Gaya Hidup By: Padin December 19, 2022 @ 6:29am

Rizman Ruzaini Kukuhkan Empayar Dengan Kembali Menyumbang! Pilih Mira Filzah Untuk…

Enggan berpuas hati dengan kejayaan yang mereka kecapi, duo pereka fesyen terkenal tempatan, Rizman Ruzaini membuka langkah baharu dalam mengembangkan empayar mereka.

Mahu segmen perniagaan RR di bawah Rizman Ruzaini ini terus berkembang, mereka memperkenalkan pelan Ikon RR Empire.

“Kami bersyukur dengan pengiktirafan yang membawa kepada kedudukan jenama kami hari ini. Apa yang dimiliki tidak seharusnya dilihat sebagai kejayaan satu pihak memandangkan ia membabitkan pelanggan kami di luar sana.

“Kami yakin sudah sampai waktunya untuk jenama ini kembali menyumbang kepada peminat melalui pelan perniagaan yang cukup menarik.

“Saya anggap ini adalah salah satu usaha kami untuk menyumbang kembali kepada masyarakat di luar sana untuk menjana pendapatan dengan cara yang cukup mudah.

“Apa yang kami wujudkan ini bukan datang dengan sekelip mata, ia membabitkan perancangan jangka masa yang lama demi memastikan program ini sesuai dengan situasi di negara kita.

“Ingin saya tekankan di sini, tujuan kami adalah untuk membantu melahirkan lebih ramai usahawan di luar sana. Melalui program ini, kami akan buktikan bagaimana mudahnya untuk sesiapa sahaja boleh membina kerjaya sebagai usahawan tanpa perlu mengeluarkan modal,” kata Rizman Nordin.

Tambah Rizman, dia bersama rakan niaganya, Ruzaini Jamil turut mencetuskan idea dalam membina sistem jual beli yang membolehkan Ikon RR Empire mendapat manfaat yang lebih baik berbanding pelan pernigaan yang mungkin pernah diguna pakai sebelum ini.

“Apabila bergelar Ikon RR Empire, menjadi tanggungjawab pihak kami untuk membantu mereka. Jujurnya mereka yang dipilih sangat bertuah memandangkan promosi dan bantuan daripada segi bimbingan jualan akan diberikan pihak syarikat sendiri.

“Dalam erti kata mudah, mereka hanya perlu ‘pose cantik’ sahaja di rumah, tidak perlu pegang produk pun. Malah setiap bulan, kami juga akan mengadakan kelas grooming selain bantuan dari pelbagai sudut lain,” katanya.

Menurut Rizman lagi, pemilihan produk yang akan dijual juga akan dikhususkan pada beg tangan dan tudung sahaja.

Kedua-dua produk ini paling mendapat sambutan yang baik dalam pasaran dan pemilihan dua produk ini juga sesuai dalam memastikan Ikon RR Empire dapat fokus dalam perniagaan mereka.

“Kita pernah cuba dengan produk kecantikan sebelum ini tapi kita dapati teknik pemasarannya lebih rumit kerana ia memerlukan testimoni dan sebagainya. Namun, dengan dua produk ini, pemasarannya lebih ringkas. Lantaran, kita tahu tudung dan beg tangan adalah produk yang tidak akan basi selain kekal relevan untuk tempoh masa yang panjang.

“Tambahan pula, pengeluaran koleksi baharu tudung dan beg tangan akan dilakukan secara bulanan. Selain untuk memenuhi cita rasa pengguna, ia juga sebagai salah satu cara untuk kami memastikan produk RR terus mendapat tempat di hati pelanggan,” katanya.

Pada majlis yang berlangsung itu, pelakon terkenal Mira Filzah turut diumumkan sebagai ‘muse’ koleksi tudung terbaharu RR Rivera.

Sementara itu, ketika ditanya mengenai usaha pembukaan kiosk RR di seluruh negara, jelas Rizman pihaknya kini dalam usaha membuka lebih banyak kiosk kekal pertama mereka tidak lama lagi. Jelasnya, ini juga adalah usaha awal RR sendiri sebelum mencapai sasaran untuk membuka 10 kiosk kekal RR pada tahun 2023.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Gaya Hidup Thu, 5 Apr 2018

Wajib Pergi 10 Tempat Ini Jika Anda Holiday Ke Langkawi

Memiliki keindahan semula jadi dan warisan geologi seperti gunung-ganang, pulau dan pantai yang indah menjadikan Pulau Langkawi sebagai tempat pelancongan di Malaysia yang dikenali sehingga ke peringkat antarabangsa.

Featured Sun, 17 May 2020
Featured Thu, 12 Jan 2023

Bakal Diadakan 25 Februari Ini, Pretty Ugly 21 Anniversary Hadiah Buat Peminat

Kugiran psychedelic rock, Pretty Ugly bakal menemui peminatnya di Konsert Pretty Ugly 21 Anniversary pada 25 Februari 2023 di The Paddock PJ, Kelana Jaya. Konsert ini bertujuan meraikan ulang tahun yang ke-21 Pretty Ugly sepanjang

Featured Wed, 28 Aug 2019
Featured Fri, 15 May 2020

Denda RM1,000 atau 6 bulan penjara jika ingkar PKPB

Orang ramai diminta patuh arahan, elak dipenjara

Gaya Hidup Wed, 18 Mar 2020

Manisnya wajah Puteri Ameerah, cantik persis ibunya Azrinaz

Tampil berhijab, Puteri Ameerah curi perhatian!

Gaya Hidup Mon, 29 Jan 2018

Berbuat Baik Panjangkan Usia

Menghulurkan tangan membantu mereka yang memerlukan bukan sahaja sesuatu yang mulia, malahan boleh memanjangkan usia juga, menurut satu kajian.

Gaya Hidup Mon, 8 Oct 2018

Bukan Saja Photographer, Che Ta Bawa Tukang Masak Peribadi Ketika Bercuti Di Luar Negara

Untungnya jadi jurugambar dan tukang masak Che Ta, sambil kerja sambil melancong!

Gaya Hidup Tue, 27 Nov 2018

Ayuh Sejenak Membaca Kisah Ini Bersama Anak Anda, Agar Mereka Tahu Betapa Bertuahnya Mereka

Sedih melihat foto seorang kanak-kanak dipukul oleh majikannya hanya kerana dia keletihan. Kejamnya dunia!

Gaya Hidup Wed, 28 Feb 2018

15 Gambar Kek Viral Yang Akan Buat Anda Geli Hati, No. 14 Paling Kelakar!

Bukan semua orang ada kepakaran untuk menghasilkan kek.

| Live TV