Hiburan By: Del14 October 31, 2019 @ 8:50pm

Akhirnya Bersemuka…Rita Pertimbangkan Saman

“Mereka sudah hadir bersemuka seperti yang saya mahukan dan menerusi rakaman percakapan, kedua-dua individu itu mengakui kesilapan menulis komen sedemikian di akaun Instagram serta Facebook saya.

“Saya berharap permohonan maaf yang dibuat itu ikhlas dan mereka tidak mengulanginya lagi.  Biarlah perkara ini menjadi pengajaran kepada semua,” kata Rita kepada wartawan apabila ditemui di Balai Polis Mutiara Damansara baru-baru ini.

Terdahulu pelakon tersebut membuat laporan polis di Balai Polis Kota Damansara pada 21 Oktober lalu terhadap individu yang telah meninggalkan komen yang dianggap keterlaluan apabila mempertikaikan status sah kedua-dua anak kandungnya di laman sosial.

Baca: Minta Maaf Atau Jumpa Di Mahkamah…Rita Rudaini Bagi Amaran!

Menurut laporan BH Online, kedua-dua individu yang tampil bersemuka dan memohon maaf terhadap Rita ialah Ahmad Najib Mat Arif (38) yang menggunakan akaun instagram @ahmadsan81 dan Hafidz Ahmad Mustaffa (39). 

Walau bagaimanapun, Rita berkata dia akan mendapatkan nasihat peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan sama ada mahu meneruskan tindakan undang-undang terhadap dua individu berkenaan atau sebaliknya. 

Menurut Rita, siapa lagi yang akan mempertahankan anak-anaknya kalau bukan diri sendiri. 

“Bukan saya juga yang merasa sakit, seluruh keluarga saya yang berkongsi darah daging dengan mereka turut merasa pedih…jadi dengan sehabis kudrat nyawa saya perjuangkan… Terima kasih yang mendoakan…Mommy love you @airitryan727 @airitqaqa727, kerana kamu lah mommy dapat merasa menjadi ‘ibu’..”tulis Rita di dalam entri instagramnya hari ini. 

Sumber: Instagram @ritrud727

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Ziana Zain Mengaku Tak Pernah Dikasari Fizikal Tapi…

Sebagai isteri, kalau boleh saya mahu selamatkan rumah tangga tetapi kalau Tuhan berkata Kun Faya Kun terhadap sesuatu perkara, maka jadilah ia… Tabah ya Kak Ziana, Insha Allah ada pengakhiran terbaik!

Featured Sun, 14 Nov 2021

Bersyukur Rangkul Trofi Artis Baharu Wanita Popular, Dolla Bakal Keluar Single Baru!

Kumpulan Dolla meraih kejayaan pertama di Anugerah Bintang Popular BH 34 (ABPBH 34) apabila memenangi trofi dalam kategori Artis Baharu Wanita Popular. Dianggotai oleh Tabby, Angel, Sabronzo dan Syasya, Dolla berterima kasih kepada peminat yang

Hiburan Sat, 22 Dec 2018

Ex-Member Gayoung Says Stellar was Sexually Exploited for Fame!

Is this the ugly truth to the industry?!

Hiburan Thu, 21 Nov 2019
Fab Foodies! Tue, 30 Oct 2018

Khasiat Ginseng Yang Perlu Tahu

Ginseng adalah perkataan yang berasal dari bahasa Cina iaitu rénshēn  yang bermaksud ‘akar tumbuhan berbentuk manusia’ di mana sejenis tumbuhan herba

Hiburan Sun, 14 Jul 2019

Syazwan Zulkifly Belum Sedia Jadi Suami Sebab…

Pelakon Syazwan Zulkifly memiliki sebab tersendiri melambatkan rancangan menamatkan zaman bujang.

Hiburan Mon, 22 Apr 2019

‘ Saya Akan Bincang Dengan Pihak Bekas Isteri’- PU Abu Minta Maaf

Saya akan berbincang dengan pihak bekas isteri saya untuk hal yang selanjutnya. Doakan semuanya dipermudahkan dan dapat diselesaikan dengan cara baik.

Hiburan Sun, 2 Sep 2018

周兴哲「有求必应」演唱会大派粉丝福利!

「创作小王子」周兴哲《Twenty Two Plus》亚巡演终于搬到来马!演唱会上除了频频向粉丝“示爱”更是下台跟粉丝握手击掌、自拍,甚至在现场挑选粉丝上台合唱和抱抱,让山顶的粉丝看了眼红。

| Live TV