Gaya Hidup By: Yanie Baharom August 30, 2018 @ 3:45pm

Nak Tahu Bagaimana Anda Mentafsir Sesebuah Kehidupan, Jom Layan Kuiz Ini

Hola! Hari ini Hijab & Heels ingin menguji minda anda dengan satu kuiz menarik yang bakal mengungkap bagaimana anda mentafsir sesebuah kehidupan selain goals yang ingin dicapai!

Cuba anda perhatikan, apakah subjek pertama yang kamu lihat pada foto ini?

1. Anjing

Foto: themindsjournal

Jika anjing adalah gambar pertama yang anda lihat, itu ertinya anda  seorang yang details dan rumit dalam hidup. Anjing menjadi simbol kesetiaan, kedamaian dan stabiliti sekaligus menjelaskan apa yang anda cari dalam kehidupan. Kualiti sama juga kriteria penting harus ada pada pasangan  hidup anda.

Hal lain yang kamu perlukan saat ini adalah rasa percaya dan saling menghormati terhadap satu sama lain. Namun perlu diingat bahawa sebaiknya jangan buru-buru menentukan sesuatu kerana anda  juga perlu memikirkan kebahagiaan di antara semua standard hidup yang anda tentukan sendiri.

2. Wajah

Foto: themindsjournal

Jika wajah adalah gambar pertama yang anda lihat, bererti anda selalu melihat gambaran besar dalam hidup. Anda merasa telah memiliki semua yang anda perlukan dalam hidup ini.

Anda menemukan tujuan hidup, merencanakan langkah yang akan dilakukan dan tahu bagaimana meraihnya. Bahkan anda sedang dalam proses mencapai impian tersebut. Anda juga selalu mengingatkan diri untuk sentiasa fokus.

Dalam merencanakan impian besar anda, anda seorang yang gemar mengembara dan berhibur kerana ini dapat menjadikan anda bertambah-tambah kreatif. Anda adalah seorang yang dahagakan ilmu yang tak bisa diukur hanya dengan wang atau material.

Jadi gambar manakah yang pertama muncul dan kamu perhatikan?

Sumber: themindsjournal

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Sat, 14 Apr 2018

Restoran Ini Memasak Steamboat Dengan Teknik Persis Bilik Sauna, Rasanya Memang Unik!

Hidangan ini mempunyai keunikan tersendiri kerana ia bukan dimasak di atas api gas.

Featured Tue, 14 Aug 2018

Wow! Makan Kimchi Boleh Kuruskan Badan?

Kimchi mempunyai kandungan serat yang tinggi akan menjadikan anda berasa kenyang!

Featured Tue, 3 Sep 2019

Ikuti panduan ini agar bilik tidur anda kelihatan luas!

Senangnya nak bagi bilik kelihatan luas!

Featured Tue, 20 Dec 2022

Jawab Q&A Session, Naufal Isa Kongsi Erti Sahabat Sejati – “Walaupun Jauh Kita Masih Doakan Dia”

Pempengaruh, Naufal Isa yang sering muncul dengan kandungan motivasi menjelaskan erti sahabat sebenar. @naufal.isa Sahabat ni,melengkapkan. Bukannya saling mencari kesalahan. Sahabat ini juga bukan soal sejauh mana sempurnanya kita. Tetapi soal sejauh mana kita saling […]

Featured Fri, 5 Jul 2019

Guna duit bonus suami untuk ke London

Pengorbanan yang sangat berbaloi!

Featured Wed, 17 Jan 2018

6 Makanan Sihat, Tetapi Tinggi Kalori

Apabila anda sedang mencuba menurunkan berat badan, pasti anda akan memilih makanan yang menyihatkan serta dipercayai boleh membantu proses penurunan berat badan. Tetapi ramai yang sebenarnya tersilap langkah kerana ada makanan ‘sihat’ yang diambil itu […]

Gaya Hidup Thu, 22 Mar 2018

Resepi Air Jagung Kaw, Minum Segelas Gerenti Ketagih

Tambahan pula kalau dapat yang pekat melekat kaw, fuhh..memang ketagih la.

Gaya Hidup Wed, 21 Feb 2018

Kekal Lincah Di Ranjang Pada Usia 50-an? Ini 5 Tips Elak Cepat Menopause!

Sebut saja topik menopause, pasti terbayang golongan wanita berusia dan masalah putus haid yang dialami mereka.  Tapi tahukah anda bahawa menopause bukan sekadar berpusar soal kitaran haid terhenti?

Gaya Hidup Thu, 15 Apr 2021

Rekaan Moden & Sofistikated Busana Muslimah Serlahkan Keanggunan

Begitu banyak pilihan pakaian yang tersedia untuk kaum hawa di luar sana, namun kadang kala, ada masanya mereka masih buntu memilih rekaan busana untuk digayakan. Ada beberapa faktor yang dititikberatkan oleh wanita muslimah di luar […]