Advertisement
Celeb Buzz By: tex_admin 06 April 2020 (07:19)

GEMPAR! MAT SALLEH MASUK HUTAN DENGAN SIAPA TU?

Petaling Jaya, 9 Oktober 2017- Siri “Mat Salleh Masuk Hutan with Abe” yang menampilkan hos, Hafiz Hatim bersama Ivan Carter – penyelidik hidupan liar terkenal menerusi rancangan Carter’s W.A.R. di Outdoor Channel Asia bakal bersiaran di tonton mulai 27 Oktober 2017. Hafiz Hatim yang juga penyampai radio di stesen Fly FM kini menjalani penggambaran bersama Ivan Carter di lokasi sekitar negeri Perak.

sumber:tonton xtra

Kembara mereka bakal meneroka dan menjelajah hutan khatulistiwa serta tasik di Malaysia khususnya di negeri Perak. Antara kembara menarik termasuk rakaman menyelusuri Anak Gua Tempurung, aktiviti white water rafting di Gopeng serta pengalaman memancing ikan jenis peacock bass dan giant headsnake di Tasik Chenderoh.

sumber:tontonmy instagram

“Bekerja dengan Ivan adalah pengalaman menarik buat saya. Dengan adanya program bersama Ivan, saya harap kesedaran rakyat Malaysia untuk memelihara hidupan liar dapat dipupuk dengan lebih baik. Seiring dengan kemahuan rakyat Malaysia yang kini semakin terdedah dengan aktiviti luar, we must make sure this world will be a better place to live in for our future generation; justeru pendedahan berkenaan flora dan fauna adalah vital untuk kelangsungan ini” ulas Hafiz ketika ditemui di Sri Pentas TV3, Bandar Utama bersempena pelancaran Outdoor Channel Asia – Carter’s W.A.R. yang kini boleh disaksikan secara atas talian di portal video, tonton (www.tonton.com.my).

 

 

 

Sumber:tontonmy instagram

 

‘Mat Salleh Masuk Hutan with Abe’ akan ditayangkan sehingga 4 episod dengan paparan tayangan 10 minit untuk setiap episod di tonton bermula 27 Oktober 2017. Outdoor Channel Asia yang menawarkan pengisian kembara dan gaya hidup lasak kini boleh diakses lebih daripada 7.3 juta pengguna di Malaysia bermula 6 Oktober 2017 dalam bentuk definisi tinggi (HD) secara percuma di tonton!

| ARTIKEL Xtra

Celeb Buzz Tue, 12 Nov 2019

Netizen OKU Cari Pasal Dengan Azhan Rani?

Gunalah media sosial untuk kebaikan dan bukan sebaliknya ok?

Celeb Buzz Mon, 16 Jul 2018

Sweet! Maya Matahari Mengaku Dah Berpunya

Pelantun lagu Diari Biru ini juga memohon agar semua peminat mendoakan agar jodohnya kali ini lebih baik dan kekal selamanya.

Hiburan Sun, 27 May 2018

巨石强森让网友分不清! 3张剧照「怎么都一样」

巨石强森(Dwayne Johnson)作品产量丰富,每年最少都会有1部电影推出!不过近来有网友将他在多部经典电影的造型摆在一起,乍看之下看起来都一样,让不少人分不清楚是哪部电影。

Celeb Buzz Fri, 23 Aug 2019
Celeb Buzz Wed, 6 Mar 2019

Noraniza Idris Teruja Pertama Kali Buat Konsert Besar

Sepanjang 30 tahun karier saya, inilah baru pertama kali saya mengadakan konsert besar-besaran.

Celeb Buzz Wed, 22 Nov 2017

KATY PERRY AND THE WEEKND JUST WENT ON A DINNER DATE!

It seems like now this motherf**king Staryboy has moved on to a more mature lady.

Celeb Buzz Fri, 13 Apr 2018

Faye Lahirkan Anak ‘ADAM50’ Di Kalangan Artis!

Agaknya artis mana yang akan mendahului permohanan pendaftaran secara dalam talian ini  atau memberi laluan sahaja kepada keluarga yang lebih memerlukan?

Celeb Buzz Fri, 22 Mar 2019
Hiburan Wed, 30 Jan 2019

CJ WOW SHOP一连三天「新春直播优惠」

天天精彩,天天WOW!CJ WOW SHOP2月1日至3日,一连三天「新春直播优惠」~

Celeb Buzz Thu, 26 Dec 2019

Berat Ed Sheeran Turun Mendadak, Ini Sebabnya!

Jom sama-sama ke arah gaya hidup sihat!

| Live TV

Advertisement

| TRENDING

| DRAMA

| FILEM

| APLIKASI COOL