Trending By: Attiqah Mohd January 4, 2021 @ 12:12am

Khareez & Nadeera Muncul Sebagai Juara Lagu Cinta Kita 2

Lagu Cinta Kita 2 akhirnya melabuhkan tirai selepas lapan minggu bersiaran. Pentas akhir sebentar tadi menyaksikan pasangan Kharez & Nadheera muncul sebagai juara untuk musim kedua. 

Kharez & Nadheera berjaya menewaskan empat lagi pasangan lain iaitu Adly & Darling, Iss & Mya, Kael & Evie dan Syafiq & Serra yang turut mara ke pentas akhir.

Kedua dua pasangan tersebut membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM 50,000, mereka juga bakal memiliki sebuah single lagu duet dan video muzik. 

Pasangan Syafiq & Serra berjaya merangkul tempat kedua dengan membawa RM 30,000. Pasangan Iss & Mya berjaya muncul di tempat ketiga dan membawa wang tunai RM 20,000.

Tempat keeempat berjaya dimenangi oleh pasangan Kael & Evie, mereka membawa pulang wang tunai berjumlah Rm 15,000. Pasangan Adly & Darling berjaya mendapat tempat kelima dan membawa wang tunai berjumlah RM10, 000. 

Bagi minggu terakhir, kelainan ditonjolkan apabila kesemua pasangan perlu  mempersembahkan dua buah lagu. 

Persembahan akhir dinilai oleh juri tetap iaitu  Ajai, Mas Idayu dan dan Hael Hussaini. Manakala, Rozita Che Wan hadir sebagai panel Cinta untuk episod kali ini. 

Juri memberi 70 peratus daripada markah keseluruhan, sementara baki 30 peratus markah mereka diperoleh daripada undian penonton melalui www.xtra.com.my/lck2

Bersiaran secara langsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, Vokal Mania diacarakan oleh Azwan Ali dan Elly Mazlein. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 3 May 2021
Trending Thu, 17 Dec 2020
Trending Wed, 31 Mar 2021

Sweet Sungguh! Harris Alif Hadiahkan Lagu Baru Buat Intan Ladyana

Baru saja mendirikan rumah tangga dengan cinta hatinya, aktres Intan Ladyana pada 5 Februari lalu, penyanyi, pelakon, dan pengacara Harris Alif, 22, pastinya kini diulit kebahagiaan. Demi mengabadikan rasa cinta mendalamnya terhadap isteri, Harris tidak […]

Trending Sat, 29 Feb 2020
Featured Sat, 30 Apr 2022

“Tiba-Tiba Check Akaun, Kosong! – Cik Jenny Menangis Duit Simpanan Dalam Akaun Lesap Dikebas Bekas Kekasih

Girls! Bercinta jangan sampai share hal peribadi macam ni… Ambil kisah Cik Jenny ni sebagai pengajaran dan hati-hati dengan sesiapa pun

Trending Wed, 9 Sep 2020

Covid-19 : Kedah Medical Centre Ditutup

Ianya sebagai langkah pencegahan..

Trending Thu, 21 May 2020
Trending Fri, 3 Aug 2018

云南16岁少女「天生3鼻孔」16年来只能靠嘴巴呼吸

呼吸,是每一分每一秒都在做的寻常动作,但对中国云南一位少女来说,她竟在16岁时,才靠鼻腔吸到第一口氧气。

Featured Wed, 27 Oct 2021

Pecahkan Cermin 12 Kereta, Bekas Pesakit Mental Ditahan

Polis telah menahan seorang lelaki yang merupakan bekas sakit mental selepas memecahkan cermin 12 buah kereta di Jalan Sultan Abdul Samad, Banting, semalam. Memetik laporan daripada Utusan, lelaki berusia 39 tahun itu menghayunkan sebatang besi […]

Trending Thu, 16 Nov 2017

摄影师母亲把自己的女儿变身成为Wonder Woman!

Mary Grace Pingoy是一位来自美国印第安纳州西北部获奖的家庭和儿童肖像摄影师。她近期帮她第一个女儿创作了一系列神奇女侠的照片拍摄。

| Live TV