Hiburan By: SGMS Faida May 16, 2018 @ 3:03am

Dikecam Lepas ‘Mengayat’ Syed Saddiq?

Gara-gara memuat naik video bersama Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman di Instagramnya, tidak semena-mena pelakon Emma Maembong dituduh sebagai lalang.

Tak sampai beberapa saat Emma memuat naik videonya bersama Syed Saddiq, bahagian komen di laman sosial pelakon itu dibanjiri komen-komen negatif yang berniat mengutuk tindakan Emma.

Mengulas mengenai perkara itu, Emma menjelaskan dia sudah dua tahun mengenali Syed Saddiq malah sehingga kini mereka masih berkawan seperti biasa.

“Orang kecam sebab muat naik gambar Syed Saddiq dan ramai juga yang tuduh saya cuba nak mengorat beliau, sedangkan kami dah lama kenal sejak dua tahun lalu.

“Perkenalan kami sebenarnya bermula apabila pengurus saya yang minat sangat dengan Syed Saddiq.

“Dia selalu cerita pasal Syed Saddiq dan lepas itu saya ada DM (direct message) beliau untuk minta tolongnya buat video ucapan hari jadi.

“Tapi beliau beri saranan untuk kami berjumpa agar boleh berikan kejutan kepada pengurus saya dan sejak dari itu kami mula berkawan sehingga hari ini,” katanya.

Menurut aktres berusia 26 tahun itu, bukan niatnya untuk mencari publisiti murahan dengan memaparkan gambarnya bersama Syed Saddiq sebaliknya ia hanya bertujuan untuk mengucapkan tahniah di atas kemenangan rakannya itu.

“Saya muat naik gambar itu bukan untuk tarik perhatian siapa-siapa pun. Tapi lebih kepada ucapan tahniah dari seorang kawan. Saya pun secara peribadi ada beri mesej pada beliau di atas kemenangannya.

“Kalau scroll balik entri Instagram saya, ada beberapa gambar saya dengan Syed Saddiq tapi biasalah masa itu, orang tak berapa ambil kisah.

“Sekarang ini bila orang dah kenal beliau, tiba-tiba Emma pula yang dikata ‘lalang’,” jelasnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Trio Terhangat Dipasaran Ini Bakal Kembali Dalam Pentas KRU25!

Melihat pada tarikh keramat tersebut, KRU kini dilihat sangat aktif dalam melakukan aktiviti sukan bertujuan untuk memantapkan fizikal dan mental mereka dalam membuat persiapan menjelang konsert #konsertgergasikru25 itu nanti

Hiburan Thu, 14 Mar 2019

Mawar Rashid Timang Anak Perempuan, Tahniah!

Alhamdulillah, mesti cute macam mama dia kan?

Hiburan Fri, 4 Jan 2019

Shiha Kecil Hati PIPIYAMA Dikritik Pendengar Malaysia?

Hurm…bila agaknya netizen dekat Malaysia ni nak berhenti buli siber eh? Tak penat ke korang…

Hiburan Mon, 3 Dec 2018

“SAYA Sudah Cukup Sengsara. Apa Salah Saya?

Nonny Nadirah Zainuddin berkata, sepanjang sakit dia tidak boleh bangun, makan dan minum hingga dimasukkan ke hospital.

Hiburan Tue, 29 Oct 2019

Saksikan Persembahan Teater Akrobatik Paling Memukau Dalam IMAGINATRICKS Hanya Di Genting Highlands!

Jangan lupa prepare diri korang sebelum menyaksikan persembahan memukau ni okay!

Hiburan Wed, 15 Aug 2018

“Hubungan Kami Memang Mesra” – Amira Othman

Mesra dengan adik beradik sendiri pun menjadi isu. Apa kes ni?

Hiburan Sun, 7 Jan 2018

EXO AND WANNA ONE PROTECT OTHER IDOL GROUPS FROM GETTING HURT

After SEVENTEEN’s Jeonghan fell through the hole, EXO and WANNA ONE members protect other KPOP idols from getting hurt.

Hiburan Tue, 23 Jul 2019

Disindir Makin Seksi, Mira Filzah ‘Sekolahkan’ Wanita Ini Balik!

Siapa yang tak bengang kalau tegur macam tu?

Hiburan Thu, 21 Mar 2019

Pernah Kelar Tangan, Azam Smile Kongsi Pengalaman Depresi

Semoga cepat sembuh Azam & good luck untuk Atas Cintamu. Jom request di radio Hot & Kool FM hari ini!

Hiburan Mon, 5 Feb 2018

SIAPA RATU BAKAL HOS RANCANGAN POPULAR?

Kalau nama pun Ratu, dia mestilah seorang yang cantik, kulit mulus, putih gebu, pinggang kerengga dan semestinya kaya! Yang paling penting boyfriend Ratu kita ni handsome dan sado. Kau hado?

| Live TV