Trending By: SGMS Faida April 11, 2019 @ 12:36pm

‘ Masa Kena Tu Sakit…Sakit Sangat’- Wartawan Aduan Rakyat Kongsi Pengalaman Disondol Lembu

Gara-gara disondol lembu ketika membuat liputan, wartawan TV3 Juliana Sharin menjadi topik bualan netizen di media sosial.

Kata Juliana, dia sedikit terkejut ketika disondol haiwan berkenaan namun mujur tidak mengalami kecederaan.

“ Ooo macam ni rasanya di viral kan. Seronok ya dapat perhatian dan jadi buah mulut netizen… Nak gelak gelak lah tak apa sebab saya sendiri gelakan diri sendiri bila tengok balik video tu.

“ Masa kena tu sakit, sakit sangat, yang aww pertama suara jantan tu sebab terkejut… Aww yang seterusnya baru rasa sakit. Rasa macam sengal sengal tu tapi tak bengkak…. Korang terhibur tengok saya, saya pulak terhibur baca komen komen korang,” tulisnya di Instagram.

Dalam masa sama, wartawan Aduan Rakyat ini juga menafikan sengaja membuat gimik ini untuk menarik perhatian ramai.

“ Bukan tak ada rakaman lain yang okay tapi sengaja nak pakai yang disondol itu bukan sebab nak viral tapi nak dijadikan pengajaran… Ia boleh berlaku pada sesiapa sahaja jadi berhati-hati ya,” sambungnya.

Tambahnya, video itu juga mempunyai sambungan di episod seterusnya. Jika ada sebarang aduan yang mahu dibuat, korang ada aduan boleh email ke [email protected] sertakan sekali nombor telefon untuk dihubungi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 1 Sep 2018

DBKL Tutup Tasik Titiwangsa Setahun

Pengunjung tidak perlu khuatir memandangkan DBKL turut menyediakan laluan khas bagi mereka yang ingin melakukan aktiviti joging di sekeliling kawasan taman.

Trending Mon, 22 Jun 2020
Featured Thu, 26 Apr 2018

Kecederaan Di Kaki Punca Bagaimana Ummi Nazeera Tahu Dirinya Hamil

Perkhabaran gembira berhubung kandungannya yang memasuki empat bulan dikongsi pelakon Ummi Nazeera, 28, semalam, melalui akaun Instagram miliknya.

Trending Wed, 14 Mar 2018

‘Power Couple’ Zayn Malik & Gigi Hadid Dah Berpisah! Ini Sebabnya…Oh, Tidak!

Bukan selalu kita dapat jumpa pasangan selebriti di mana dua-dua individu pun fotogenik dan cantik.

Trending Tue, 14 Apr 2020
Trending Mon, 1 Mar 2021

| Live TV