Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Salma Syahbuddin June 18, 2020 @ 1:00pm

Duduk Semeja Melebihi 4 Orang Kini Dibenarkan

Dalam sidang media harian pada Rabu, Menteri Kanan Keselamatan Datuk Ismail Sabri Yaakob berkata, masyarakat kini boleh duduk lebih dari empat orang dalam satu meja.

Namun, beliau menegaskan SOP masih perlu dilaksanakan bertujuan mengelakkan jangkitan dan penularan wabak Covid-19 walaupun negara kini berada di fasa PKPP.

” Kalau meja itu boleh muat 10 orang maka, 10 orang lah boleh duduk di situ” Katanya.

Jangan ambil mudah ‘green light’ yang diberikan MKN

Bagaimanapun, MKN meminta agar masyarakat Malaysia tahu betapa pentingnya mengamalkan ‘social distancing’ antara satu sama lain ketika berada di restoran atau kedai-kedai makan.

Jadi, jangan ambil mudah kebenaran yang diberikan okay? Masih kena patuhi SOP dimana jua anda berada.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 14 Aug 2018

农历七月抓交替?溪边惊见裸男浮尸 救难队到场竟「复活」

农历七月鬼门开,坊间盛传溪边、海边都会有水鬼「抓交替」;近日就有一名男网友在网路上PO出一段影片,只见一名裸男面部朝下,趴在湍急的水流中央……

Trending Thu, 10 Jan 2019

Masjidil Haram Di Serang Ribuan Cengkerik

Pihak berkuasa Makkah melancarkan operasi pembersihan untuk membunuh serangga berkenaan.

Trending Tue, 12 Mar 2019

赛亚人穿水手服?网惊:童年崩坏了

七龙珠与美少女战士互换战袍,你接受到吗?

Trending Tue, 10 Apr 2018

Employers are NOT Required to Give Employees Day Off on May 9th

So, does this mean we need to take an annual leave to vote?

Trending Thu, 19 Apr 2018

Selepas 25 Tahun, Kumpulan KRU Akan Dibubarkan Bulan Depan. Girls! Jangan Nangis Ya

Kumpulan trio KRU akan dibubar bulan depan. Anda janganlah sedih.

Trending Thu, 29 Nov 2018
Trending Sat, 21 Jul 2018

Wow! Kontroversi Tak Halang Anak Suharto Cuba Nasib

Dia yang dikenali sebagai lelaki gemar berfoya-foya dan peminat kereta mewah pernah menjalani empat tahun daripada 15 tahun hukuman penjara yang dikenakan ke atasnya kerana mengupah pembunuh upahan untuk membunuh hakim yang menjatuhkan hukuman penjara ke atasnya atas kesalahan rasuah.

Trending Thu, 29 Mar 2018

Hantu Kebaya Merah Kembali?

Penampakan wanita berkebaya merah berjalan seorang diri di jalan gelap yang sunyi. Kalau korang, buat macam biasa atau dah jerit sekuat hati…hehe

Trending Thu, 28 Mar 2019

Mangsa Gas Toksik Sungai Kim Kim Dibenarkan Keluar Hospital

Kesemua mangsa kes pembuangan sisa toksik yang dimasukkan ke hospital kerana menghidu gas toksik di Sungai Kim Kim pada bulan lalu dibenarkan keluar dari hospital.

Trending Mon, 27 Aug 2018

Penemuan Baru: Najis Bayi Berupaya Melawan Penyakit Dan Bantu Turunkan Berat Badan

‘Koktel’ probiotik yang diperbuat daripada bakteria dalam najis bayi dikatakan boleh menambah baik kesihatan secara keseluruhan.

| Live TV