Trending By: Padin October 21, 2021 @ 2:53pm

Tak Anggap Sebagai Trend, Aaron Aziz Positif Dengan Penghijrahan Ramai Rakan Pelakon Mendalami Agama

Sejak kebelakangan ini, ramai pelakon lelaki melakukan penghijrahan dengan mempelajari dan mendalami ilmu agama.

Diminta mengulas mengenai perkara ini, pelakon popular, Datuk Aaron Aziz, 45, melihat penghijrahan ramai rakan aktor ke arah yang lebih baik sebagai satu perkara yang positif.

Pemilik nama penuh Aaron Mustapha Aziz ini juga tidak melihat perkara ini sebagai satu bentuk trend.

“Semua orang juga mempunyai peluang untuk berubah mendekatkan diri kepada agama. Jadi mengapa kita perlu mempersoalkan niat baik seseorang? Seharusnya ini perlu dilihat sebagai sesuatu yang positif.

“Pastinya berada dalam bidang seni pelakon mahupun penyanyi akan sentiasa menjadi contoh. Kalau perkara ini mampu mewujudkan lebih banyak kesedaran, saya anggap ia adalah sesuatu yang baik,” katanya.

Bercakap soal hijrah, Aaron tidak menolak pandemik yang melanda banyak mengajarnya untuk sentiasa bersedia dengan apa juga kemungkinan.

Sama seperti rakan pelakon yang lain, Aaron ketika ini juga tidak sekadar mengharapkan pendapatan dari bidang seni sahaja.

Memilih untuk menceburkan diri dalam bidang perniagaan sejak beberapa tahun lalu, tambahnya sudah sampai waktu untuk dia kembali membantu mereka di luar sana.

“Setiap apa yang berlaku dalam hidup kita, pasti ada hikmah. Pada umur sekarang juga saya sudah melalui beberapa peringkat kehidupan. Sebagai manusia penting untuk setiap keputusan dalam hidup kita bukan sekadar membawa kita ke arah kebaikan tetapi juga bagaimana ia memberi manfaat kepada mereka yang berada di sekeliling kita.

“Kita tahu bagaimana tempoh jangkitan wabak ini, kebanyakkan kita tidak boleh bekerja dan sebagainya. Saya sendiri melalui perkara yang sama, mujur pada waktu itu jenama wangian saya, The Oud by Aaron Aziz sudah berada dalam pasaran dan kami menggunakan peluang membuat jualan secara atas talian.

“Siapa sangka formulasi kami menguatkan jenama ini secara atas talian menjadi. Alhamdulillah, jenama wangian ini kini menjadi pilihan ramai. Ia bukan sekadar perniagaan tetapi dalam masa yang sama adalah amanah untuk saya.

“Kini, saya sudah mempunyai empat produk di bawah jenama yang sama ketika ini. Saya juga merupakan ahli lembaga pengarah Nori Malaysia Sdn Bhd. yang juga pemilik jenama wangian ini.

“Selain boleh didapati atas talian, kami memasarkan produk ini di lapan rangkaian pasaraya AEON antaranya Maluri, Bukit Tinggi dan banyak lagi. Selain itu dalam tahun ini juga kami sudah mengenal pasti lima lagi rangkaian pasaraya AEON yang akan turut menerima produk ini untuk negeri di Selatan dan Pantai Timur,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 1 Sep 2021

Paralimpik Tokyo 2020: Wei Lun Raih Perak, Ubati Kekecewaan Rakyat Malaysia

Setelah rayuan keputusan Paralimpik Ziyad Zolkefli tidak berpihak kepadanya, rakan seperjuangannya, Chew Wei Lun hari ini mengubati kekecewaan rakyat Malaysia apabila berjaya memenangi pingat perak pada aksi final acara individu BC1 di Pusat Gimnastik Ariake […]

Featured Wed, 9 Jun 2021

Selepas Kualiti Sinematografi, Lagu Tema Drama Masih Ada Rindu Pula Jadi Sebutan Ramai

Selepas tular mengenai  salah satu episod  dalam drama Masih Ada Rindu yang menunjukkan pelakon utama iaitu Mimi Lana berlakon di sebuah hospital yang kelihatan seperti bilik hotel, Drama Masih Ada Rindu kembali menjadi perbincangan hangat […]

Trending Fri, 17 May 2019

“Mereka Temui Mayat Datuk Saya Di Bawah Lereng Bukit”

Takziah, mayat Haji Ramli Ilong, 85 tahun disahkan ditemui di lereng bukit berdekatan kediamannya..

Trending Mon, 27 Nov 2017

美瞳扔了吧!黑科技20秒让黑眼睛变蓝眼睛

眼睛的颜色毕竟是由基因决定的,那我们炎黄子孙想要变成蓝眼睛只能通过佩戴美瞳,不过近日外媒曝出了一则国外的黑科技,可以让棕色眼睛20秒变成蓝色,这是怎么回事?

Trending Sun, 14 Nov 2021

Syukur Masih Kekal Relevan, Siti Saleha Menang Lagi

Pelakon cantik Siti Saleha bersyukur kerana diberi peluang sekali lagi untuk menjulang gelaran Pelakon TV Wanita Popular di Anugerah Bintang Popular BH ke-34 (ABPBH 34). Ini merupakan kali ketiga wanita kacukan jelita ini membawa pulang […]

Trending Mon, 19 Apr 2021
Trending Tue, 16 Oct 2018
Trending Wed, 23 Jun 2021

Selepas 9 Tahun, Siti Sarah Kembali Bergabung Dengan Shuib

Selepas sembilan tahun tidak tampil dengan lagu duet bersama, penyanyi Siti Sarah dan suaminya, pelawak dan usahawan Shuib kembali bergabung dan berpadu suara dalam sebuah karya baharu berjudul Semakin Benci Semakin Cinta (SBSC). SBSC yang […]

| Live TV