Trending By: Salma Syahbuddin June 11, 2021 @ 10:00am

Selepas Dikecam Bertubi-Tubi, Prof Muhaya Tampil Perjelas Isu ‘Buat Bodoh-Bodoh’

Sejak beberapa hari yang lalu, rata-rata netizen kurang senang dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Prof Muhaya berhubung klip video berdurasi 56 saat itu kononnya perempuan kena jadi ‘bodoh sedikit’ jika mahu mendapatkan jodoh.

Justeru itu, ramai pihak yang memberikan pendapat dan pandangan masing-masing sehingga menimbulkan pelbagai spekulasi terhadap kerjaya dan kredibiliti Prof Muhaya.

Tidak mahu isu ini terus diperkatakan, pakar mata dan motivasi, Datuk Prof Dr Muhaya Mohamad menerusi hantaran di laman Facebook dan Instagram miliknya tampil memperjelaskan isu berkenaan.

 “Video diambil dari potongan klip…”

Menurut Prof Muhaya,  klip berdurasi 56 saat tersebut adalah petikan dari live di FB Page Prof Muhaya dan Youtube Prof Muhaya TV berdurasi 45 minit yang diterbitkan pada 6 Feb 2021 pada jam 6 petang bertajuk “Antara Cinta Dan Cita-Cita”.

Dan siaran live itu adalah bagi menjawab persoalan dan komen yang diajukan oleh followers beliau berkaitan wanita dalam dilema antara mengejar kerjaya, cinta serta keluarga.

“Secara teknikalnya, ini adalah video lama. Bagaimanapun Bonda faham klip yang telah disunting kepada 56 saat ini, telah menimbulkan pelbagai reaksi kurang senang dalam kalangan masyarakat, terutamanya kaum wanita, sehingga menimbulkan persoalan, perbalahan dan sangkaan.”katanya.

Tampil  memohon maaf kepada semua pihak

Malah, Prof juga sempat memohon maaf atas salah faham yang timbul dan mengucapkan terima kasih kepada pihak yang mengambil berat dengan bertanyakan mengenai hal sebenar disebalik kejadian yang berlaku.

“Bonda mengambil tanggungjawab untuk memohon maaf atas salah faham yang timbul dan ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada semua yang ambil berat termasuk pihak media, rakan-rakan dan keluarga yang mengambil inisiatif tabayyun, atau bertanya akan perkara sebenarnya kepada Bonda mahupun team Bonda”

“Kepada pihak media juga, sangat baik budi akhlaknya sehingga kini menanti statement Bonda, maka Bonda tampil membuat penjelasan ini. Terima kasih kerana sabar ya.”

Bukan itu sahaja, sebagai seorang wanita, isteri, ibu dan nenek yang berkerjaya, Prof Muhaya sangat mendukung dan mendoakan agar semua wanita berjaya dan mendapat redha Allah SWT.

Disamping sempat menghadiahkan nota ringkas menerusi laman Facebook miliknya sebagai ruujukan untuk menjawab semua persoalan yang timbul.

“Atas salah faham ini, Bonda ingin hadiahkan nota ringkas live CINTA & CITA-CITA (di youtube) sebagai rujukan bagi menjawab segala persoalan yang timbul.”

“Terima kasih, Bonda sayang semua tanpa syarat” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 16 Jul 2018

80岁阿嬷开20年「神车」远征1.2万公里

虽说「老三宝」上路总让人心惊胆跳,但对于这位南非的80岁阿嬷Julia Albu可就不是这么一回事了……

Trending Fri, 20 Apr 2018

Dikecam Kerana Menghadiri Pesta Muzik Coachella, Kylie Jenner Kongsi Gambar Anak Comelnya

Anda tengok sendiri, gerenti hati anda akan berbunga-bunga. Rasa macam nak gigit!

Trending Wed, 1 Jul 2020
Trending Fri, 21 Dec 2018

Wanita Ini Kongsi Bagaimana Seorang ‘Perempuan Baik’ Hampir Berjaya Suruh Anaknya Seludup Dadah!

Anda mungkin takkan sangka yang ia boleh berlaku kepada diri anda.

Trending Mon, 10 Sep 2018
Trending Sat, 10 Nov 2018

Bekas Suami Liat Bayar Nafkah Anak? Baca Ini!

Ramai di kalangan wanita yang tidak diberi keadilan sepenuhnya terutama dari sudut nafkah yang telah diputuskan oleh mahkamah syariah.

Trending Tue, 20 Oct 2020
Featured Wed, 1 Apr 2020

| Live TV