Trending By: Padin October 22, 2021 @ 1:47am

Persiapan Kahwin Dah Selesai 50%, Zalif Sidek Bakal Nikah 26 Februari 2022

Pelakon Zalif Sidek, 36, berkongsi persiapan perkahwinan dengan kekasih hatinya, Anis Marzuki, 24, sudah siap sebanyak 50 peratus.

Menurut Zalif yang bakal bernikah pada 26 Februari tahun hadapan, dia bersyukur segalanya dipermudahkan biarpun perancangan asal untuk meraikan hari bahagia ketika sambutan 1 Syawal lalu tertunda kerana lockdown.

“Saya rasa sangat bersyukur kerana semuanya dipermudahkan. Saya dan bakal isteri kini sedang sibuk melakukan persiapan majlis kahwin yang sudah siap sebanyak 50 peratus.

“Ikutkan perancangan pihak saya nak hantar rombongan pada 1 Syawal lalu, namun ia terpaksa dianjakkan kepada tarikh baru kerana ‘lockdown’, tak boleh nak rentas.

“Jadi kami ambil keputusan untuk serahkan cincin terlebih dulu untuk majlis tunang. Ketika itulah kedua belah keluarga sepakat untuk langsung majlis nikah pada 26 Februari depan. Insya-Allah,” katanya.

Ketika ditanya mengapa dia memilih tarikh 26 Februari, pelakon yang kini turut terlibat bersama ‘team’ produksi penerbitan, Dream At Work Sdn Bhd ini tidak mempunyai alasan spesifik.

“Jujurnya, tiada apa-apa maksud istimewa di sebalik tarikh tersebut. Cumanya tarikh itu dirasakan waktu paling sesuai untuk kedua keluarga kami bertemu dan saling berkenalan.

“Selain itu, ada juga di antara keluarga saya yang belum berkesempatan untuk bertemu ketika bapa meninggal dunia Januari lalu. Inilah masa untuk kembali rapatkan silaturrahim.

“Persiapan pun sudah banyak diselesaikan. Bila sudah tempah dewan, tak perlu lagi nak fikirkan soal pelamin apa semua kerana semuanya sudah disediakan. Tinggal lagi nak cari baju kahwin dan cukupkan hantaran,” katanya.

Sementara itu, pelakon filem Bini-Biniku Gangster ini bersama pasangannya memilih untuk melangsungkan majlis secara sederhana.

“Awalnya memang ada rancang untuk anjur majlis dengan lebih meriah, tapi bila mengenangkan fasa pandemik ini, kami pilih untuk bersederhana sahaja. Kalau nak diikutkan pun, saya okay saja kalau perlu nikah dulu, majlis kemudian.

“Malah sebelum ini pun ada juga rakan artis yang bernikah secara atas talian atas sebab tertentu. Saya tak kisah cuma kami pun perlu hormati permintaan kedua belah keluarga. Tak boleh nak pentingkan diri-sendiri juga,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 29 Jun 2020

PKPP: Tidak Perlu Lagi Periksa Suhu Badan Di Setiap Kedai-MKN

Ambil perhatian buat premis di pusat membeli belah

Trending Thu, 11 Apr 2019

‘ Masa Kena Tu Sakit…Sakit Sangat’- Wartawan Aduan Rakyat Kongsi Pengalaman Disondol Lembu

Tulis Juliana, Korang terhibur tengok saya, saya pulak terhibur baca komen komen korang…

Trending Thu, 11 Jul 2019
Trending Wed, 4 Dec 2019

Tular Foto Tak Senonoh, Penganjur Ekspo Tatoo 2019 Mohon Maaf

Pihak penganjur mohon maaf atas insiden yang berlaku tanpa sengaja

Trending Tue, 15 Jun 2021

Tidak Mahu ‘Selfish’, Batalkan Shooting Pretty Little Liars 2, Eyka Farhana Akui Kecewa

Alaaaa… takpe, bukan rezeki insyaAllah more rezeki lagi untuk Eyka

Trending Mon, 6 Jul 2020
Trending Tue, 20 Mar 2018

Students Become Famous After English Video Project Goes Viral!

An English project suddenly became an international sensation.

| Live TV