Featured By: Salma Syahbuddin February 25, 2022 @ 12:34pm

Tiada Ancaman Tsunami Kepada Malaysia Susulan Gempa Bumi Berskala 6.1 Di Utara Sumatra

Jabatan Meteorologi Malaysia memaklumkan, tiada ancaman tsunami kepada Malaysia susulan gempa bumi berskala 6.1 yang berlaku di Utara Sumatera, Indonesia awal pagi tadi.
Kejadian yang berlaku pada jam 9.39 pagi itu dirasai di Barat Semenanjung negara serta beberapa negeri lain sehingga mencetuskan kebimbangan dalam kalangan rakyat Malaysia.
“Tiada ancaman tsunami kepada Malaysia. Gegaran dirasai di bahagian Semenanjung Malaysia terutama di Selangor, Perak, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor,” katanya dalam laman Facebook pada Jumaat.
Sementara itu Badan Meteorologi, Klimatologi, dan Geofisika (BMKG) Indonesia melalui satu ciapan di Twitter mengesahkan gempa berlaku pada pukul pada 17 kilometer (km) ke timur laut Pasaman Barat pada kedalaman 10 kilometer.
Bagaimanapun ia tidak berpotensi menyebabkan tsunami.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 14 Jul 2021

Cara Mohon Bantuan One Off Sehingga RM 1,400 Buat Individu Terjejas Pendapatan

Bagi membantu rakyat yang terkesan akibat pandemik COVID-19, kerajaan Malaysia menyalurkan bantuan di bawah Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA). Bantuan ini dilancarkan melalui Tabung COVID-19 dengan bayaran sebanyak RM100 sehari sepanjang tempoh khas untuk rakyat […]

Hiburan Mon, 23 Jul 2018

Pilih Lelaki 11 Tahun Muda, Ini Jawapan Ibu Priyanka Chopra

Menurut media tempatan India, ketika diajukan soalan kepada Madhu, beliau memberi jawapan ringkas namun mendalam.

Hiburan Thu, 13 Feb 2020
Featured Mon, 8 May 2023
Hiburan Thu, 30 Aug 2018

Lepas Buka Pasaraya, Rosyam Nor Keluar Produk Jus Belanda

Adraa bukan produk antikanser. Saya mengeluarkan produk berasaskan durian belanda yang mempunyai antioksida yang tinggi bukan anti kanser. Jangan salah anggap pula ya!

Hiburan Thu, 11 Jul 2019
error: Content is protected !!