Acara By: Shaidah Shafie February 27, 2020 @ 6:39pm

Pakej percutian mewah glamping di tengah kota raya

Aktiviti berkhemah lazimnya digemari mereka yang berjiwa lasak, namun bagi wanita yang meminatii konsep percutian sebegitu, tetapi ingin berada dalam suasana mewah ala puteri lilin, boleh memilih glamping.

Konsep perkemahan mewah di tengah kehijauan hutan rimba itu menggunakan kanopi yang dilengkapi kemudahan asas seperti penghawa dingin, televisyen, kerusi, meja dan juga katil yang selesa untuk bermalam bersama-sama seisi keluarga atau rakan.

Jika sebelum ini glamping popular sebagai percutian di hutan atau di padang pasir, kini Colony, syarikat yang menawarkan ruang kerja berkonsep terbuka memperkenalkan Castra by Coloni yang menyediakan pakej percutian glamping di tengah kesibukan ibu kota Kuala Lumpur.

Timothy dan Audrey menyampaikan ucapan ketika majlis pelancaran glamping Castra by Colony di ibu kota, baru-baru ini. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Pengasas bersama Colony, Timothy Tiah, berkata pihaknya sentiasa memikirkan idea segar untuk memenuhi keperluan penggemar aktiviti glamping yang sentiasa mahukan kelainan dan pembaharuan dalam setiap percutian mereka.

“Colony sentiasa mencari idea baharu untuk pengemar kegiatan ini dan bermula daripada ruang kerja yang diwujudkan beberapa tahun lalu, kini kami memperluaskan perkhidmatan dengan mewujudkan Castra by Colony pula.

“Konsep glamping ini menumpukan pada kegiatan luar bersifat semula jadi, namun pada masa sama tidak mengenepikan kemudahan kontemporari dan memastikan ia juga selesa untuk pengguna,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran Castra by Colony di ibu kota-baru-baru ini.

Audrey di hadapan kanopi Castra by Colony yang boleh memuatkan 10 penghuni pada satu-satu satu masa. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Yang turut hadir, Pengarah Eksekutif Colony, Audrey Oii.

Pakej Castra by Colony menyediakan percutian di dalam kanopi yang dilengkapi kemudahan asas seperti di dalam bilik hotel, tetapi terletak di ruang terbuka di atas bangunan Star Boulevard KLCC di tengah-tengah kota raya dengan beratapkan langit biru.

Destinasi glamping dengan suntikan Bohemian itu turut disertakan dengan pelbagai akiviti menarik seperti berbeku dan spa bergantung pada permintaan pelanggan.

Pihak media menikmati suasana glamping ketika majlis pelancaran acara berkenaan di Star Boulevard KLCC, baru-baru ini. Foto: Arkib Hijab & Heels.

Berkeluasan 4,510 kaki persegi, Castra by Colony sesuai bagi acara keraian, percutian ala perkemahan, bulan madu dan juga menontong wayang di lokasi yang dibina khusus seolah-olah glamping yang menyeronokkan.

Setiap kanopi boleh memuatkan 10 individu pada satu masa dan pakej bermula pada harga RM2,500 untuk semalam.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Fri, 14 Dec 2018

Aejeong! 8 Simbolik Cinta Orang Korea Yang Menjadi Ikutan Dunia

Luahkan perasaan sayang anda dengan lapan isyarat cinta artis K-Pop ini!

Gaya Hidup Wed, 10 Oct 2018

8 Sebab Kenapa Anda Tak Patut Berkongsi Katil Dengan Kucing Peliharaan Anda

Memang syok bila dapat bergomol bersama, tapi ia boleh membahayakan kesihatan anda.

Gaya Hidup Wed, 1 Aug 2018

5 Cara Ini Boleh Tingkatkan Tahap Kesuburan Wanita

Tahap kesuburan yang rendah akan mengganggu proses untuk hamil.

Gaya Hidup Wed, 14 Mar 2018

Sembelit Ketika Hamil Memang Tak Lawak! Ikuti 5 Tips Ini & Jangan Tangguh ‘Hajat’ Anda

Selain morning sickness, sembelit merupakan antara masalah biasa yang sering dihadapi oleh wanita sewaktu proses kehamilan.

Acara Sun, 19 Jan 2020
Gaya Hidup Thu, 27 Sep 2018

Uniknya Terrarium Air Tangan Sang Pengembara…Love Sangat!

Terrarium dalam bahasa Latin bermaksud bumi mini.

Featured Tue, 7 Aug 2018
Eat Travel Mon, 15 Apr 2019

5 Reasons Why This Hotel in KLIA 2 is The Best Hotel While in Transit in Kuala Lumpur

Let’s get real. Not many people would go on Google to search for “The best transit hotel in town” when they are travelling. Chances are, the travelers would settle for the first hotel they see […]

Gaya Hidup Sun, 29 Apr 2018

Susah Nak Tidur? Cuba 6 Tip Cepat Lena Yang Terbukti Berkesan Oleh Sains

Mungkin anda ada petua tersendiri, tapi 6 cara ini telah dibuktikan oleh sains.

Gaya Hidup Fri, 25 Jan 2019

Lelaki ini membeli ikan tuna pada harga RM12. 74 juta, anda mampu?

Baik beli empat buah rumah banglo daripada makan ikan tuna! 

| Live TV