Hiburan By: SGMS Enal December 14, 2017 @ 4:09pm

Bekas Isteri Kedua Pelakon Adi Putra Buat Laporan Polis

Bekas isteri kedua pelakon Adi Putra iaitu Norshahida Zolkifly, 34, membuat dua laporan di Balai Polis Nilai dengan mendakwa Adi telah memalsukan sijil pernikahan mereka. 

Bagaimanapun, Adi atau nama sebenarnya Mohamed Hadi Putera Halim, 36, ketika ditanya berhubung hal ini berkata yang bekas isterii keduanya itu berhak untuk membuat laporan. 

Kata pelakon drama ‘Dia’, jika laporan tersebut sudah dilakukan, dia tidak akan berada pada malam ini (mungkin ditahan polis). 

“Saya tidak ada komen. Saya adalah diri saya seperti mana umum kenal diri saya. Biarlah perkara itu berlalu dan itu hak dia. Kalau dah buat laporan polis, mungkin saya tak ada di sini dalam temu bual ini,” ujarnya. Menurut pelakon ‘1957 Hati Malaya’ itu, dia menganggap apa yang berlaku adalah satu ujian hidup sahaja. 

“Perkara ini saya anggap sebagai ujian dalam kehidupan. Bila diuji, ia bermakna Allah sayang kita,” katanya. 

Menurut Norshahida sebelum ini, Adi memalsukan sijil nikah mereka pada awal Januari lalu untuk urusan visa dan perniagaan di luar negara. 

Katanya, pelakon itu mengubah suai sijil nikah bersama bekas isteri pertamanya, Zuhaidah Yusof, 42, dengan meletakkan namanya dalam sijil nikah tersebut. 

Timbalan Ketua Polis Daerah Nilai, Deputi Superintenden Azrul Hisham Mohd. Shaffei mengesahkan pihaknya menerima laporan tersebut dan siasatan sedang dijalankan. 

Terdahulu pada 23 Mac lalu, Adi telah mengesahkan yang dia tidak lagi mempunyai hubungan dengan kedua-dua isterinya. Dia membuat pengumuman mengenai perpisahan itu menerusi laman Instagram.

Adi dan Zuhaidah berkahwin pada 14 April 2006 dan tidak dikurniakan cahaya mata sebaliknya mempunyai seorang anak angkat bernama Zara Adelia yang kini berusia lima tahun. Dia kemudiannya berpoligami selepas menikahi Norshahida pada 20 Jun 2016. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 16 Mar 2018

Syamsul Yusof Jadi Pencipta Lagu?

Lagu ini bukan saja sarat dengan nasihat dan mesej positif, Selamat Tinggal Masa juga mulai trending dilaman Youtube sejak ia mula dilancarkan pada 8 Mac lalu, dengan jumlah tontonan sebanyak 698, 638 jumlah tontonan. Wow!

Hiburan Tue, 23 Oct 2018

Ain Edruce Dah Bertunang?

Baru-baru ini, gambar selebriti tinggi lampai dalam busana perkahwinan mula viral di laman sosial.

Hiburan Tue, 10 Dec 2019

‘Syukur Bertemu Dengan Isa’ – Risteena

Risteena memaklumkan dia tidak akan sesekali membuka cerita lama dan sudah reda dengan ketentuan Illahi.

Hiburan Tue, 18 Dec 2018
Hiburan Wed, 13 Dec 2017

APLIKASI SHAZAM KINI BERSAMA APPLE

Lepasni, kesemua pengguna dan penggemar jenama Apple dan Shazam boleh memuat naik terus lagu-lagu kegemaran mereka sepantas yang mungkin

Hiburan Mon, 29 Jul 2019

‘Berada’ Taruhan Baharu Aman RA, Altimet, Noh Salleh

Lagu yang berunsurkan pengajaraan ini juga mengunakan “wordplay” perkataan Berada (berharta), Berada (kedudukan) dan Brader (Persaudaraan).

Events Wed, 4 Sep 2019

With Just RM49, This is a Definitely Must-Go For September Dates and Family Days!

Coming back bigger and better, Swiss Dream Circus of Switzerland is devising a perfecting conjoining hubs of impressive acrobats and bravery form circus performers from all corners of the world.

Hiburan Wed, 11 Jul 2018

陈思颐代言养生美容馆 自嘲变性成功有伴侣

本地网路电台主持人Cindy 陈思颐和新晋男演员Sampson 周力文签约代言养生美容馆;陈思颐自嘲在开始了护理后,让她「变性成功」更有女人味,脱离单身狗的生活。

| Live TV