OMG By: Aisyah Badrul April 30, 2020 @ 1:29pm

Lelaki Di India Nekad Potong Lidah Harap Covid-19 Akan Berakhir

Mungkin kedengaran pelik apabila seseorang individu sanggup mencederakan diri sendiri hanya untuk berharap dan mendoakan sesuatu perkara. Namun perkara ini benar-benar terjadi di negara India apabila seorang pemuda nekad memotong lidahnya demi memujuk dewa untuk menghentikan pandemik Covid-19.

Lelaki yang dikenali sebagai Vivek Sharma ini telah memotong lidahnya di kuil Bhavani untuk ditawarkan kepada Dewa Kali Mata. Dia bertindak melakukan demikian kerana terlalu kecewa tidak dapat pulang ke kampung halaman susulan Perintah Kawalan Pergerakan.

Vivek bekerja sebagai pengukir kayu di kuil itu bersama lapan orang lagi rakannya. Sebelum kejadian, Vivek telah memberitahu rakannya untuk keluar ke pasar namun dia tidak kembali selepas itu.

Tidak pulang selepas keluar

Selepas beberapa jam, rakan-rakan Vivek menghubungi telefon Vivek dan apa yang mengejutkan, individu lain telah mengangkat panggilan tersebut dan memaklumkan bahawa Vivek ditemui dalam kedaan tidak sedarkan diri di kuil dan lidahnya sudah terputus.

Vivek dikejarkan ke hospital dan doktor cuba menyambungkan semula lidahnya namun tidak pasti sama ada pembedahan itu berjaya atau sebaliknya. Kemungkinan besar Vivek akan menjadi bisu seumur hidupnya.

Tindakan yang memakan diri sendiri

Menurut pihak polis, Vivek bertindak melakukan perkara tersebut kerana berharap pandemik Covid-19 akan berakhir secepat mungkin. Rakan Vivek mendedahkan bahawa pemuda itu merupakan pemuja Dewa Kali Mata dan dia sangat taat dengan Dewa itu.

Kasihan Vivek. Tidak dinafikan Tempoh Kawalan Pergerakan yang berkuatkuasa ketika ini sedikit sebanyak memberi kesan kepada mental dan fizikal kita.

Namun kita semua harus bersabar dan berdoa supaya pandemik ini segera berakhir. Jangan lakukan perkara pelik-pelik ya.

Sumber: Times Of India

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

OMG Thu, 14 May 2020
Events Tue, 10 Mar 2020
LIFESTYLE Thu, 22 Nov 2018

Nah, 8 Makanan Ini Bakal Bantu Korang Hilangkan Period Pain!

Tadaaaa… mungkin inilah jawapan bagi period pain anda selama ni

Events Fri, 18 Oct 2019

“All the best” untuk Farzana ~ Neelofa

Jatuh-bangun kehidupan selepas Dewi Remaja.

OMG Thu, 12 Jul 2018

Wow! Mak Cun Adventure Curi Perhatian Peminat, Catat 250,000 Muat Turun Dalam Masa Singkat

Mak Cun’s Adventure mula mencipta sejarah tersendiri apabila mendapat 100,000 muat turun dalam hanya tempoh 10 hari sahaja. Wow!

Hiburan Thu, 3 May 2018

Siapa Pemuzik Popular Hamilkan Wanita Anak Luar Nikah?

Dan, kemunculannya adalah semata-mata untuk menuntut janji pemuzik tersebut terhadap bayi yang bakal dilahirkannya itu. Menurut Sofia, pemuzik itu juga telah memutuskan hubungan dengannya sejak 18 April lalu

OMG Mon, 16 Jul 2018

Saksikan Majlis Angkat Sumpah Ahli Dewan Rakyat Ke-14 Hari Ini

Majlis Angkat Sumpah Speaker dan Ahli Dewan Rakyat Parlimen Ke-14

Events Wed, 11 Jul 2018

Anda Peminat K-Pop? Jangan Lepaskan Peluang Untuk Dapatkan Barangan Eksklusif Daripada Wanna One Hanya Di Cj Wow Shop

Buat pelanggan mahupun peminat Wanna One yang membeli barangan eksklusif ini, anda juga layak menerima hadiah misteri daripada kumpulan popular mereka.

OMG Thu, 5 Apr 2018

Oppo F7 Bakal Tiba di Malaysia Bulan Ini

Syarikat Oppo Malaysia bakal melancarkan peranti terbaru mereka untuk siri F iaitu Oppo F7 di Malaysia pada bulan ini. Peranti ini dijangka akan dapat meneruskan legasi siri Oppo F yang semakin mendapat sambutan yang menggalakkan di negara ini. Dengan […]

| Live TV