Hiburan By: SGMS Faida February 21, 2019 @ 11:56am

‘Di Saat Aku Susah Nak Makan Pun Tak Lepas…’- Sharnaaz Ahmad Respon Mengenai Rantai Emas

Sejak kebelakangan ini, laman Instagram pelakon Sharnaaz Ahmad mula mendapat tumpuan netizen selepas timbul desas desus laporan mengatakan rumah tangganya sedang berantakan.

Laman Instagram milik Sharnaaz lebih mendapat perhatian apabila pelakon Cinta Bukan Kristal itu memuatnaik sekeping gambar yang memaparkan dirinya menyarungkan seutas rantai emas.

 
 
 
View this post on Instagram

Setelah dua bulan tidak bergolf.. akhirnya bola aku semua shank masuk hutan saujana.. herem jades sunggoh.. Salam magrib sahabat semua. Dah potong rambut dan jambang dah.. baru nampak manusia sikit.. kalau tak dah macam red indian .

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad) on

Tinjauan di ruangan komen menunjukkan rata-rata netizen berpesan agar pelakon kesayangan mereka itu tidak menyarung sebarang perhiasan emas pada tubuh. 

Tidak berdiam diri, Sharnaaz tampil dengan penjelasan tersendiri memandangkan ramai yang bertanya perihal rantai emas berkenaan. 

” Ramai tanya pasai rantai emas tu kan…ada sejarah dibelakang rantai itu yang tak mungkin anda semua faham. Disaat aku susah nak makan pun tak lepas, rokok Dunhill 10 pun tak mampu beli…dialah yang aku gadai untuk bagi aku makan,” tulisnya. 

Akui bapa kepada bayi comel Jebat Jayden ini, dia faham tentang hukum dalam agama Islam namun memiliki alasan tersendiri memiliki barang kemas untuk simpanan peribadi. 

” Haram buat kita lelaki pakai tetapi ia tetap pernah berjasa pada ku dan hidup ku…bagi anda ianya seutas rantai tapi bagi saya ia perjalanan hidup saya menjadi dewasa dalam dunia pinjaman,” katanya penuh bermakna.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 3 Dec 2019

Tiada Penyingkiran! Tujuh Protege Mara Ke Separuh Akhir!

Jangan lupa saksikan separuh akhir Mentor Milenia 2019 Ahad ini jam 9 malam!

Hiburan Tue, 11 Sep 2018

Pengunjung Kelab Malam Kecewa Dengan Sikap Dua Selebriti Ini?

I used to respect them since dorang dah pakai tudung. I heard a lot of gossips about them. Ni bila dah tengok depan mata & cari pasal dengan kitaorang, I lose respect, sumpah hilang respect. They’re so cheap.

Hiburan Wed, 27 Nov 2019

Amyra Rosli Dilarang Berlakon?

Masa yang terbaik untuk Amyra jaga kesihatan dan baby dalam kandungan tu ok.

Contest Wed, 15 Jan 2020

#XtraGiveaway: WIN 40 Free Tickets To Watch This Special Show Performances At Sunway Lagoon

Enter now and celebrate your CNY with the most amazing performances at Sunway Lagoon!

Hiburan Thu, 28 Jun 2018

Hampir Berputus Asa Soal Jodoh, Zulin Aziz Temui Cinta Baharu

Beliau memilih untuk merahsiakan identiti kekasihnya itu kerana kegagalan lalu mengajar beliau untuk jadi lebih matang dalam membuat sebarang keputusan kelak

Events Sat, 5 Jan 2019

「五福星」再发贺岁专辑!伍家辉望占贺岁市场一席位

阔别5年,五福星再度发行全新创作新年歌《五福星又报喜》!伍家辉首当贺岁歌曲制作人,望能占大马贺岁市场一席之位。

Hiburan Wed, 14 Mar 2018

Zayn Malik Kembali Solo

Malik, bekas anggota kumpulan penyanyi Britain, One Direction, dan Hadid, model bagi Victoria’s Secret, Fendi dan Tommy Hilfiger, tidak memberikan punca perpisahan mereka.

Hiburan Wed, 26 Jun 2019

Akaun IG Johan As’ari ‘Hilang’

Siapa punya kerja lah godam akaun IG Johan ni?

Hiburan Tue, 10 Jul 2018

Tiada Lagi #Jelena, Bieber Umum Dah Bertunang

Tambah Bieber, hatinya kini hanya milik gadis berusia 21 tahun itu. Wah, romantik habis!

| Live TV