Hiburan By: Del14 September 8, 2019 @ 6:33pm

“Anak Angkat Adalah Satu Rezeki” – Sufian Suhaimi

Penyanyi dan komposer yang terkenal dengan lagu “Di Matamu” ini menyuarakan hasratnya untuk mengambil anak angkat dan enggan memikirkan soal cinta atau berkahwin buat masa ini.  Sufian Suhaimi baru-baru ini telah digossipkan dengan pelakon PASKAL, Jasmine Suraya Chin dan seorang instafamous berusia 16 tahun selepas gambarnya menghadiri majlis harijadi gadis itu tular di internet. Namun demikan, Sufian menyangkal dakwaan bahawa dia sedang bercinta dengan mana-mana wanita kerana itu bukan kepentingannya buat masa ini.

 

Baca:https://www.xtra.com.my/ms/category/entertainment/posts/nafi-bercinta-dengan-instafamous-sufian-suhaimi-nak-takut-bercinta

 

“Mungkin cinta dalam hidup saya belum sampai lagi dan anak angkat adalah satu rezeki. Tidak semestinya ada anak angkat saya harus menjaganya di rumah. Saya boleh menjadikan anak di rumah anak yatim sebagai anak angkat saya. Apa yang penting dengan adanya anak ini, apabila saya bekerja dan berusaha keras saya tahu untuk siapa.” katanya kepada Harian Metro. 

 

Baca:https://www.xtra.com.my/ms/category/entertainment/posts/sufian-geram-disangka-masih-belum-move-on

 

Sufian tidak merasakan usianya yang menjejak 27 tahun adalah terlalu muda untuk mengambil anak angkat  dan memikul tanggungjawab terhadap seorang ‘anak’ walaupun bukan dari darah dagingnya sendiri.  Merasakan bertanggungjawab terhadap orang lain, akan membuatnya lebih bersemangat dalam mencari rezeki kerana dia sedar dia bukan hanya bekerja untuk dirinya sendiri, malah untuk keluarganya dan ‘anak’ itu nanti.

 

 

Saya pasti ramai yang bersependapat dengan Sufian kerana ramai anak yatim yang tinggal di rumah anak-anak yatim tidak berpeluang untuk merasakan hidup yang lebih senang dan terurus. Semoga dipermudahkan segala urusan Sufian dalam merealisasikan impiannya ini.

 

Anak-anak kesayangan Dato’ Rizalman Ibrahim. Foto dari laman instagram @rizalman71

 

Tengok sajalah pada Dato’ Rizalman Ibrahim yang mengambil dua orang anak angkat. Bukan sahaja anak-anak bertuah ini mendapat kasih sayang yang secukupnya daripada ‘babah’ mereka tetapi juga diberi pelajaran yang lengkap untuk bekalan dunia dan akhirat. Rezeki Dato’ Rizalman juga bertambah-tambah dengan adanya kedua permata hatinya ini. 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 12 Feb 2019

Pelakon Utama Dia Menantu Rahsia Bakal Disenarai Hitam?

Akui A. Aida, kejadian ini merupakan insiden terburuk yang pernah dialaminya selepas lebih 20 tahun berada dalam bidang penerbitan.

Hiburan Wed, 23 Oct 2019

Gabungan Lil J, Allan D, MK Dalam ‘IMSO’

Menarik tentang lagu ini, pembikinan video muzik dilakukan di Sabah!

Hiburan Thu, 8 Nov 2018

新年嘟嘟好!One FM全台DJ及主播挑战手势舞

2018年剩没多少天,又是准备新一年的时候啦!One FM全体DJ及新闻主播为即将到来的猪年,携手合唱的2019年新年歌曲也正如火如荼的筹备当中。

Hiburan Wed, 30 May 2018

“Mungkin Kami Pernah Kenal” – Syafiq Kyle Jawab Isu Video Kontroversi

Syafiq Kyle telahpun membuat sidang media bagi menjelaskan perkara tersebut. Dan, menurut beliau kenyataan ini adalah muktamad dan adalah yang terakhir.

Hiburan Sat, 23 Nov 2019

李佩玲玛莎「PK式」倒数演唱会!自爆公司禁爱令

李佩玲和玛莎再携手开唱,倒数演唱会以「PK式」呈现!而玛莎也在媒体追问下,自爆公司有下禁爱令。

Hiburan Mon, 2 Apr 2018

One Republic Live In Malaysia, Peminat Berpeluang Beraksi Di Atas Pentas Mereka?

Berita baik buat peminat Kumpulan One Republic! Sempena konsert One Republic Live in Malaysia pada 25 April nanti, Pihak WGW Entertainment telah menganjurkan satu pertandingan nyanyian bagi mencari bakat baharu. Dan, pertandingan ini bakal dirasmikan […]

Hiburan Tue, 22 Oct 2019
Hiburan Mon, 30 Apr 2018

Cukuplah 7 Tahun, Ego PADI Kini Berakhir…

Akui mereka lagi, kemunculan semula Padi Reborn kini lebih matang dan mereka lebih mengenali antara satu sama lain…Terbaiklah Padi Reborn!

Hiburan Sun, 21 Apr 2019

摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑:这是世上最好听的声音

「音乐教父」罗大佑暌违六年再踏上大马舞台,摇滚老旋律让全场粉丝热情延烧!罗大佑满足甜喊 “这是世上最好听的声音。”

Hiburan Mon, 4 Dec 2017

Jangan Obses Dengan ‘Fattzura’

Gandingan yang digelar Fattzura ini terlalu taksub dan kekuatan sokongan peminat memang tidak dapat dinafikan

| Live TV