Trending By: Yanie Baharom November 7, 2018 @ 11:00am

Melampau! Wanita Singapura Buat Tutorial Solekan Wajah Rosmah Untuk Halloween

Penulis hanya mampu menggeleng kepala melihat seorang selebriti laman sosial di Singapura, yang menggunakan nama ‘Xiaxue’ tampil dengan satu rakaman video solekan yang kelihatan seakan isteri bekas Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Apa yang mengejutkan, wanita itu dalam laman Twitternya memuat naik sebuah rakaman video singkat menunjukkan dirinya dalam solekan yang kelihatan serupa seperti Rosmah dengan kapsyen, “Adakah saya lebih cantik dari Rosmah?”

Tutorial solekan yang dikongsi itu dipercayai dilakukan bersempena sambutan Halloween yang lalu.

Selain bersolek seperti wajah Rosmah, Xiaxue juga mengenakan baju berwarna oren dengan nombor siri di atas poket kiri berserta nama “R.Mansor” atau erti kata lain dalam persalinan seorang banduan.

Foto: Marketing Magazine

Tidak keterlaluan dikatakan perbuatan wanita ini melampau dan telah menghina isteri kepada bekas Perdana Menteri Malaysia itu. Bahkan tidak menunjukkan sikap menghormati negara kejiranan.

Apapun kemelut yang sedang didepani Malaysia ketika ini, dia tidak layak untuk menghina Rosmah Mansor apatah lagi prosiding mahkamah masih berjalan.

Manakala dalam Instastories miliknya, Xiaxue mengakui menggunakan sejenis prostetik buatan tangan sebagai asas wajah bagi solekan yang mengambil masa 4 jam untuk disiapkan itu.

Ramai yang menggesa Xiaxue supaya memadam posting dan solekan tersebut manakala ada yang mengambilnya sebagai jenaka.

Xiaxue meminta para pengikutnya agar bersabar dan tunggu supaya dia boleh menyunting video cara bersolek wajah seperti Rosmah sebelum dimuat naik dalam akaun Youtubenya.

Sumber: Free Malaysia Today

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 4 Nov 2019
Trending Sat, 11 Jul 2020
Trending Thu, 1 Aug 2019

Ditipu Wang Simpanan RM123,500 Oleh …

Pesara Wanita Ditipu Wang Simpanan RM123,500 Oleh ‘Pegawai Bank Negara’

Trending Sat, 22 Jun 2019

Insiden Jari Kanak-Kanak Tersepit Pada Eskalator Pasar Raya

Hati-Hati, Tular Gambar Ngeri Insiden Jari Kanak-Kanak Tersepit Pada Eskalator Pasar Raya

Trending Sat, 18 Jan 2020

Kurung 4 Kanak-Kanak Dalam Sangkar Kayu

Pihak berkuasa berjaya menahan 3 suspek yang didakwa melakukan kesalahan mengurung 4 orang kanak-kanak dibawah umur didalam sangar kayu dalam sebuah rumah di Alabama. Ketiga-tiga mereka telah ditangkap atas kesalahan penyalahgunaan kanak-kanak selepas pihak berkuasa […]

Trending Sat, 30 Jun 2018

Yang Saya Marah, Dia Kahwin Dengan Kawan Sepermainan Anak Saya…

Namun saya tak sangka perkara itu benar-benar terjadi. Kalau dengan anak dara atau wanita yang lebih berusia saya boleh terima.

Trending Thu, 16 Jul 2020

| Live TV