Trending By: SGMS Enal July 5, 2019 @ 11:59am

Ingat Ponteng Di Denda Melutut Atas Bara Kayu

Seorang kanak-kanak berusia lapan tahun terpaksa menanggung kesakitan apabila dihukum oleh ibunya atas kesalahan yang tidak dilakukan.

Hukuman tersebut diberikan kepadanya berikutan pulang ke rumah awal tanpa membawa beg sekolah. Oleh sebab itu, ibunya menganggap kanak-kanak tersebut telah ponteng sekolah.

Namun, kanak-kanak itu pulang ke rumah dengan lebih awal kerana guru menghentikan sesi persekolahan pada hari itu sempena sambutan Perayaan St. John the Baptist.

Ketika itu beg sekolahnya masih berada di dalam kelas dan telah dikunci oleh guru. Dia pulang ke rumah dengan lebih awal tanpa membawa beg sekolah bersama.

Disebabkan itu, ibunya mengarahkan kanak-kanak tersebut untuk balik semula ke sekolah bagi mengambil beg miliknya, namun sudah pastinya bilik darjah masih dikunci.

Kanak-kanak tersebut walau bagaimanapun dipukul dengan objek keras. Selain itu, ibunya turut mendapatkan kayu api yang sedang dibakar dan mengarahkan anaknya supaya melutut di atas kayu tersebut.

Disebabkan itu, lutut kanak-kanak tersebut melecur teruk dan mengalami kesakitan yang amat sangat. Berikutan itu, dia tidak dapat ke sekolah dan disedari oleh gurunya setelah beberapa hari. Jadi, guru kanak-kanak tersebut bertindak untuk melawat pelajarnya.

Melihat kepada keadaan tersebut, guru tersebut melaporkan kejadian itu kepada pejabat kebajikan dan pembangunan sosial tempatan dan juga pihak polis.

Walau bagaimanapun, pada waktu ini kanak-kanak tersebut tinggal bersama datuk dan neneknya untuk proses penyembuhan.

Sumber: Inquirer

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 6 Jan 2021
Trending Mon, 3 Sep 2018

Patah Tumbuh Hilang Berganti. Elfira Loy Bertunang Lagi

Majlis merisik dan bertunang itu berlangsung secara tertutup di kediaman pelakon itu di Alam Damai, sekitar  jam 10 pagi semalam.

Trending Fri, 13 Apr 2018

Khloe Kardashian Selamat Melahirkan Anak Perempuan Tetapi…

Haih, tak sah kalau tak ada drama dalam situasi yang melibatkan keluarga Kardashian ini!

Featured Fri, 19 Mar 2021
Trending Wed, 19 Dec 2018

Sajat Kena Denda?

Semoga Sajat mengambil iktibar daripada apa yang berlaku

Featured Tue, 6 Apr 2021

RM5 Kadar Zakat Fitrah Wajib Bagi Wilayah Persekutuan, Cara Bayar Zakat Online

Menurut Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri, kadar zakat fitrah wajib di Wilayah Persekutuan pada tahun ini ditetapkan sebanyak RM5. Selain itu, kadar RM7 dan RM14 ditetapkan […]

Trending Mon, 9 Dec 2019

Wanita Dipenggal & Dijamah Otak Gara-Gara Cakap Bahasa Inggeris

Alamak kena berjaga-jaga bila bercakap selepas ini.

Trending Wed, 3 Jun 2020

Berita Baik Buat Peminat Esports Di Malaysia

Wah tak sabarnya nak tengok!

Featured Tue, 23 Feb 2021
Trending Mon, 15 Jun 2020

| Live TV