Events By: Salma Syahbuddin August 14, 2018 @ 9:43am

Dikritik Netizen, Nabila Huda Balas Balik!

Acara Kuala Lumpur Fashion Week 2018 (klfw2018) yang berlangsung baru-baru ini pastinya dimeriahkan dengan pelbagai fesyen dan penampilan artis-artis tempatan yang semestinya mencuri perhatian lensa kamera sepanjang hari berprestij ini. Namun, seperti biasa tiap kali para artis tampil mengenakan fesyen pilihan mereka, tiap kali itu juga lah netizen memainkan peranan dalam menjadi pengkritik fesyen yang tak berbayar kan?

Antara selebriti yang yang pastinya menjadi mangsa netizen kali ini adalah pelakon dan pengacara, Nabila Huda. Tampil dengan fesyen yang begitu mempesona walaupun hanya menggayakan baju terbelah sampai ke peha berona hitam, dilengkapi dengan padanan scarf dan sun glasess cat eye, Abil pastinya seorang yang sangat in terhadap fesyen. 

Namun, pastinya penampilan beliau pada KLFW2018 ini menjadi kontroversi apabila netizen melabelkan beliau sebagai jahil. Menerusi akaun instagram miliknya, Abil menyatakan ia adalah fesyen nenek kita dahulu. Tetapi kenyataan yang dikeluarkan oleh Abil itu sama sekali tidak dipersetujui oleh netizen.

Tidak berdiam diri, Abil lantang bersuara membidas komen-komen netizen.

 

Apapun, tindakan Abil menggayakan fesyen scarf ini bukanlah sesutu yang pelik, namun ada juga betulnya komen-komen netizen ni. “Buang yang keruh, ambik yang jernih” okay! Yang penting, Abil memang vass malam tu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Fri, 3 Aug 2018

Sales King TV Kini Di Wow Kan Oleh Ahli Running Man?

CJ WOW SHOP kali ini menyajikan penonton Malaysia dengan Sales King TV iaitu program hiburan aneka ragam serta jualan menerusi siaran langsung di kaca TV anda

Hiburan Tue, 7 May 2019

Tak Terkesan Dengan Komen Netizen, Scha Alyahya Buang Sifat Baran!

Ibu kepada Lara Alana ini juga mengingatkan netizen di luar sana bahawa selebriti juga manusia biasa yang memiliki perasaan sedih.

LIFESTYLE Mon, 7 Jan 2019

Emperor Jewellery’s Launch Saw Some of the Hottest Hong Kong Stars

The shop is now open in Pavilion, Kuala Lumpur!

Hiburan Mon, 21 May 2018

Rakan Tak Sangka Hugh Grant Bakal Kahwin

Wow! Beliau akan menjadi pesara tidak lama lagi dan akhirnya berkahwin…

Hiburan Fri, 28 Dec 2018

Elfira Loy Kongsi Ciri-Ciri Si Tunang Pilihan Hati

Tak sabar rasanya nak tengok El kahwin!

Hiburan Sun, 7 Jan 2018

Janna Nick, Sakinah DiKritik dan DiKecam Oleh Netizen Pasal Kpop

Bagaimanapun, Sharifah Sakinah dan Janna Nick dikecam hebat apabila dikatakan menghina kematian penyanyi itu.

Hiburan Wed, 20 Feb 2019

Sharifah Sakinah Di Kecam Lagi

Penampilan Sakinah dalam bidang fitness sememangnya beginikan?

Hiburan Wed, 5 Dec 2018

Ish Ish…Ada Pihak Cuba Lagakan Rita Rudaini Dan Bekas Suami?

Hurm… tak baik tau pisahkan seorang ayah dan anak-anak. Toleransi harus ada, semua berhak bahagia.

Hiburan Thu, 4 Jul 2019

Casting of Ariel in Disney’s live-action remake of The Little Mermaid causes a stir

The announcement of Ariel being played by a person of colour (PC) for Disney’s upcoming live-action remake The Little Mermaid creates mixed reactions amongst Disney fans.

Hiburan Tue, 26 Mar 2019

| Live TV