Trending By: Padin June 17, 2021 @ 6:02pm

“Sebagai Manusia Hidup Bermasyarakat, Kita Perlu…” – Loca B Tak Sabar Menanti Tarikh Temujanji Vaksin

Penyanyi rap, Loca B atau nama sebenarnya, Nabilah Hani Azali, 29, tak sabar menanti tarikh untuk temujanji vaksin Covid-19.

Memberikan pandangan mengenai Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan yang sedang giat dijalankan, Loca sudah mendaftar namun masih belum mendapat slot.

“Saya dan suami, Tuju sudah mendaftar semenjak program itu dibuka. Namun begitu, Tuju sudah dapat slot untuk temujanji, manakala saya masih menanti. Sejujurnya, kami tak sabar menanti vaksin,” katanya.

Tambah Loca, dia dan suami percaya vaksin boleh membantu untuk mengekang pandemik Covid-19 ini.

“Kami secara peribadinya percaya vaksin bagus untuk masyarakat kita. Wabak ini masih tiada ubat. Pengambilan vaksin adalah perkara paling dekat yang boleh membantu kita semua, seterusnya mengelakkan kita daripada sakit atau risiko dek kerana Covid-19.

“Sebagai manusia yang hidup bermasyarakat, kita perlu pentingkan kesihatan orang sekeliling sebab Covid-19 sangat berbahaya,” katanya di sesi sidang media virtual lagu terbaru nyanyiannya berjudul Veto.

Selain Loca, Veto turut menampilkan tiga bintang hip hop terkenal tempatan iaitu DJ Cza, Tuju dan MK.

Veto sudah berada semua kesemua pelantar penstriman digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music manakala video muziknya boleh ditonton di saluran YouTube Def Jam Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 28 Aug 2020
Trending Sat, 9 Mar 2019

超尴尬!阿公拿飞机杯当花瓶插花拜阿嬷

情趣用品真的要放好,一旦被家人当成其他物品使用,那就尴尬了……

Trending Thu, 29 Apr 2021

Menyingkap Peristiwa Nuzul Al-Quran, Penurunan Al-Quran Dari Langit Ke Nabi Terakhir

Daripada segi bahasa, perkataan ‘Nuzul’ bererti menetap di satu tempat atau turun dari tempat yang tinggi. Kata perbuatannya ‘nazala’ (نزل) membawa maksud ‘dia telah turun’ atau ‘dia menjadi tetamu’. Sebenarnya penggunaan istilah Nuzul al-Quran ini […]

Featured Sun, 10 Oct 2021

Rentas Negeri Dibenarkan Mulai Esok Buat Semua

Kerajaan bersetuju memberi kebenaran untuk rakyat Malaysia yang sudah menerima vaksinasi lengkap untuk melakukan pergerakan rentas negeri bermula esok. Menurut Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, pergerakan itu boleh dilakukan tanpa memerlukan kebenaran Polis […]

Trending Mon, 29 Oct 2018

TERKINI! Pesawat Lion Air Hilang Selepas 13 Minit Berlepas

Pihak berkuasa Indonesia melaporkan pesawat dipercayai hilang di perairan laut Kepulauan Seribu, Jakarta Utara.

Trending Thu, 5 Jul 2018

Degupan Itu Akhirnya Terhenti Dan Hilang Dari Pandangan – Amy Search

Amy menerusi Instagram pada malam Rabu memaklumkan mengenai berita keguguran isterinya selain meluahkan rasa sedih kehilangan bayi yang bakal dilahirkan.

Trending Thu, 15 Jul 2021

| Live TV