Trending By: Padin February 17, 2022 @ 7:23pm

“Saya Mahu Banyak Belajar” – Sharifah Rose Tak Hirau Orang Kecam Kualiti Lakonan

Pempengaruh yang kini bergelar pelakon, Sharifah Rose, 23, tidak mempedulikan kecaman yang dilemparkan mengenai lakonannya.

Pernah dikecam dan menerima kritikan warganet kerana lakonannya yang didakwa kayu, Rose juga menerima kritikan

Menetapkan niat untuk belajar selok belok dunia seni dan lakonan, Rose mahu menimba ilmu sebanyak mungkin.

“Saya masih belajar. Banyak perkara yang mahu saya terokai. Biarpun pelbagai perkara berlaku (dikritik warganet), saya lebih bersemangat untuk memperbaiki kelemahan.

“Saya rasa sangat bersyukur kerana saya masih menerima tawaran lakonan biarpun melalui perkara sebegitu. Komen atau kritikan yang dilemparkan membuatkan saya mahukan kemajuan dalam karier saya,” katanya dalam sidang media virtual 3 Nota Cinta pada Selasa.

Ingin memantapkan lagi perjalanan kariernya, Rose mendedahkan dirinya pernah menghadiri kelas lakonan.

“Saya pernah masuk kelas lakonan untuk belajar selok belok penjiwaan watak dan karakter. Saya sudah tetapkan dalam diri saya semenjak awal lagi, saya mahu belajar.

“Namun sekarang, jadual seni saya agak sibuk, jadi saya tak sempat nak menghadiri kelas lakonan sebelum masuk ke lokasi penggambaran,” katanya lagi.

Selain Rose, 3 Nota Cinta yang menghiasi slot Akasia TV3 ini menampilkan lakonan Ashraf Muslim, Wani Kayrie dan Afifah Nasir.

Jangan lupa saksikan 3 Nota Cinta di slot Akasia yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 7 malam di TV3.

Selain itu, kelibat Rose juga boleh anda saksikan dalam program Master in The House Malaysia bersama Hael Husaini, Scha Elinnea, Andi Bernadee dan Meyrasam (kumpulan CASSIA).

Ikuti pengembaraan istimewa Hael, Scha, Rose, Andi dan Meyrasam dalam Master In The House Malaysia mulai 15 Januari 2022, setiap hari Sabtu, pukul 10.00 malam – 11.00 malam di TV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 22 Apr 2021

Wajib Tutup Sekolah 2 Hari Jika Ada 1 Kes COVID-19 – KPM

Sekolah yang mempunyai satu kes COVID-19 akan ditutup sekurang-kurangnya dua hari. Keputusan itu berkuat kuasa pada Rabu. Menurut Timbalan Menteri Pendidikan, Datuk Dr Mah Hang Soon, pelajar yang terjejas dengan penutupan sekolah berkenaan akan beralih […]

#BabyXTRA Fri, 7 Apr 2023

#BabyXTRA: Hamil Anak Kedua Buat Emma Maembong Lebih Matang… Elak Sifat Boros!

Semoga selamat bersalin anak kedua Emma! 🥰❤️

Featured Fri, 10 Nov 2023