Hiburan By: SGMS Faida February 21, 2019 @ 11:56am

‘Di Saat Aku Susah Nak Makan Pun Tak Lepas…’- Sharnaaz Ahmad Respon Mengenai Rantai Emas

Sejak kebelakangan ini, laman Instagram pelakon Sharnaaz Ahmad mula mendapat tumpuan netizen selepas timbul desas desus laporan mengatakan rumah tangganya sedang berantakan.

Laman Instagram milik Sharnaaz lebih mendapat perhatian apabila pelakon Cinta Bukan Kristal itu memuatnaik sekeping gambar yang memaparkan dirinya menyarungkan seutas rantai emas.

 
 
 
View this post on Instagram

Setelah dua bulan tidak bergolf.. akhirnya bola aku semua shank masuk hutan saujana.. herem jades sunggoh.. Salam magrib sahabat semua. Dah potong rambut dan jambang dah.. baru nampak manusia sikit.. kalau tak dah macam red indian .

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad) on

Tinjauan di ruangan komen menunjukkan rata-rata netizen berpesan agar pelakon kesayangan mereka itu tidak menyarung sebarang perhiasan emas pada tubuh. 

Tidak berdiam diri, Sharnaaz tampil dengan penjelasan tersendiri memandangkan ramai yang bertanya perihal rantai emas berkenaan. 

” Ramai tanya pasai rantai emas tu kan…ada sejarah dibelakang rantai itu yang tak mungkin anda semua faham. Disaat aku susah nak makan pun tak lepas, rokok Dunhill 10 pun tak mampu beli…dialah yang aku gadai untuk bagi aku makan,” tulisnya. 

Akui bapa kepada bayi comel Jebat Jayden ini, dia faham tentang hukum dalam agama Islam namun memiliki alasan tersendiri memiliki barang kemas untuk simpanan peribadi. 

” Haram buat kita lelaki pakai tetapi ia tetap pernah berjasa pada ku dan hidup ku…bagi anda ianya seutas rantai tapi bagi saya ia perjalanan hidup saya menjadi dewasa dalam dunia pinjaman,” katanya penuh bermakna.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 23 May 2018

Kawan-Kawan Jadi Penguat Semangat – Hael Husaini

Bagi penyanyi lagu yang popular menerusi lagu Jampi ini, beliau tidak akan melupakan rakan-rakannya yang sentiasa berada di samping beliau sepanjang perjalanan karier beliau selama 10 tahun sebagi anak seni

Hiburan Wed, 1 Aug 2018

Maria Nafi Menyewa Banglo Beratus Ringgit

Pengacara terkenal rancangan Jalan Jalan Cari Makan, Maria Tunku Sabri menafikan dakwaan menyewa banglo tujuh tingkat dengan harga RM120,000 sebulan.

Hiburan Mon, 10 Jun 2019

Kongsi Gambar Rumah Lama, Netizen Kagum Dengan Transformasi Hidup Shuib

Dari umur 8 bulan sampai umur 17 tahun, ini lah rumah saya dibesarkan. Air amik tiap-tiap petang pakai baldi,mandi dekat parit,toilet luar rumah,tido pakai kelambu,lampu pakai pelita,motor takda yang ada cuma basikal.

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

「失控拔掉注射导管」2周2度住院!赛琳娜进精神病院

小天后赛琳娜(Selena Gomez)这阵子搬离洛杉矶,鲜少出席公开活动!没想到现在传出这2个礼拜内住院2次,最后一次更在医院情绪崩溃。

Hiburan Tue, 1 Oct 2019
Hiburan Wed, 27 Mar 2019

‘Saya Tidak Pernah Ada Niat Menipu ’- Fattah Jawab Dakwaan Stokis MRP

gi membersihkan namanya, Fattah tampil bersama peguamnya, Encik Fakhrul dari Azaine & Fakhrul Advocates & Solicitors dalam sebuah sidang media hari ini.

Hiburan Wed, 2 Jan 2019

Artis Korea Kegilaan Ramai Ini Rupa-rupanya Sedang Hangat Bercinta

Love is in the air nampaknya kat artis-artis Korea ni kan? Daebak!

Hiburan Fri, 26 Apr 2019

Bermodalkan RM 250, Sha Hasan Jadi Jutawan Pada Usia 19 Tahun!

Bergelar jutawan pada usia 19 tahun, Sha Hasan mengaku hanya bermodalkan RM 250 memulakan perniagaan kosmetik sekitar empat tahun dahulu. “ Saya berniaga macam-macam sebelum ini dengan modal yang saya pinjam dengan kakak, saya berjaya […]

Hiburan Wed, 29 Aug 2018

Betul Ke Kaer Dan Amylea Tak Ngam?

Dihadiri lebih 400 penonton yang terdiri daripada peminat Kaer dan Amylea, showcase itu turut membariskan himpunan lagu popular seperti My Boo, Sinaran, Satu, Best Part dan Manusia Kuat selain lagu popular Kaer, Tak Pernah Hilang

| Live TV