Trending By: Salma Syahbuddin July 22, 2021 @ 7:09pm

Lengkap 2 Dos Suntikan, Kerajaan Cadang Beri Kebenaran Rentas Negeri Bertemu Keluarga -TPM

Kerajaan sedang memperhalusi cadangan membenarkan pasangan atau keluarga jarak jauh yang telah lengkap dua dos vaksin COVID-19 merentas negeri bertemu keluarga.
Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata beliau sering membawa isu itu dalam mesyuarat Majlis Keselamatan Negara (MKN) supaya kelonggaran bertemu keluarga dapat dipertimbangkan.
“Sebagai seorang bapa, saya sedar betapa pentingnya institusi kekeluargaan itu kepada manusia.Walaupun atas faktor keselamatan, ibu atau bapa tidak sepatutnya terpaksa berpisah dengan anak-anak dalam tempoh yang terlalu lama.
“Lebih-lebih lagi jika ibu bapa berkenaan sudah pun menerima dua dos vaksin,” katanya menerusi muat naik status di media sosial.
Beliau memberi reaksi berkenaan susulan komen-komen yang diberikan netizen di media sosial yang menyuarakan keluhan pasangan jarak jauh atau ibu bapa yang terpisah dari anak-anak kerana larangan merentas negeri.
Ismail Sabri sebelum ini berkata kelonggaran kepada penerima dua dos vaksin COVID-19 akan diumumkan selepas Hari Raya Aidiladha.
Ketika ini, jelas beliau kajian teliti sedang dilakukan oleh Jawatankuasa Khas Jaminan Akses Bekalan Vaksin COVID-19 (JKJAV) sebelum dibentangkan kepada kerajaan.
Sumber  : Awani

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 7 Jan 2020

男人经常不穿内裤对身体到底有没有影响?

男人经常不穿内裤对身体到底有没有影响?很多人都不清楚……

Trending Mon, 4 May 2020

Azmi Caliph Buskers Perlukan Bantuan Kewangan Demi Teruskan Hidup

Semoga dipermudahkan urusan Azmi dan rakan-rakan yang lain

Trending Fri, 27 Nov 2020
Trending Tue, 18 Sep 2018

Beli Ubat Hormon Mencecah RM 1 Juta, Rosmah Bakal Hadapi 20 Pertuduhan

RM 1 juta untuk produk keremajaan kulit Datin Rosmah Mansor!

Trending Tue, 23 Mar 2021
Trending Mon, 9 Dec 2019

Gunung Berapi White Island Di New Zealand Meletus

Sekurang-kurangnya lima terkorban dan selebihnya masih belum dikenal pasti

| Live TV