Drama By: Afiqah Azizan August 10, 2023 @ 10:32am

Tonton Apa Hari Ni: ‘Rajuk Karina’

Hal perkahwinan bukanlah remeh. Kesilapan memilih pasangan boleh menyebabkan derita. Drama Akasia terbaharu yang berjudul ‘Rajuk Karina’ memperlihat perjuangan watak Karina dalam mengharungi kehidupan akibat perkahwinannya yang amat menguji kesabaran.

Cadangan Opah untuk menyatukan Mizan dan Karina di jinjang pelamin tidak kesampaian. Mizan tegas dengan keputusannya untuk menolak perkahwinan dengan sepupunya sendiri. Perkara ini membuat Karina berasa kecil hati.

Rasa kecil hatinya itu telah mendorongnya untuk berkahwin dengan Saiful secara tergesa-gesa. Malang bagi Karina. Kehidupannya merana sebagai isteri Saiful. Ibu mertuanya, Asmah, berlaku kejam dengannya. Suaminya pula telah bermain kayu tiga bersama seorang wanita bernama Anom. Tidak lama kemudian, Saiful telah menceraikan Karina yang sedang sarat mengandung.

Takdir telah menemukan Karina dengan Mizan di sebuah universiti swasta. Pertemuan ini telah memberikannya harapan. Hati Karina kembali berbunga. Namun, kehidupannya masih tidak aman dek ugutan Saiful yang ingin menuntut hak penjagaan anak mereka, Batrisyia.

Hal ini telah membuatkan Karina dan Mizan memutuskan untuk berkahwin. Kehidupan Karina sebagai isteri Mizan amat bahagia. Asmah dan Anom berasa tidak puas hati melihat Karina gembira. Mereka telah merancang strategi jahat untuk menjatuhkan rumah tangga ini. Mampukah Karina bangkit melawan?

Cerita Apa? ‘Rajuk Karina’
Hari Apa? Setiap Isnin – Jumaat
Jam Berapa? 7 malam
Di Mana? TV3 dan strim eksklusif HD di Tonton

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Drama Thu, 12 Jan 2023

Kecoh Kelibat Aliff Aziz Di Kelab Malam

Apakah sebenarnya yang berlaku?

Drama Wed, 17 Aug 2022

Zul Ariffin Undur Diri Berlakon Drama

Alaaaaa… tak boleh dah lah tengok abe Zul kat tv nanti ☹☹☹

Drama Thu, 17 Aug 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Gadis Muzikal’

Persaingan yang sengit!

Drama Thu, 12 Mar 2020

Amelia Henderson Derita Dalam “Rindu Yang Terindah” ?

Antara kasih dan benci, dapatkah Airis bertahan dalam perkahwinannya?

Drama Fri, 16 Oct 2020
Drama Tue, 4 Jul 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘Tentang Hati Dia’

Liku-liku kehidupan sungguh mencabar.

error: Content is protected !!