Trending By: Attiqah Mohd January 4, 2021 @ 12:12am

Khareez & Nadeera Muncul Sebagai Juara Lagu Cinta Kita 2

Lagu Cinta Kita 2 akhirnya melabuhkan tirai selepas lapan minggu bersiaran. Pentas akhir sebentar tadi menyaksikan pasangan Kharez & Nadheera muncul sebagai juara untuk musim kedua. 

Kharez & Nadheera berjaya menewaskan empat lagi pasangan lain iaitu Adly & Darling, Iss & Mya, Kael & Evie dan Syafiq & Serra yang turut mara ke pentas akhir.

Kedua dua pasangan tersebut membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM 50,000, mereka juga bakal memiliki sebuah single lagu duet dan video muzik. 

Pasangan Syafiq & Serra berjaya merangkul tempat kedua dengan membawa RM 30,000. Pasangan Iss & Mya berjaya muncul di tempat ketiga dan membawa wang tunai RM 20,000.

Tempat keeempat berjaya dimenangi oleh pasangan Kael & Evie, mereka membawa pulang wang tunai berjumlah Rm 15,000. Pasangan Adly & Darling berjaya mendapat tempat kelima dan membawa wang tunai berjumlah RM10, 000. 

Bagi minggu terakhir, kelainan ditonjolkan apabila kesemua pasangan perlu  mempersembahkan dua buah lagu. 

Persembahan akhir dinilai oleh juri tetap iaitu  Ajai, Mas Idayu dan dan Hael Hussaini. Manakala, Rozita Che Wan hadir sebagai panel Cinta untuk episod kali ini. 

Juri memberi 70 peratus daripada markah keseluruhan, sementara baki 30 peratus markah mereka diperoleh daripada undian penonton melalui www.xtra.com.my/lck2

Bersiaran secara langsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, Vokal Mania diacarakan oleh Azwan Ali dan Elly Mazlein. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 7 Sep 2022

Didakwa Eksploitasi Gangguan Seksual Puteri Balqis, Ini Respons YouTuber Bros Gang TV – “Kami Tak Paksa, Bukan Views Yang Dikejar”

YouTuber Bros Gang TV nafi sengaja eskploitasi pendedahan ‘berani mati’ Puteri Balqis

Trending Sat, 21 Mar 2020

Bimbang Bekalan Hand Sanitizer Semakin Berkurang, Safawi Rasid Keluarkan Hand Sanitizer Jenama Sendiri

BARU-BARU ini, pemain bola sepak skuad Harimau Malaya, Safawi Rasid telah mengeluarkan produk hand sanitizer atau cecair basmi kuman jenama sendiri susulan dengan kes covid-19 yang semakin membimbangkan masyarakat dunia pada waktu ini.  Perkara ini […]

Featured Fri, 7 Oct 2022
Trending Thu, 5 May 2022
error: Content is protected !!