Featured By: Attiqah Mohd April 20, 2021 @ 5:25pm

Sedih Melihat Keadaan Ayah, Ebit Lew Mohon Doa Orang Ramai

Pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew memohon orang ramai untuk menitipkan dia buat ayahnya yang kini sedang sakit.

Menerusi perkongsian di laman Facebook, Ustaz Ebit Lew berkongsi kisah mengenai kesihatan ayahnya yang semakin merosot sehingga menganggu aktiviti seharian dan menjejaskan pergerakannya.

“Dah 3 bulan ni kesihatannya merosot. Tak boleh makan sangat dan tak gerak kemana-mana. Atas katil jer. Rindu ayah teramat sangat.

“Seorang ayah yang kerja siang malam. Tak reti berehat dari muda demi keluarga. Hidupnya bahagia memberi sesuatu buat isteri dan anak-anak,” tulisnya.

Tambah Ustaz Ebit Lew lagi beliau amat sedih melihat keadaan bapanya dan meminta orang ramai supaya menitipkan doa.

“Melihat dirinya sakit membuat hati saya amat sedih dan gelisah..Ya Allah berilah kesihatan buat bapa. Berilah semangat dan kekuatan buat dirinya.

“Saya berada disini sekarang asbab doa dan kasih sayang ibu dan bapa saya ini. Mak dah pergi dulu. Bapa ku inilah kekuatan buat diriku,” tulisnya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 22 Aug 2023

Tepis Dakwaan Sejak Kurus Kuat Bergelek, Fasha Sandha Bidas Netizen Mulut Celupar – “Lagi Malu Kalau Nampak Warak Tapi Munafik”

‘Lagi malu kalau kelihatan warak dan baik, tapi bersifat ‘munafik’ dan hipokrit’ – Fasha Sandha

Featured Mon, 29 May 2023
Trending Sat, 28 Jul 2018

Chong Wei ‘Gantung Raket’ Selamanya?

Jika benar beliau bakal bersara, sudah tentu berita ini membuatkan rakyat Malaysia bersedih. Kami doakan Datuk Lee Chong Wei sembuh seperti

error: Content is protected !!