Trending By: SGMS Faida April 11, 2019 @ 12:36pm

‘ Masa Kena Tu Sakit…Sakit Sangat’- Wartawan Aduan Rakyat Kongsi Pengalaman Disondol Lembu

Gara-gara disondol lembu ketika membuat liputan, wartawan TV3 Juliana Sharin menjadi topik bualan netizen di media sosial.

Kata Juliana, dia sedikit terkejut ketika disondol haiwan berkenaan namun mujur tidak mengalami kecederaan.

“ Ooo macam ni rasanya di viral kan. Seronok ya dapat perhatian dan jadi buah mulut netizen… Nak gelak gelak lah tak apa sebab saya sendiri gelakan diri sendiri bila tengok balik video tu.

“ Masa kena tu sakit, sakit sangat, yang aww pertama suara jantan tu sebab terkejut… Aww yang seterusnya baru rasa sakit. Rasa macam sengal sengal tu tapi tak bengkak…. Korang terhibur tengok saya, saya pulak terhibur baca komen komen korang,” tulisnya di Instagram.

Dalam masa sama, wartawan Aduan Rakyat ini juga menafikan sengaja membuat gimik ini untuk menarik perhatian ramai.

“ Bukan tak ada rakaman lain yang okay tapi sengaja nak pakai yang disondol itu bukan sebab nak viral tapi nak dijadikan pengajaran… Ia boleh berlaku pada sesiapa sahaja jadi berhati-hati ya,” sambungnya.

Tambahnya, video itu juga mempunyai sambungan di episod seterusnya. Jika ada sebarang aduan yang mahu dibuat, korang ada aduan boleh email ke [email protected] sertakan sekali nombor telefon untuk dihubungi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 18 Jun 2020

Duduk Semeja Melebihi 4 Orang Kini Dibenarkan

Yeay! Dah boleh makan ramai-ramai

Trending Thu, 4 Jun 2020
Trending Mon, 1 Jan 2018

16个“赋予灵魂”的物品 包你目瞪口呆

你相信东西也有灵魂吗?如果哪天物品都赋予生命了,大家应该都会被吓得目瞪口呆!

Trending Thu, 17 Jan 2019

令人难以置信!你绝不会相信它们居然「完全未经 PS 修图」

数位编辑工具几乎已成万能的修图大神,但是有时候最惊人的影像,却是来自于未经 Photoshop 修改过的照片!

Trending Wed, 23 May 2018

Jamal Yunos Arrested Once More

It seems like he is showing some antics again

Trending Wed, 22 Aug 2018

Jangan Risau, Susu Tercemar Tidak Dijual Di Sini!

Produk susu rumusan bayi yang terlibat mempunyai berat bersih 850g setiap tin, nombor batch 09117R1 dan tarikh luput pada 11 Sept 2019.

Trending Tue, 19 Mar 2019

牛奶可乐一夜爆红!网友吵翻了,你敢喝吗?

最近,推特上有人又发起了一项挑战——牛奶+可乐,你会喝吗?

Trending Tue, 7 Jul 2020

Malaysia Bakal Alami Kegawatan Ekonomi Lebih Dasyat? Ini Jawapannya..

Umum mengetahui, Malaysia kini mengalami kegawatan ekonomi yang merundum. Semenjak PKP bermula, kerajaan terpaksa menanggung kerugian hampir berbillion. Kadar inflasi ini membimbangkan rakyat dan muncul persoalan sekiranya kegawatan ekonomi ini lebih dasyat berbanding apa yang […]

Trending Mon, 25 Feb 2019

这款让人脸红「形状」项链竟在网上卖到缺货!

女子将项链设计成让人「脸红的形状」放上网路,大家竟然抢着要还卖到缺货先关店!

| Live TV