Featured By: Aqilah Paharuzi April 22, 2022 @ 7:47pm

“Saya Mengangkat Tangan Untuk Menyokong Bella..” – Tindakan Lelaki Ini Minta Orang Ramai ‘High 5’ Sebagai Tanda Solidariti Untuk #JusticeforBella Undang Sebak

“Saya Mengangkat Tangan Tanda Sokong Bella..” – Tindakan Lelaki Ini Minta Orang Ramai ‘High 5’ Sebagai Tanda Solidariti Untuk #JusticeforBella Undang Sebak

Kisah penderaan membabitkan remaja sindrom down, Bella dan Orang Kena Tuduh (OKT), pengasas Rumah Bonda, Siti Bainun sememangnya sangat menyayat hati seluruh rakyat Malaysia.

Penderitaan yang berlaku kepada anak syurga itu membuatkan warganagera Malaysia memohon keadilan dan bersepakat untuk tunjuk solidariti dengan tanda pagar #JusticeforBella.

Baru-baru ini, sebuah video tular di ruangan media sosial TikTok yang memaparkan seorang lelaki membuat tanda solidariti secara terbuka di sebuah bazar dipercayai di Bandar Penawar, Johor.

Menerusi video tersebut, lelaki berkenaan menggunakan kertas manila kad yang digantungkan di badannya bertulis ‘Saya mengangkat tangan untuk menyokong Bella, anda bersama saya? Give me 5’ telah mengundang sebak wargamaya.

Dapat dilihat orang ramai di kawasan persekitaran bazar tersebut tampil memberi ‘High 5’ kepada lelaki tersebut sebagai tanda sokong untuk solidariti #JusticeforBella

Meninjau di ruangan komen, rata-rata wargamaya meluahkan perasaan mereka yang sedih serta memuji tindakan lelaki berkenaan yang disifatkan sangat membanggakan rakyat Malaysia.

Ada juga dalam kalangan mereka yang sempat menitipkan doa kepada adik Bella dan menyeru agar keadilan akan terbongkar tidak lama lagi.

Video yang berdurasi 30 minit itu kini mencecah lebih 500,000 tontonan, 50,000 tanda suka dan  lebih 3,000 komen.

@cixyara_

#justiceforbella #keadilanharusditegakkan

♬ bunyi asal – Sirapais. – Sirapais.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 15 Nov 2022

Belanja Beatbox Ketika Ceramah, Hazwani Helmi Dapat Tepukan Gemuruh Pelajar – “Adik Tu Tepuk Macam Nak Tercabut Tangan”

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok memaparkan pasangan adik-beradik yang juga aktivis kemanusiaan, Hazwani Helmi dan Datin Seri Heliza Helmi hadir ke sekolah untuk memberikan ceramah. @hazwanihelmiAl kisahnya nak kena ceramah. Tapi tak sangka […]

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Comelnya! Gaya Anak-Anak Selebriti Malaysia Ke Sekolah

Belajar rajin-rajin yer anak-anak semua…ops, make sure balik nanti kasut sekolah awak masih putih ok?

Featured Mon, 16 Apr 2018

Kenali Lelaki Gay, Bukan Dari Cara Pemakaian Mereka Tetapi Bentuk Jari

Sebuah kajian mengatakan bahawa pengecaman untuk memastikan sama ada lelaki itu gay ataupun tidak boleh dilakukan melalui jari-jemari tangannya. Sama ada anda mempercayainya ataupun tidak, kenyataan ini mungkin boleh digunakan pakai apabila mengaitkannya dengan Digit Ratio Theory.

Featured Thu, 1 Nov 2018

Exam Bagi Tahun 1, 2 Dan 3 Akan Dimansuhkan Bermula Tahun 2019

Pemansuhan peperiksaan tersebut akan digantikan dengan pentaksiran.

Featured Tue, 2 May 2023
Hiburan Thu, 26 Dec 2019
error: Content is protected !!