Trending By: Attiqah Mohd January 31, 2021 @ 2:32pm

Ramai Hilang Punca Pendapatan, Andi Bernadee Suntik Semangat Dalam Kais Pagi Kais Petang

Nama Andi Bernadee sudah tidak asing lagi di kalangan peminat industri seni Malaysia. Kini, Andi bakal memeriahkan lagi industri muzik Malaysia dengan single terbaharunya berjudul “Kais Pagi Kais Petang”. 

Mengambil inspirasi dari peribahasa Melayu ‘Kais pagi makan pagi, Kais petang makan petang’ yang membawa bermaksud orang susah yang perlu bekerja setiap hari, kalau tidak bekerja tiadalah pendapatan.

Mengulas tentang single terbaharunya ini, Andi berkata, “Sebelum pandemik melanda negara lagi, memang sukar mencari rezeki pada masa kini. Isu yang mungkin kita, keluarga atau kawan-kawan kita pernah atau sedang hadapi. Kerja kuat hari-hari, buat bermacam-macam jenis kerja tapi pendapatan hanya cukup-cukup makan sahaja. 

“Saya amat memahami kesukaran semua pihak terutamanya rakan-rakan dalam industri kreatif yang kehilangan sumber pendapatan pada waktu ini. Menerusi lagu ini saya berharap selain dapat menghiburkan ianya juga boleh memberi suntikan semangat buat mereka yang terjejas dalam menghadapi saat sukar ini.”

Single “KAIS PAGI KAIS PETANG” terbitan Warner Music Malaysia ini boleh didapati di kesemua pelantar digital seperti Spotify, iTunes, KKBox , Deezer, Joox dan juga Apple Music bermula 29 JANUARI 2021. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 19 Mar 2020

Penumpang Bas JB Ke Kuantan Disyaki Positif Covid-19

EKORAN penularan wabak covid-19 yang semakin membimbangkan waktu ini, pihak kerajaan telah mengambil beberapa langkah inisiatif bagi membendungnya termasuklah menkuarantinkan diri di rumah. Arahan Kawalan Pergerakan telah dikeluarkan oleh perdana menteri Malaysia berkuatkuasa sejak 18 […]

Trending Sun, 25 Mar 2018

Penceramah Bebas Ganggu Isteri Orang?

Setakat ini kita tidak boleh mengatakan dakwaan atau laporan itu benar atau sebaliknya kerana tidak semestinya apa yang dikatakan oleh pengadu itu betul. Ha, dengar tu. Siasatan perlu dijalankan terlebih dahulu ya…

Trending Tue, 9 Jul 2019

Ibu Rayu Sumbangan RM100,000 Tampung Kos Pembedahan Anak

Bantulah walaupun RM 1 buat si adik comel ini

Trending Mon, 12 Oct 2020

Frontliners Di Sabah Kini Capai Tahap Kritikal – KKM

Jangan lalai dan malas patuh SOP!

Trending Thu, 12 Apr 2018

Anda Perlu Bayar Cukai ‘Sayonara’ Kalau Nak Keluar Dari Jepun. Bila Kena Bayar?

Baru-baru ini kerajaan Jepun telah mengumumkan tentang cukai baharu yang perlu dibayar jika anda ingin ke negara tersebut pada tahun hadapan.

Trending Thu, 17 May 2018

12 English Quotes We’ve Been Getting Wrong All This Time

Avoid failing your English exams by learning the real ones.

| Live TV