Trending By: Padin December 17, 2021 @ 6:10pm

Rugi Ratusan Ribu, Fizie Tak Menyerah Kalah

Pengacara Didik TV, Fizie, 33, mendedahkan dirinya mengalami kerugian ratusan ribu ringgit apabila dua perniagaan yang dijalankan terpaksa dihentikan akibat pandemik.

Biarpun pahit untuk menerima kenyataan, bekas penyampai radio Hot FM ini terpaksa membuat keputusan terbabit kerana tidak dapat menjana pendapatan.

“Dua perniagaan saya yang terjejas adalah bisnes pengurusan acara dan pembinaan. Walaupun ada antaranya sudah berjalan selama 14 tahun, saya terpaksa buat keputusan untuk menghentikannya kerana pandemik.

“Bila wabak ini berlaku, tiada projek yang masuk dan staf seramai 40 orang juga terjejas dan terpaksa diberhentikan. Namun saya percaya setiap apa yang terjadi, semua ada hikmah. Saya enggan menyerah kalah dan terus memandang ke hadapan,” kata Fizie.

Fizie ditemui di program Terima Kasih Cikgu anjuran Didik TV di Sunway, Selangor pada Khamis.

Tambah Fizie atau nama sebenarnya, Mohamad Hafizie Roslan, dia kini sedang dalam perancangan untuk membuka bisnes baharu.

“Asam garam terlibat dengan bisnes. Mesti ada turun naik. Saya tak mahu duduk diam sahaja dan masih mahu mencuba. Alhamdulillah, perniagaan cat kenderaan yang saya usahakan di Puchong masih berjalan.

“Kini, saya dalam perancangan untuk membuka kedai yang menyediakan perkhidmatan membasuh motosikal di Meru, Klang. Selain itu, saya juga aktif sebagai pengacara di Didik TV yang bersiaran di NTV7.

“Selepas tamat perkhidmatan dengan Hot FM, rezeki saya dalam dunia seni masih ada dengan Didik TV dan saya juga banyak belajar dengan cikgu yang menjadi jemputan dalam setiap program.

“Insya-Allah, jika ada peluang, saya mahu kembali menjadi penyampai radio tahun hadapan. Rasa rindu itu sangat menebal kerana radio adalah cinta pertama saya,” katanya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 17 Oct 2018

Trauma Gempa Palu, Kanak-Kanak 7 Tahun Jadi Mangsa Perkosa

Tak Habis Lagi Trauma Gempa Palu, Kanak-Kanak 7 Tahun Jadi Mangsa Perkosa 3 Lelaki Di Rumah Perlindungan

Trending Fri, 9 Aug 2019

Do You Have What It Takes to Take on the #BacaBeritaChallenge?

Got talent? What are you waiting for? Now is the time to let out your long-awaited presenting skills with #BacaBeritaChallenge brought to you by Realme.

Trending Mon, 11 Dec 2017

Bawa Senjata Walau Untuk Keselamatan Diri, Boleh Dipenjara Sehingga 10 Tahun

Bawa Senjata Walau Untuk Keselamatan Diri, Boleh Dipenjara Sehingga 10 Tahun

Featured Mon, 19 Jul 2021

Dilarang Ziarah Hari Raya Aidiladha, Polis Akan Periksa Rumah

Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini memaklumkan akan membuat pemeriksaan secara rawak di beberapa buah perumahan bagi memastikan tiada sebarang aktiviti ziarah menziarahi sempena Hari Raya Aidiladha. Pengarah Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) […]

Trending Thu, 11 Oct 2018

Lelaki Ini Tak Perasan Ada Paku Dalam Kepalanya. Ngerinya!

Jika anda sering sakit kepala, segeralah berjumpa dengan doktor ya!

Trending Wed, 23 Jan 2019

只要2张色纸!手作财神爷完整教学

财神到!财神到!财神到你家的大门口~

Hiburan Mon, 8 Nov 2021

Lagu Cinta Kita 3: Ajai & Mas Idayu Beri Peluang Kedua, 5 Pasangan Mara Ke Peringkat Seterusnya… Jom Recap Episod 2!

Episod kedua program Lagu Cinta Kita 3 (LCK3) berlangsung pada malam tadi dan ia menyaksikan persaingan antara lima pasangan iaitu Malhamka & Yuveena, Syafeek & Zazo, Achik & Maria, Norman & Hazreen serta Pasya & […]

| Live TV