Trending By: Padin June 17, 2021 @ 6:02pm

“Sebagai Manusia Hidup Bermasyarakat, Kita Perlu…” – Loca B Tak Sabar Menanti Tarikh Temujanji Vaksin

Penyanyi rap, Loca B atau nama sebenarnya, Nabilah Hani Azali, 29, tak sabar menanti tarikh untuk temujanji vaksin Covid-19.

Memberikan pandangan mengenai Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan yang sedang giat dijalankan, Loca sudah mendaftar namun masih belum mendapat slot.

“Saya dan suami, Tuju sudah mendaftar semenjak program itu dibuka. Namun begitu, Tuju sudah dapat slot untuk temujanji, manakala saya masih menanti. Sejujurnya, kami tak sabar menanti vaksin,” katanya.

Tambah Loca, dia dan suami percaya vaksin boleh membantu untuk mengekang pandemik Covid-19 ini.

“Kami secara peribadinya percaya vaksin bagus untuk masyarakat kita. Wabak ini masih tiada ubat. Pengambilan vaksin adalah perkara paling dekat yang boleh membantu kita semua, seterusnya mengelakkan kita daripada sakit atau risiko dek kerana Covid-19.

“Sebagai manusia yang hidup bermasyarakat, kita perlu pentingkan kesihatan orang sekeliling sebab Covid-19 sangat berbahaya,” katanya di sesi sidang media virtual lagu terbaru nyanyiannya berjudul Veto.

Selain Loca, Veto turut menampilkan tiga bintang hip hop terkenal tempatan iaitu DJ Cza, Tuju dan MK.

Veto sudah berada semua kesemua pelantar penstriman digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music manakala video muziknya boleh ditonton di saluran YouTube Def Jam Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 21 May 2020
Trending Tue, 13 Jul 2021
Featured Sat, 24 Jul 2021

Kelonggaran Kepada Penerima Dua Dos Vaksin Diberi Mengikut Lokasi Dan Sektor Tertentu

Umum maklum, kerajaan bakal memberi kelonggaran buat kepada individu yang telah menerima dua dos suntikan vaksin. Menurut Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba, kelonggaran kepada penerima dos lengkap vaksin COVID-19 dibuat dengan mengambil kira […]

Trending Tue, 29 May 2018

Bukan Alasan! Walaupun Anak Penagih, Amirul Afeeq Merupakan Anak Muda Ketiga Negara Bergelar Graduan Akademi Tentera Udara Amerika Syarikat

Beliau mengakui bahawa kehidupannya sebelum ini bukanlah seperti orang lain, kerana menurutnya dia bukanlah seorang yang dilahirkan dengan kehidupan yang mewah kerana ibunya terpaksa melakukan apa-apa sahaja kerja demi membesarkan mereka tiga beradik

Trending Mon, 7 Oct 2019
Trending Sun, 3 Jun 2018

Gadis Kelahiran Ampang Pecah Rekod Sertai Miss Universe New Zealand

Gadis kelahiran Ampang dan dibesarkan di New Zealand, Nurul Shamsul berjaya menempatkan diri di pentas akhir Top 20 dalam pertandingan Miss Universe New Zealand. Good Luck Nurul!

Trending Fri, 1 May 2020
Trending Tue, 14 Jul 2020
Trending Thu, 16 Nov 2017

超爆笑乱入婚纱照,到底谁才是主角啊?

摄影师在按下快门的那一刻,可说是将许多扣人心弦的精彩瞬间永久定格在镜头中。除了一辑美美哒的婚纱照,有时的不完美,会让照片多了一份收藏的价值。

| Live TV