkan kepelbagaian topik berkepentingan terhadap wanita. Wah, mesti menarik ni!

Pihak Media Prima Berhad kini telah bersiap-sedia dengan pelbagai program khas dan siaran langsung berkaitan PRU14.

Oh ya, jangan lupa tanggungjawab anda sebagai rakyat Malaysia, jom turun mengundi!

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 18 Jul 2019
Trending Fri, 17 Aug 2018

Pemandu Bas RapidKL Dalam Keadaan Separuh Sedar

Ujian saringan awal air kencing oleh Hospital Ampang terhadap pemandu bas terbabit akan dihantar ke Jabatan Kimia untuk dianalisa.

Trending Mon, 2 Mar 2020

Firasat Ashraf Akan Meninggalkan Noah, Lukisan Noah Untuk Ashraf Sinclair Punya Maksud Tersirat?

Kehilangan Ashraf Sinclair sejak minggu lalu masih terasa di hati insan-insan terdekat. Ashraf meninggal berpunca daripada masalah komplikasi masalah jantung, kehilangannya disifatkan sebagai “mati mengejut”. Saat pemergian Ashraf, sebuah lukisan yang dilukis oleh anaknya, Noah […]

Trending Tue, 3 Jul 2018

Terperangkap Dalam Gua, 12 Pemain Bola Sepak Thailand Ditemui Selamat

Alhamdulillah…semuanya selamat. Misi kini bertumpu kepada usaha membawa keluar kesemua mangsa dengan selamat. Semoga segalanya lancar!

Trending Thu, 14 Nov 2019
Trending Mon, 25 Jun 2018

正妹卸妆「脸皮整片撕掉」瞬间毁容!

抖音近来在网路上掀起热潮,有许多素人大胆秀出妆前装后的惊人对比照!

Trending Thu, 19 Dec 2019

Watch How This Malaysian-US Born Girl Inspires People At Her Graduation Ceremony

Petronas scholar girl gave the coolest and inspiring speech at her graduation ceremony in US

Trending Sat, 23 Mar 2019

Video Viral Lelaki Bakar Diri Sendiri Disahkan Meninggal Dunia

Dalam rakaman tersebut, lelaki terbabit dilihat melumuri dirinya dengan minyak petrol sebelum mengeluarkan pemetik api dan membakar dirinya. 

Trending Sat, 7 Sep 2019

Kerana Mengandung Di Belasah Teman Lelaki

Sudahlah sedang mengandung 5 bulan dipukul teman lelaki dengan teruk

| Live TV