Featured By: Aqilah Paharuzi August 30, 2022 @ 5:26pm

Digelar S*ndal, Pengemis & Sengaja Jual Badan, Puteri Balqis ‘Sarkastik’ Bidas Netizen Puaka

Baru-baru ini, nama pelakon cilik, Puteri Balqis, 15, mencuri perhatian netizen selepas gaya penampilannya dikatakan semakin seksi.

Menerusi beberapa hantaran di Instagram Stories milik selebriti ini, Puteri Balqis atau lebih mesra disapa Aqish memuat naik lima tangkap layar komen-komen netizen yang boleh dikatakan melampau.

Namun begitu, apa yang lebih menarik perhatian adalah cara Aqish membalas setiap komen tersebut dengan respons yang sarkastik.

Menerusi tangkapan layar yang pertama, Aqish digelar dengan nama yang tidak baik sehingga didakwa sengaja menjual badan.

“Memang macam betina sundal pun Puteri Balqis tu. Rupa tak ada, jual body je la yang mampu,” komen netizen berkenaan.

Puteri Balqis membalas, “Mana ada sundal, Biashe biashe je. Selain tak ada rupa dan menjual body, saya juga terkenal dengan menjual buku dan bijak menulis puisi. Side income bro, nak hidup. Kang masuk Bersamamu lagi sekali, kau juga yang bising,” tulisnya.

Instagram Story seterusnya Aqish seperti dibandingkan oleh seseorang selebriti sehingga dikatakan terlalu seksi.

“Tak adalah terkinja kinja sangat daripada Puteri Balqis tu dah pakai sexy sangat nampak pusat,” ujar netizen itu.

Dalam hantaran sama, Aqish membalas dengan berkata, “Saya dan monyet memang berkawan rapat. Tak percaya cuba Google. Selain menyerupai monyet, saya juga boleh bertukar menjadi babi dan toyol. Tengok pada keadaan. Jika tidak keberatan, boleh jadikan gambar pusat saya sebagai profile picture. Ya, saya izinkan.” katanya.

Sementara itu, Aqish turut dibandingkan dengan Mia Sara yang turut menjadi bualan hangat di media sosial gara-gara memuat naik konten menari.

“Mia Sara joget di TikTok kena maki [✅]
Si Balqis joget in public, kena maki [❌]
Dasar munafik, a.k.a hipokrit,” kata netizen.

Tidak berdiam diri, Aqish tampil jawab komen tersebut dengan berkata, “Saya tidak pernah lagi berjoget di khalayak ramai. Ya, belum pernah. Tetapi jika diberi peluang, saya akan cuba sedaya upaya untuk berkolaborasi dengan Baby Shima. Siapa tahu geleken saya lebih padu. Mantap pak leman,” katanya.

Menerusi hantaran Instagram Story yang lain, netizen berkenaan menghentam Aqish dengan panggilan yang tidak sedap didengar.

“Cakap kat dia Balqis… pala bana,” tulis netizen.

“Saya dilarang mencarut oleh manager saya. Tetapi saya akan menggunakan bakat menulis saya sepenuhnya, “Pala Bana’ ujar Puteri Balqis,” bidas Aqish.

Tangkapan layar yang terakhir mendakwa Aqish seperti sampah yang hanya memburukkan imej seorang wanita.

“Kan dah kata budak pengemis ni sama macam sampah. Buat malu perempuan je,” kata netizen lain.

“Maafkan saya kerana mengganggu kerja-kerja jadual kutipan sampah majlis bandaraya. Saya hanya cuba membantu. Mungkin satu hari nanti, saya akan terjumpa mayat kakak dalam tong sampah melalui documentary ‘unsolved mystery’,” ujar Aqish menjawab komen tersebut.

Artikel Berkaitan: Disaran Ambil Dadah & Difitnah Kutip Sampah Dengan Ibu! Puteri Balqis Cadang Saman Netizen Tapi…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sat, 5 Mar 2022

Usaha Murni Suami Mira Filzah Dipuji, Aplikasi Tarteel Beri Kemudahan Untuk Menghafaz Ayat al-Quran

Alhamdulillah.. Semoga aplikasi ini dapat memberi manfaat buat kita semua ☺️

Featured Wed, 7 Sep 2022

Dikatakan Trauma Akibat Dicabul Bapa, Sumber Dakwa Puteri Balqis & Ibu Hidap PTSD Selepas Jumpa Pakar Psikiatri

Semoga yang baik baik saja untuk Puteri Balqis dan ibu 🥲 Muda lagi dah terpaksa lalui kisah gelap yang sangat perit dalam hidupnya 🥺

Hiburan Wed, 7 Nov 2018

‘ Tak Kisahlah Orang Nak Kata Apa, Janji Anak Kita Happy’, Che Ta Bawa Aaisyah Ke Jepun Sambut Hari Jadi

Happy Birthday, Ecah! Semoga jadi anak solehah dan kebanggaan keluarga di masa akan datang.

Hiburan Mon, 7 Oct 2019

3 Dokumen Penting Perlu Ada Jika Masuk Thailand Dengan Kereta Sendiri

Tips dan keperluan yang patut ada jika anda membawa kereta Malaysia ke Thailand.

Trending Wed, 13 May 2020
Trending Mon, 4 Mar 2019

Wanita ini memberikan 200 beg cenderahati kepada penumpang

Hendak marah pun fikir dua tiga kali.

Featured Thu, 14 Oct 2021

“Kau Cantik? Rampas Hak Orang Tak? Lemah!” – Video Intan Saleh Trigger Netizen

Sebuah video yang dimuat naik oleh bekas madu kepada pelakon Izreen Azminda, Intan Saleh menjadi perbualan hangat netizen di laman sosial. Video yang di muat naik di aplikasi TikTok itu memaparkan aksi Intan melakukan ‘lip

Hiburan Tue, 26 Mar 2019

Usia Kandungan Masuk Enam Bulan, Sarimah Ibrahim Kongsi Gambar ‘Baby Bump’

Sarimah turut memuatnaik gambar ‘baby bump’ dan memaklumkan dia dan suami sudah siap sedia dengan nama bakal bayi mereka. Mesti comel kan!

Featured Wed, 24 Oct 2018

Bukan Saja Enak Dimakan, Buah Mangga Berupaya Upgrade Kecantikanmu!

Masker buah mangga berupaya mencerahkan kulit.

| Live TV