Trending By: SGMS Enal July 10, 2019 @ 2:33pm

Naik Harga Dua Kali Ganda Aiskrim Kerana ‘Influencers’

Seorang lelaki yang menyara hidupnya dengan menjual aiskrim mengatakan beliau sudah muak dengan perilaku sesetangah influencer. 

Hal ini berikutan tindakan mereka yang selalu meminta produknya itu secara percuma dan sebagai pertukaran, beliau diberi pendedahan (exposure) atau ais krimya dipromosi oleh para influencer. 

Dan untuk mengatasi masalah tersebut, pemilik trak aiskrim itu mengatakan di media sosialnya bahawa beliau kini telah mengenakan bayaran 2 kali ganda kepada golongan tadi.

“Kami tidak kisah jika anda seorang influencer atau berapa ramai pengikut yang anda miliki. Kami tidak akan berikan aiskrim secara percuma sebagai pertukaran untuk post promosi di laman media sosial anda. Harga untuk satu kon aiskrim adalah 4 dolar, dan untuk anda, ianya kini berharga 8 dolar.”

Lelaki berkenaan menjelaskan bahawa beliau sudah memulakan bisnes ini sejak lima tahun yang lalu dan setiap tahun, permintaan dari golongan influencer untuk menikmati aiskrim secara percuma makin meningkat.

Tambahnya lagi, produknya itu sememangnya sudah popular dan tidak memerlukan promosi lagi.

Sumber: CNN 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 16 Dec 2019

这吃药习惯很多人都有!其实很伤身

用药是经常的事情,你可知道,吃药方式不对,就算药没问题,人也会出问题!

Trending Thu, 3 May 2018

Tayang Dapat Bunga Di Instagram, Izreen Azminda Teruja Terima Kejutan Daripada Suami

Terima jambangan bunga daripada suami, Izreen tidak menyangka Ude rupanya seorang suami yang romantik kerana telah lama dia tidak mendapat sejambak bunga.

Trending Mon, 26 Oct 2020

Dibenar Tunai Umrah Bermula 1 November Ini

Berita baik buat jemaah umrah!

Trending Wed, 7 Nov 2018

Terbaiklah! Mat Redho Harumkan Nama Negara Di Perth

Juara program Fear Factor Malaysia Mohd Redha Rozlan mengharumkan nama negara selepas menjuarai Ninja Challenge League (NCL) 2018 di Perth, Australia.

Featured Wed, 7 Mar 2018

Ramai Nak Tahu Status Ziana Zain Selepas Suaminya Didakwa, Adakah Mereka Akan Bercerai?

Melihat ketegangan rumah tangga Ziana dan Armin ketika ini, ramai menjangkakan pasangan ini akan membawa haluan masing-masing, terutamanya jika Armin gagal menang kes.

Trending Sat, 27 Oct 2018

“Sampai Korea Pukul 8 Pagi, 4.30 Petang Kena Hantar Balik Malaysia,”

“Sampai Korea Pukul 8 Pagi, 4.30 Petang Kena Hantar Balik Malaysia,” Lelaki Kongsi Pengalaman Trauma Melancong Sebab 1 Kesilapan

Trending Thu, 1 Feb 2018

40 Peratus Penunggang Motor di Negeri Sembilan ‘Slumber’ Badak

Menurut laporan dikeluarkan Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri, Azrin Borhan, 40 peratus pelajar sekolah menengah di Negeri Sembilan didapati tidak memiliki lesen motosikal B2.

Trending Fri, 29 Nov 2019

| Live TV