Featured By: Salma Syahbuddin September 24, 2022 @ 6:34pm

“Bukan Mahu Bersara Cuma…” – Lisa Surihani Idam Program Bual Bicara Soal Jawab Agama Sendiri

Pelakon Datin Lisa Surihani mengakui menyimpan hasrat untuk mengemudi program bual bicara sendiri berbentuk soal jawab agama.

Menurutnya, itu adalah impian beliau terutama sekali apabila dapat mewakili masyarakat dalam menjawab kemusykilan mereka berkaitan ilmu agama.

“Kalau ada program bual bicara sendiri, terutamnya soal jawab agama mewakili masyarakat itu yang saya cukup idam-idamkan.

“Mungkin kerana saya banyak menyertai kelas dan seminar, jadi sedikit sebanyak menambahkan minat saya untuk lebih meneroka ilmu agama seklaigus dapat menjadi lidah kepada masyarakat yang mungkin ada persoalan berkaitan agama. Dan itu pasti menyeronokkan,” katanya.

Berkongsi mengenai perkembangan terkininya, Lisa berkata, setakat ini tawaran berlakon memang tiada. Namun, itu tidak bermaksud beliau mahu bersara.

“Dalam bidang lakonan tiada. Bukan mahu bersara, cuma belum sampai seru. Kalau boleh saya mahu menceburkan diri dalam bidang pengacaraan,” jelasnya.

 

ARTIKEL BERKAITAN:Hijrah Lisa Surihani Dipuji Ramai, Yusry Tidak Mahu Ambil Kredit – “Itu Apa Yang Dia Mahu, Bukan Saya Paksa”

ARTIKEL BERKAITAN:Lisa Surihani Tak Cenderung Anak Terlibat Dalam Bidang Lakonan – “Teringin Untuk Melihat Anak Berjaya Sebagai…”

ARTIKEL BERKAITAN:Lisa Surihani Selamat Bersalin Baby Boy, Yusry Tak Sangka Dapat ‘Birthday Present’ Sempena Hari Ulang Tahun

 

Sumber: Utusan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 16 Nov 2020
Hiburan Wed, 20 Nov 2019

《PRODUCE KOL练习生》拍摄完成!练习生录影出意外紧急送院

《PRODUCE KOL练习生》参赛者结束6天拍摄,过程出意外导致紧急送院!

Hiburan Fri, 5 Apr 2019

IamNeeta Kecewa Lagu Lambat Siap?

Good luck Neeta & team!

Trending Sun, 1 Aug 2021

“Rasa Rugi Kalau Saya Tolak” – Ernie Zakri Teruja Berduet Dengan Hafiz Suip

Penyanyi Ernie Zakri menyifatkan peluang untuk berpadu vokal dengan penyanyi Hafiz Suip adalah satu penanda aras baru dalam karier seninya. Pada awalnya, Ernie atau nama sebenarnya, Nur Ernie Shahirah Zakri, 29, risau untuk berduet dengan […]

Hiburan Fri, 12 Jul 2019

Subsciber Youtube Cecah 100K, Siti Nurhaliza Bagi Hadiah Istimewa!

MasyaAllah…sedap tak tahu nak cakap macam mana ntah. Terbaik Tok Ti!

Hiburan Mon, 18 Mar 2024
Acara Mon, 4 May 2020
Hiburan Fri, 6 Jul 2018

Pakar Sahkan Haqiem Rusli Alami Kemurungan

Buat masa ini, dia perlu bergantung kepada ubat serta beberapa sesi kaunseling bermula minggu depan. Terus kuat ya Haqiem!