Trending By: Padin July 27, 2021 @ 1:46pm

Isu Petik Nama Siti Nordiana di IG Live: Syura, Lan Solo & 3 Individu Serahkan Kepada Peguam

Penyanyi Syura, Lan Solo dan isteri, Nur Sheila Hassim, jurusolek Aida G dan pegawai perhubungan awam syarikat rakaman FMC, Sam Samin yang dituntut membuat permohonan maaf terhadap penyanyi Siti Nordiana menyerahkan perkara terbabit terhadap peguam untuk tindakan selanjutnya.

Mereka berlima mengakui sudah menerima notis terbabit yang dikemukakan menerusi peguam Abang Azlan dari Abang Azlan & Associates.

“Kami ambil maklum tentang tindakan notis tuntutan yang telah di ambil oleh pihak Siti Nordiana terhadap kami berlima. Kami juga telah menyerahkan perkara ini kepada peguam kami untuk tindakan selanjutnya.

“Apa-apa tindakan atau respon yang bakal menyusul akan kami maklumkan berdasarkan nasihat daripada peguam kami. Terima kasih,” kata mereka menerusi sebuah kenyataan media.

Sebelum ini, Syura, Lan, Sheila, Aida dan Sam diberi tempoh masa 24 hingga 48 jam untuk mereka memberi maklum balas dan sekiranya gagal berbuat demikian, mereka bakal dikenakan tindakan saman.

Terdahulu Siti Nordiana atau Nana menerusi peguamnya Abang Azlan Abang Ariffin membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Cheras, pada 23 Julai lalu.

Ia berikutan isu namanya dibabitkan dalam sesi Instagram Live yang disertai oleh Syura, Lan, Sheila, Aida dan Sam pada 20 Julai.

Pada sesi terbabit, Shiela meluahkan rasa terkilan apabila suaminya, Lan dikatakan menumpang populariti Nana.

Syura turut meluahkan rasa kecewa apabila ada sesetengah pihak enggan menawarkan pekerjaan kepadanya dan didakwa berpunca dari Nana.

Malah, ia menjadi medan untuk mereka berlima meluahkan apa yang terbuku di hati selama ini membabitkan konflik yang berlaku.

Nana bertindak mahu membersihkan namanya daripada dakwaan berunsur fitnah yang boleh menjejaskan imej dan reputasinya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 25 Jan 2023
Trending Fri, 7 Jan 2022

Media Prima Audio Lancarkan Stesen Radio Baharu: Molek FM, Gu Pantai Timur

Pihak pengurusan Media Prima Audio (MPA) telah mengumumkan pembukaan stesen radio terbaharu dibawah naungannya iaitu Molek FM, Gu Pantai Timur pada 30 Disember yang lalu. Pengumuman mengenai barisan penyampai Molek FM yang akan menyerikan stesen […]

Hiburan Thu, 16 Mar 2023
Trending Mon, 13 Jul 2020
Trending Wed, 18 Jul 2018

Catwalk Sambil Menyusukan Bayi. Hebat Mara Martin!

Mara Martin menyusu dan mengendong anaknya, Aria ketika pertunjukan baju renang tahunan, Sports Illustrated.

Featured Thu, 19 Jan 2023
Cahaya Mata Tue, 8 Nov 2022

“So Many Sotong Terdampar Here, Nanti Kena Ketumbit Mata”- Noorkhiriah Nasihatkan Anak Gara-Gara Melihat…

Pelakon dan pelawak terkenal, Noorkhiriah menasihati anak lelakinya supaya menjaga batas penglihatan. Lebih menghiburkan, Khiriah dengan selamba menyamakan wanita asing sebagai seekor sotong yang sedang terdampar di persisiran pantai.   View this post on Instagram […]

Hiburan Sun, 18 Feb 2024