Trending By: Salma Syahbuddin February 3, 2020 @ 5:16pm

Sajat Mengaku LELAKI Ketika Daftar Umrah?

Susulan isu kontroversi melibatkan usahawan kosmetik, Muhammad Sajad Kamaruzzaman atau lebih popular dengan panggilan Sajat, kali ini agensi yang membawa beliau mendaftar untuk mengerjakan umrah itu mendakwa Sajat mengaku sebagai lelaki.

Mengaku sebagai Lelaki ketika mendaftar

Ketika proses pendaftaran beliau mengerjakan umrah, Sajat mengemukakan dokumennya sebagai seorang lelaki dan tidak pernah memberitahu dirinya itu adalah seorang khunsa.

 

Sumber : Google

Sebaliknya, ketika tiba di tanah suci Makkah, Sajat bagaimanapun telah memaklumkan kepada mutawwif yang dirinya itu adalah seorang khunsa.

Sajat diminta membuat permohonan maaf

Manakala surat mahkamah yang dikatakan ada padanya itu tidak pernah dimaklumkan kepada pihak Albayt Travel.

“Pihak Konsulat Malaysia Jeddah sudah menghubunginya sebelum dia mendakwa memiliki surat dari mahkamah menyatakan dirinya seorang khunsa

“Kami sudah meminta Sajat membuat permohonan maaf semalam dan memadamkan semua gambar serta video di laman sosialnya. Dan dinasihatkan supaya beliau terus menjadi lelaki sepanjang berada di Tanah Suci” Katanya.

Sajat tidak ditahan 

Jurucakap berkenaan juga menjelaskan Nur Sajat masih berada di Tanah Suci kerana sebelum ini beliau sudah menziarah Madinah dan hari ini mutawiff membawanya bersama rombongan ziarah di Makkah. 

” Kami ada menyemak tiket penerbangan kemungkinan belaiu ada membeli tiket penerbangan pulang namun sebaliknya. Dan, kami juga sudah bertemu wakil Wisma Putra dan setakat ini pihak kami sama sekali menafikan bahawa Sajat ditahan pihak berkuasa di sana” Jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 19 May 2018

Korean YouTuber Sexually Harassed by 20 Men!

There are petitions to the government hoping that they will investigate this issue. Even stars like Bae Suzy have supported the issue.

Trending Wed, 17 Jun 2020

Orang Ramai Kini Boleh Menghadiri Temuduga Kerja Secara Bersemuka Bermula Hari Ini

Berita baik buat mereka yang ingin menghadiri temuduga kerja..

Trending Mon, 4 Jun 2018

Kerana Menyanyikan Lagu Raya, Wartawan TV3 Ini Dikritik

Baru-baru ini viral di media sosial apabila wartawan TV3, Amirulhakim Lokman menyanyikan lagu raya semasa membuat standupper semasa lintas langsung dalam salah satu berita yang disiarkan di TV3

Trending Tue, 19 Mar 2019

Amaran Cuaca di Kawasan Rompin, Banting Meningkat Ke Paras Tidak Sihat

Buat korang di luar sana! Jangan lupa banyakkan minum air dan kurangkan aktiviti luar.

Trending Tue, 16 Oct 2018

Nike签下首位脑麻运动员!他泪崩「能限制你的只有你的思想」

运动品牌Nike近期宣布,签下品牌旗下第一位残障马拉松选手;当事人得知后一度跪地痛哭,他说道「谢谢大家相信,这个世界上没有身障人士做不到的事情。」

Trending Tue, 27 Mar 2018

Jangan Kaitkan Skandal Seks Trump Dengan Anaknya – Jurucakap

“Saya ada bertanya. Dan dia menolaknya, berkata, ‘oh ya, ya, kamu tahu, jangan risau. Bilik dan barang kami berasingan,” katanya.

Trending Tue, 16 Jun 2020
Trending Tue, 27 Mar 2018

Gemar Tenung Skrin Gajet? Baca ini…

Pada tahun lalu, data menunjukkan 6.3 peratus pelajar Tahun Satu mempunyai masalah penglihatan, manakala 4.1 peratus bagi pelajar Tahun Enam dan 2.7 peratus bagi pelajar Tingkatan Tiga, setelah diperiksa melalui perkhidmatan kesihatan sekolah.

Trending Mon, 11 Mar 2019

大马荣誉头衔你知道几个?原来Dato和Datuk是有区别的!

许多人经常听到Dato和Datuk等的头衔,甚至有很多人还搞不懂,经常会将两者混淆;其实一点都不难分……

Trending Sat, 3 Nov 2018

Bajet 2019: BR1M Ganti Sara Hidup 4.1 Juta Isi Rumah

Pembentangan bajet 2019 kali ini bertemakan ‘Malaysia Wibawa, Ekonomi Dinamik, Rakyat Sejahtera’ dilaksanakan bawah kerajaan Pakatan Harapan.

| Live TV