Trending By: Salma Syahbuddin February 3, 2020 @ 5:16pm

Sajat Mengaku LELAKI Ketika Daftar Umrah?

Susulan isu kontroversi melibatkan usahawan kosmetik, Muhammad Sajad Kamaruzzaman atau lebih popular dengan panggilan Sajat, kali ini agensi yang membawa beliau mendaftar untuk mengerjakan umrah itu mendakwa Sajat mengaku sebagai lelaki.

Mengaku sebagai Lelaki ketika mendaftar

Ketika proses pendaftaran beliau mengerjakan umrah, Sajat mengemukakan dokumennya sebagai seorang lelaki dan tidak pernah memberitahu dirinya itu adalah seorang khunsa.

 

Sumber : Google

Sebaliknya, ketika tiba di tanah suci Makkah, Sajat bagaimanapun telah memaklumkan kepada mutawwif yang dirinya itu adalah seorang khunsa.

Sajat diminta membuat permohonan maaf

Manakala surat mahkamah yang dikatakan ada padanya itu tidak pernah dimaklumkan kepada pihak Albayt Travel.

“Pihak Konsulat Malaysia Jeddah sudah menghubunginya sebelum dia mendakwa memiliki surat dari mahkamah menyatakan dirinya seorang khunsa

“Kami sudah meminta Sajat membuat permohonan maaf semalam dan memadamkan semua gambar serta video di laman sosialnya. Dan dinasihatkan supaya beliau terus menjadi lelaki sepanjang berada di Tanah Suci” Katanya.

Sajat tidak ditahan 

Jurucakap berkenaan juga menjelaskan Nur Sajat masih berada di Tanah Suci kerana sebelum ini beliau sudah menziarah Madinah dan hari ini mutawiff membawanya bersama rombongan ziarah di Makkah. 

” Kami ada menyemak tiket penerbangan kemungkinan belaiu ada membeli tiket penerbangan pulang namun sebaliknya. Dan, kami juga sudah bertemu wakil Wisma Putra dan setakat ini pihak kami sama sekali menafikan bahawa Sajat ditahan pihak berkuasa di sana” Jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 25 Sep 2021

Selepas Zul Ariffin & Remy Ishak, Zizan Razak Pula Tarik Diri ABPBH34

Selepas pelakon Zul Ariffin dan Remy Ishak menarik diri daripada menyertai Anugerah Bintang Popular BH 34 (ABPBH 34), kini pengacara dan pelawak Zizan Razak membuat keputusan yang sama. Zizan menyampaikan khabar ini menerusi kemas kini […]

Trending Fri, 10 May 2019

明明坐着上班,为什么会那么累?

工作党们有没有这样的体验,朝九晚五的一天下来,感觉要腰要累断了……

Trending Tue, 20 Oct 2020
Trending Mon, 14 Jun 2021

Jom Semak Senarai Kategori Layak Buat Permohonan Rayuan BPR 2021

Korang boleh semak sebab kenapa tak lulus okay!

Trending Thu, 19 Dec 2019

Rimas Anak Asyik Menangis & Merengek, Bapa Tikam Anak

Bapa Tikam Anak Berkali-Kali Di Perut & Leher

Trending Thu, 15 Feb 2018

12 ‘PANTANG’ EVERYONE MUST KNOW BEFORE THIS CHINESE NEW YEAR

Just like any other Asian cultures and celebrations, Chinese New Year has got quite a few do’s and don’ts too. Here are a few don’ts for your information just so you don’t accidentally do something silly.

Trending Sat, 28 Nov 2020
Trending Sat, 31 Aug 2019

Cekik Pekerja Stesen Minyak, Zynakal Kena Denda RM2,800

Mungkin kena tukar nama kot supaya tak ‘nakal’ lagi

| Live TV