Hiburan By: Del14 October 31, 2019 @ 8:50pm

Akhirnya Bersemuka…Rita Pertimbangkan Saman

“Mereka sudah hadir bersemuka seperti yang saya mahukan dan menerusi rakaman percakapan, kedua-dua individu itu mengakui kesilapan menulis komen sedemikian di akaun Instagram serta Facebook saya.

“Saya berharap permohonan maaf yang dibuat itu ikhlas dan mereka tidak mengulanginya lagi.  Biarlah perkara ini menjadi pengajaran kepada semua,” kata Rita kepada wartawan apabila ditemui di Balai Polis Mutiara Damansara baru-baru ini.

Terdahulu pelakon tersebut membuat laporan polis di Balai Polis Kota Damansara pada 21 Oktober lalu terhadap individu yang telah meninggalkan komen yang dianggap keterlaluan apabila mempertikaikan status sah kedua-dua anak kandungnya di laman sosial.

Baca: Minta Maaf Atau Jumpa Di Mahkamah…Rita Rudaini Bagi Amaran!

Menurut laporan BH Online, kedua-dua individu yang tampil bersemuka dan memohon maaf terhadap Rita ialah Ahmad Najib Mat Arif (38) yang menggunakan akaun instagram @ahmadsan81 dan Hafidz Ahmad Mustaffa (39). 

Walau bagaimanapun, Rita berkata dia akan mendapatkan nasihat peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan sama ada mahu meneruskan tindakan undang-undang terhadap dua individu berkenaan atau sebaliknya. 

Menurut Rita, siapa lagi yang akan mempertahankan anak-anaknya kalau bukan diri sendiri. 

“Bukan saya juga yang merasa sakit, seluruh keluarga saya yang berkongsi darah daging dengan mereka turut merasa pedih…jadi dengan sehabis kudrat nyawa saya perjuangkan… Terima kasih yang mendoakan…Mommy love you @airitryan727 @airitqaqa727, kerana kamu lah mommy dapat merasa menjadi ‘ibu’..”tulis Rita di dalam entri instagramnya hari ini. 

Sumber: Instagram @ritrud727

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sun, 4 Feb 2018

Uma Thurman, Angelina Jolie “Mangsa” Gangguan Seksual Penerbit?

Nak menjadi popular bagi seseorang individu yang baharu mengenal dunia hiburan bukannya satu perjalanan yang licin. Tidak dinafikan ada berlaku gangguan seksual oleh sebilangan penerbit yang mahu mengambil kesempatan

OMG Fri, 10 Apr 2020
Hiburan Sun, 9 Sep 2018

Ummi Nazeera Kongsi Detik Cemas

Ummi Nazeera Kongsi Detik Cemas Lahirkan Ayra Aneesah

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

八度空间电视剧《假面2》收视报捷!

正于八度空间热播的『原创强档』中文电视剧《假面2》随着剧集的播出后频频报捷,收视再创新高!

Hiburan Wed, 7 Mar 2018

四叶草出道4年首场演唱会 负伤上阵显敬业

凭着开朗清新的形象,加上甜美声线的“大马国民女神”Joyce四叶草(朱主爱)出道4年,上周在澳门完成了个人首场演唱会;早前因拍戏扭伤脚的四叶草,敬业的她在看过医生后仍落力演出,演唱不同曲风歌曲,让粉丝见证了她的成长。

Hiburan Wed, 30 Jan 2019

Lepas Pikat Remy, Azar Azmi Dekati Redza Rosli Pula?

Ikuti ragam cinta Nizam dan Alisya dilakonkan oleh Redza Rosli, Azar Azmi, Neera Azizi, Nazrief Nazri, Didie Alias, Amirul Faqeem, Adibah Noor dan Ain Sufia. setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang.

Hiburan Tue, 19 Mar 2019

Izzue Islam Dan Isteri Terlibat Dalam Kemalangan?

Alhamdulillah, yang penting semuanya selamat!

Hiburan Thu, 14 Nov 2019
Hiburan Mon, 4 Nov 2019

| Live TV