Hiburan By: Del14 October 31, 2019 @ 8:50pm

Akhirnya Bersemuka…Rita Pertimbangkan Saman

“Mereka sudah hadir bersemuka seperti yang saya mahukan dan menerusi rakaman percakapan, kedua-dua individu itu mengakui kesilapan menulis komen sedemikian di akaun Instagram serta Facebook saya.

“Saya berharap permohonan maaf yang dibuat itu ikhlas dan mereka tidak mengulanginya lagi.  Biarlah perkara ini menjadi pengajaran kepada semua,” kata Rita kepada wartawan apabila ditemui di Balai Polis Mutiara Damansara baru-baru ini.

Terdahulu pelakon tersebut membuat laporan polis di Balai Polis Kota Damansara pada 21 Oktober lalu terhadap individu yang telah meninggalkan komen yang dianggap keterlaluan apabila mempertikaikan status sah kedua-dua anak kandungnya di laman sosial.

Baca: Minta Maaf Atau Jumpa Di Mahkamah…Rita Rudaini Bagi Amaran!

Menurut laporan BH Online, kedua-dua individu yang tampil bersemuka dan memohon maaf terhadap Rita ialah Ahmad Najib Mat Arif (38) yang menggunakan akaun instagram @ahmadsan81 dan Hafidz Ahmad Mustaffa (39). 

Walau bagaimanapun, Rita berkata dia akan mendapatkan nasihat peguamnya, Mohd Syakirin Syazwan Mohd Nayan sama ada mahu meneruskan tindakan undang-undang terhadap dua individu berkenaan atau sebaliknya. 

Menurut Rita, siapa lagi yang akan mempertahankan anak-anaknya kalau bukan diri sendiri. 

“Bukan saya juga yang merasa sakit, seluruh keluarga saya yang berkongsi darah daging dengan mereka turut merasa pedih…jadi dengan sehabis kudrat nyawa saya perjuangkan… Terima kasih yang mendoakan…Mommy love you @airitryan727 @airitqaqa727, kerana kamu lah mommy dapat merasa menjadi ‘ibu’..”tulis Rita di dalam entri instagramnya hari ini. 

Sumber: Instagram @ritrud727

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 15 Jan 2020

Jangan Lupa Tuntut E-Tunai Mulai Hari Ini

KIRA-kira 15 juta rakyat Malaysia layak boleh menuntut wang RM30 pemberian kerajaan daripada mana-mana tiga pengendali e-dompet terpilih iaitu Touch ‘n Go, Grab, dan Boost mulai 8 pagi hari ini. Menteri Kewangan, Lim Guan Eng […]

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Pelakon Utama Dia Menantu Rahsia Bakal Disenarai Hitam?

Akui A. Aida, kejadian ini merupakan insiden terburuk yang pernah dialaminya selepas lebih 20 tahun berada dalam bidang penerbitan.

Events Tue, 12 Feb 2019

Learning New Skills With Your Loved One Will Be Sure to Strengthen Bond

Here are a few workshops you can join with your partner.

Hiburan Fri, 9 Mar 2018

Siapa “A” Cinta Hati Zulin Aziz?

Beliau memang rapat dengan Amanda dan kehadiran Amanda juga sedikit sebanyak dapat mematangkan dirinya. Beliau juga turut menjelaskan bahawa beliau tidak terniat langsung merampasnya dari ibu bapa kandung beliau

Events Thu, 21 Nov 2019

#xtraVlog: A Trip Up To Resorts World Genting For “Train To Busan” Horror House and The VOID’s “Avengers: Damage Control”

Watch us shot down zombies and screamed to the top of our lungs at Resorts World Genting #TheVOID #TrainToBusan

Hiburan Wed, 6 Jun 2018

Hilang 20 Kg, Apa Rahsia Ramlah Ram?

Sebelum ini berat badan saya 70 kilogram dan ada juga kawan-kawan ‘membawang’ pasal saya tetapi itulah orang kata buat kita semangat. Terbaiklah kak!

Events Wed, 27 Mar 2019

GFRIEND’s “GO GO GFRIEND!” Asia Tour to Make a Stop in Kuala Lumpur

Tickets will go on sale very soon! More details inside.

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Girls’ Generation’s Yuri Haven’t Done Fan Meetings Because of Her Manager

Fans are extremely angry at the manager’s reasoning.

Hiburan Mon, 8 Jul 2019

Berlakon Bersama? Amar Baharin Letak Syarat!

Sukar sebenarnya untuk menjayakan watak sebagai suami isteri.

Hiburan Sat, 22 Sep 2018

Tinggalkan Kanada, Bieber Mohon Jadi Rakyat AS?

Selepas sebelas tahun menetap di Amerika Syarikat, penyanyi Justin Bieber nekad untuk memohon kerakyatan di negara itu. Bukan apa, Bieber juga dilaporkan sudah berkahwin dengan model terkenal Amerika Hailey Baldwin. Malah Bieber juga dilaporkan sudah […]

| Live TV