Trending By: Padin April 22, 2022 @ 9:23pm

Meriahnya! Riang Ria Lebaran Himpunkan Ayu Damit, Bob Yusof, Syura Badron, Asmidar, Shah Eranz, Aruel Ariel & Fitri Hiswady

Penyanyi Ayu Damit tampil dengan single terbaharu berjudul Riang Ria Raya Bersama kolaborasi bersama enam rakan penyanyi lain iaitu Bob Yusof, Syura, Asmidar, Shah Eranz, Aruel Ariel dan Fitri Hiswady.

Single ciptaan KD Records dan lirik oleh KD Records dan Ayu sendiri itu tercetus selepas mengenangkan keterbatasan umat Islam khususnya untuk menyambut lebaran susulan pandemik.

“Awalnya rancang untuk menyanyikan lagu ini secara berpasangan, dua lelaki dan dua perempuan. Bagaimanapun bila saya nyatakan hasrat untuk buat lagu raya, kawan-kawan lain pun berminat.

“Jadi apabila melihat kepada reaksi baik mereka, saya ambil keputusan untuk bawakan lagu itu beramai-ramai. Mengapa tidak kan? Barulah nampak meriah. Kiranya ia imbau memori lagu-lagu raya era 2000 dulu yang tampilkan ramai penyanyi dalam sesebuah naskhah,” kata Ayu.

Tambah pelantun single Hanya Di Mercu itu, kolaborasi ini berjalan dengan baik dan proses rakaman muzik video juga dipermudahkan.

“Komitmen yang diberikan semua sangat baik dan proses menyiapkan lagu ini hanya ambil masa seminggu sahaja. Penggambaran muzik video dilakukan di kediaman pengasas Jamu Mak Dara, SM Gadaffi Syed Ali atau Habib di Beverly Height, Kuala Lumpur dari jam 12 tengahari hingga 1 pagi keesokan harinya.

“Alhamdulillah dipermudahkan. Masing-masing saling membantu dan curah idea demi memastikan lagu ini menjadi seperti mana yang diharapkan. Riang Ria Lebaran juga mendapat sokongan daripada FMC Music,” katanya.

Ditanya sama ada Ayu sanggup berhabis demi lagu raya ketiganya itu, ibu kepada tiga cahaya ini meletakkan kepuasan sebagai keutamaan di dalam berkarya.

“Bagi saya apa yang mustahak, kita puas hati. Itu sudah memadai. Sebab kalau melihat kepada kesungguhan kawan-kawan dalam memberikan komitmen, saya rasa terharu. Nak buat ‘cincai’ tak boleh juga.

“Projek ini tak akan berjalan kalau seorang. Ia hasil kerja sepasukan. Bayangkanlah dalam lagu ini pun, kita ada tiga guru vokal iaitu Bob, Aruel dan Fitri. Begitu juga dengan Asmidar, Syura dan Eranz yang kita sudah sedia tahu kualiti vokalnya. Adanya mereka saya kira ia melengkapi,” katanya lagi.

Muzik video Riang Ria Lebaran boleh ditonton di saluran youtube FMC Music bermula 21 April jam 8 malam dan lagu ini boleh didapati di semua platform digital mulai 22 April 2022.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 14 Nov 2018

Jijiknya! Guru Dipenjara 10 Tahun Selepas Raba Kemaluan Pelajar

Dia yang akan bersara tidak lama lagi bakal hilang kelayakan wang pencen.

Trending Fri, 28 Sep 2018

WOW… Kasut Termahal Di Dunia Dijual Di Dubai?

Syarikat yang berpangkalan di Dubai ini percaya dengan kepadatan penduduk terdiri dari golongan hartawan di bandar ini percaya kasut ini berpotensi mendapatkan pembeli.

Featured Mon, 21 Mar 2022
Featured Tue, 21 Sep 2021
Trending Wed, 3 Apr 2019
Trending Mon, 4 Jun 2018

Kerana Menyanyikan Lagu Raya, Wartawan TV3 Ini Dikritik

Baru-baru ini viral di media sosial apabila wartawan TV3, Amirulhakim Lokman menyanyikan lagu raya semasa membuat standupper semasa lintas langsung dalam salah satu berita yang disiarkan di TV3

Trending Wed, 14 Nov 2018

起床后先做4件事!上班更有能量,效率更高

人生有许多残酷的现实,像是下着雨的早晨却还是要上班去;别让这样的情绪导致你每日加班,早上醒来先做这4件事。

Trending Mon, 16 Apr 2018

Polis Terima Laporan Mangsa ‘Samseng’ Sekolah

Justeru, sementara siasatan lanjut dijalankan, pihak polis meminta kerjasama orang ramai agar tidak membuat sebarang spekulasi berhubung isu ini…Jangan buat andaian bukan-bukan ya lepasni!

| Live TV