Trending By: Attiqah Mohd January 31, 2021 @ 2:32pm

Ramai Hilang Punca Pendapatan, Andi Bernadee Suntik Semangat Dalam Kais Pagi Kais Petang

Nama Andi Bernadee sudah tidak asing lagi di kalangan peminat industri seni Malaysia. Kini, Andi bakal memeriahkan lagi industri muzik Malaysia dengan single terbaharunya berjudul “Kais Pagi Kais Petang”. 

Mengambil inspirasi dari peribahasa Melayu ‘Kais pagi makan pagi, Kais petang makan petang’ yang membawa bermaksud orang susah yang perlu bekerja setiap hari, kalau tidak bekerja tiadalah pendapatan.

Mengulas tentang single terbaharunya ini, Andi berkata, “Sebelum pandemik melanda negara lagi, memang sukar mencari rezeki pada masa kini. Isu yang mungkin kita, keluarga atau kawan-kawan kita pernah atau sedang hadapi. Kerja kuat hari-hari, buat bermacam-macam jenis kerja tapi pendapatan hanya cukup-cukup makan sahaja. 

“Saya amat memahami kesukaran semua pihak terutamanya rakan-rakan dalam industri kreatif yang kehilangan sumber pendapatan pada waktu ini. Menerusi lagu ini saya berharap selain dapat menghiburkan ianya juga boleh memberi suntikan semangat buat mereka yang terjejas dalam menghadapi saat sukar ini.”

Single “KAIS PAGI KAIS PETANG” terbitan Warner Music Malaysia ini boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox , Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 29 JANUARI 2021. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 30 Jan 2021

“Saya Resah, Tak Boleh Lelapkan Mata…” – Usop

Kenapa sampai tak boleh tidur? Usop ok tak tu?

Trending Wed, 1 Aug 2018
Trending Thu, 4 Mar 2021

Semua Pawagam Dibuka Semula Bermula Esok

Mesti ramai yang tak sabar nak pi tengok movie kan??

Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Wed, 2 May 2018

Facebook Akan Lancarkan Servis Mencari Cinta Untuk Para Pengguna, Anda Berminat?

Nanti Facebook akan jadi lebih mudah untuk anda mencari cinta.

Trending Thu, 15 Mar 2018

Taylor Swift Dituduh Meniru Iklan Minyak Wangi Untuk Video Muzik Terbarunya. Tengok Sendiri Persamaannya!

Setiap kali Taylor Swift ingin mengeluarkan music video, peminatnya mesti ternanti-nanti kerana penyanyi tersebut memang tahu bagaimana nak menghibur.

Trending Wed, 6 May 2020
Featured Fri, 12 Mar 2021

Boleh Naikkan Caruman Perkeso Tetapi Hanya Syer Majikan Untuk Pekerja – MTUC

Cadangan untuk menaikkan kadar caruman Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) perlu dibuat terhadap syer majikan sahaja tanpa melibatkan kenaikan kadar kepada pekerja. Presiden Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) Datuk Abdul Halim Mansor berkata kesatuan itu bersetuju […]

Trending Thu, 19 Nov 2020

| Live TV