Trending By: SGMS Enal January 11, 2020 @ 11:54am

Kanak Yang Hilang Di Kajang Di Temukan Semula Dengan Ibu Bapa

Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun yang ditemukan bersendirian oleh orang awam di Taman Megah, Kajang dekat sini, telah diserahkan kepada ibu bapanya, semalam.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof berkata, ibu kepada kanak-kanak itu yang berusia 35 tahun menghubungi polis kira-kira 2 petang semalam selepas mengetahui mengenai penemuan anaknya oleh orang awam yang tular di media sosial.

Kanak-kanak itu hilang tidak sampai 24 jam sebelum ditemui orang ramai.

Beliau berkata ibu bapa kanak-kanak berkenaan yang juga tinggal di kawasan taman perumahan itu, datang ke Ibu Pejabat Polis Daerah Kajang pada 9 malam tadi, untuk mengambil anak mereka dengan membawa dokumen rasmi sebagai bahan bukti sokongan.

“Kanak-kanak itu dikatakan keluar bersendirian untuk bermain di luar rumah melalui pintu depan yang bertutup tetapi tidak berkunci,” katanya hari ini.

Ahmad Dzaffir turut menzahirkan penghargaan kepada media dan orang ramai kerana membantu menyebarkan berita berkaitan kehilangan kanak-kanak tersebut sehingga berjaya ditemui dalam keadaan selamat.

Sumber: Bernama

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 17 Oct 2018

Suunto 9 Menampilkan Fit Intelligent Technology

Mempunyai pelbagai teknologi pintar seperti bateri pintar yang direka untuk bertahan sehingga 120 jam, peringatan pintar dan ciri Suunto’s FusedTrack, yang menggabungkan GPS dan data sensor

Trending Wed, 6 May 2020
Featured Sat, 19 May 2018

Tiada Kaitan DNA Namun Selebriti Hollywood Ini Memiliki Raut Wajah Seiras

Terbaru di laman YouTube memaparkan selebriti Hollywood yang mempunyai wajah seiras biarpun mereka sama sekali tidak mempunyai pertalian darah.

Trending Tue, 27 Aug 2019

一个结婚蛋糕吃了49年!这对夫妻明年用蛋糕屑继续

美国宾夕法尼亚州就有一对白发苍苍的夫妻,把1970年结婚时的结婚蛋糕冷冻起来,每年一到结婚纪念日便切一小块出来吃,持续了整整49年。

Trending Mon, 6 Jul 2020
Trending Tue, 23 Jun 2020

Sekolah Boleh Ubahsuai Keperluan Asalkan Patuh SOP

Buat pihak sekolah dan guru-guru.

Featured Thu, 22 Aug 2019

Kebakaran hutan Amazon semakin teruk! Anda boleh bantu dengan 5 cara ini

Walaupun ia tak berlaku di Malaysia, ini tetap Bumi kita.

Trending Fri, 28 Aug 2020

| Live TV