Trending Hari Ini By: Syafiqa Irdina June 2, 2020 @ 4:15pm

Bermula 10 Jun, Semua Penggambaran Dibenarkan Beroperasi Dengan Syarat…

Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberitahu pada sidang media hari ini bahawa penggambaran filem, drama, iklan dan sebagainya dibenarkan beroperasi pada tarikh 10 Jun ini.

Walau bagaimanapun, setiap penggambaran perlu mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan termasuklah memastikan penjarakan sosial dan kebersihan diri. 

“Hari ini kita putuskan ia boleh memulakan operasi bermula 10 Jun. Namun aktiviti penggambaran mesti patuhi SOP diputuskan dalam mesyuarat terutama memastikan penjarakan sosial dan tidak memulakan perhimpunan yang ramai dan sebagainya,” katanya dalam sidang media hari ini.

Untuk maklumat penuh, korang boleh tonton video di bawah:

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 2 Oct 2018

Betul Ke Zul Ariffin Jatuh Cinta Dengan Azira Syafinaz ?

Wah! Nak tau sweet ke tak Zul dan Azura Syafinaz, kenalah baca artikel ni okay!

Events Fri, 27 Apr 2018

KL Jamm Tumpuan Buat Peminat Muzik Antarabangsa

Platform yang bakal menghimpunkan penggiat seni dari seluruh dunia satu festival muzik bertaraf antarabangsa bakal diadakan di Kuala Lumpur yang dikenali sebagai KL Jamm

Hiburan Fri, 12 Jan 2018

PANAS! NAFI HALANG SUAMI JUMPA ANAK – DIANA DANIELLE

Diana Danielle tampil memberikan penerangan bahawa dia tidak pernah menghalang atau melarang sama sekali suaminya itu berjumpa dengan anak-anak nya.

Hiburan Tue, 15 May 2018

Zul Ariffin Dah Mula Rimas?

Sekarang filem bergenre aksi sudah semakin mendapat permintaan sekali gus menyebabkan penerbit semakin berani mencuba genre ini. Alhamdulillah (dengan perkembangan ini) pelakon macam saya ada tempat di industri.

OMG Thu, 12 Jul 2018

Wow! Mak Cun Adventure Curi Perhatian Peminat, Catat 250,000 Muat Turun Dalam Masa Singkat

Mak Cun’s Adventure mula mencipta sejarah tersendiri apabila mendapat 100,000 muat turun dalam hanya tempoh 10 hari sahaja. Wow!

TECH Fri, 25 May 2018

9 Cara Untuk Tambah Storage iPhone Anda Secara Percuma

iPhone anda tu hanya ada storan 16GB saja! Macam mana nak tambah storage dengan percuma ,jom baca tips ini

Hiburan Fri, 22 Nov 2019

Tiada Penangguhan Lagi, Farid Kamil Masuk Penjara

Semoga Datuk Farid Kamil dan keluarga tabah menunggu tempoh 9 bulan berlalu.

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Faham Situasi Haqiem Rusli, Hanez Suraya Pernah Kemurungan?

Saya rasa sakit, malah ketika itu berat badan turun mendadak hingga ramai yang menegur mengenai perubahan fizikal dialami. Walaupun saya berselera untuk makan, tetapi badan tetap kurus. Ia membuatkan saya jadi paranoid, sehinggalah doktor mengesahkan saya mengalami gangguan kebimbangan.

LIFESTYLE Thu, 13 Dec 2018

Tahniah! Ilham, Alia Erika Pemenang Pencarian SAFARI GROM

Penampilan khas oleh penyanyi Andy Flop Poppy dan pelakon Gambit Saifullah turut menyerikan suasana pada petang itu.

Hiburan Thu, 9 May 2019

Tya Arifin Selamat Lahirkan Anak Kedua

Alhamdulillah…tahniah Tya & Asyraf!

| Live TV