Featured By: Salma Syahbuddin February 25, 2022 @ 12:34pm

Tiada Ancaman Tsunami Kepada Malaysia Susulan Gempa Bumi Berskala 6.1 Di Utara Sumatra

Jabatan Meteorologi Malaysia memaklumkan, tiada ancaman tsunami kepada Malaysia susulan gempa bumi berskala 6.1 yang berlaku di Utara Sumatera, Indonesia awal pagi tadi.
Kejadian yang berlaku pada jam 9.39 pagi itu dirasai di Barat Semenanjung negara serta beberapa negeri lain sehingga mencetuskan kebimbangan dalam kalangan rakyat Malaysia.
“Tiada ancaman tsunami kepada Malaysia. Gegaran dirasai di bahagian Semenanjung Malaysia terutama di Selangor, Perak, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor,” katanya dalam laman Facebook pada Jumaat.
Sementara itu Badan Meteorologi, Klimatologi, dan Geofisika (BMKG) Indonesia melalui satu ciapan di Twitter mengesahkan gempa berlaku pada pukul pada 17 kilometer (km) ke timur laut Pasaman Barat pada kedalaman 10 kilometer.
Bagaimanapun ia tidak berpotensi menyebabkan tsunami.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 30 Oct 2019
Trending Tue, 31 Dec 2019

Murid Darjah Satu Pimpin Mak Ayah Buta Tunjuk Satu Sekolah Undang Sebak

Hari terakhir penghujung tahun 2019, maka bermulah sesi orentasi bagi pelajar darjah satu di beberapa buah sekolah sekitar Malaysia. Bukan sahaja pelbagai kerenah kanak-kanak dapat dilihat, tetapi reaksi ibu ayah yang pastinya teruja melihat anak […]

Hiburan Sat, 22 Sep 2018

Chong Wei SAH Kanser Hidung Peringkat Awal

Susulan itu, Meja Sukan NSTP melaporkan pemain berusia 36 tahun berkemungkinan besar terpaksa ‘menggantung raket’ kerana sebenarnya mengalami masalah kesihatan yang serius.

Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Taruhan Terbaru Ernie Zakri Dan Syamel Dalam Takkan Terlerai

Mampukah agaknya lagu ini mengatasi lagu Aku Cinta?

Trending Sat, 20 Feb 2021

Semakan Bayaran GKP Tambahan Sehingga RM1,000 Bermula Mac Ini

Manfaatkan bantuan yang diberikan kerajaan sebaiknya okay!

Hiburan Fri, 17 Jan 2020
Trending Wed, 17 Mar 2021
Trending Thu, 3 May 2018

Maut Ketika Tonton Filem Avengers: Infinity War

Tambah pegawai polis Proddatur, India, mangsa yang dikenali sebagai Peddapasupula Baasha, 43, memutuskan untuk menonton filem garapan adik-beradik Russo itu sempena meraikan Hari Buruh pada 1 Mei lalu.

| Live TV