Events By: Salma Syahbuddin August 14, 2018 @ 9:43am

Dikritik Netizen, Nabila Huda Balas Balik!

Acara Kuala Lumpur Fashion Week 2018 (klfw2018) yang berlangsung baru-baru ini pastinya dimeriahkan dengan pelbagai fesyen dan penampilan artis-artis tempatan yang semestinya mencuri perhatian lensa kamera sepanjang hari berprestij ini. Namun, seperti biasa tiap kali para artis tampil mengenakan fesyen pilihan mereka, tiap kali itu juga lah netizen memainkan peranan dalam menjadi pengkritik fesyen yang tak berbayar kan?

Antara selebriti yang yang pastinya menjadi mangsa netizen kali ini adalah pelakon dan pengacara, Nabila Huda. Tampil dengan fesyen yang begitu mempesona walaupun hanya menggayakan baju terbelah sampai ke peha berona hitam, dilengkapi dengan padanan scarf dan sun glasess cat eye, Abil pastinya seorang yang sangat in terhadap fesyen. 

Namun, pastinya penampilan beliau pada KLFW2018 ini menjadi kontroversi apabila netizen melabelkan beliau sebagai jahil. Menerusi akaun instagram miliknya, Abil menyatakan ia adalah fesyen nenek kita dahulu. Tetapi kenyataan yang dikeluarkan oleh Abil itu sama sekali tidak dipersetujui oleh netizen.

Tidak berdiam diri, Abil lantang bersuara membidas komen-komen netizen.

 

Apapun, tindakan Abil menggayakan fesyen scarf ini bukanlah sesutu yang pelik, namun ada juga betulnya komen-komen netizen ni. “Buang yang keruh, ambik yang jernih” okay! Yang penting, Abil memang vass malam tu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 28 Aug 2019

Bella Dally Bakal Jadi Ibu?

Kalau betul seperti apa yang ditunjukkan, Alhamdulillah!

Events Tue, 26 Mar 2019

Make Your Date Night a Very Special One This Weekend with Hannah Lo and Ash Nair

Sometimes, we need other people to help us get more intimate with ourselves.

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

范文芳亏老公跌伤像美人鱼?李铭顺大吃儿子的醋

相隔了14年再度合作的「明星夫妻档」李铭顺和范文芳,在全新电视剧《入侵者》饰演夫妻;早前因拍摄跌伤膝盖的李铭顺,让范文芳亏老公受伤趴地姿势像美人鱼,使得李铭顺吃醋笑指“她有多一个情人,所以我不重要!”

Hiburan Mon, 26 Nov 2018

Maaf…Dunia Glamour Bukan Untuk Mamat Lagi

Apa cerita terbaru agaknya Mamat sekarang eh?

Hiburan Sat, 24 Feb 2018

ARTIS ‘2L’ PULA KONGSI TARIKH SAMA DAPAT ANAK

Artis ‘2 L’ yang dimaksudkan tidak lain ialah bekas vokalis kumpulan Kristal, Mohamed Razlan,32,  yang kini bergelar Lan solo dan  bekas penyampai radio, Rozlindah Onn atau lebih dikenali sebagai Linda Onn, 

Hiburan Fri, 21 Jun 2019

‘Nak Gugur Jantung Pagi Tadi’- Ezzaty Abdullah Kongsi Pengalaman Cemas

Nasib baik tiada sebarang kehilangan, kena lebih berhati hati lepas ini.

Hiburan Wed, 3 Jan 2018

CELEBRITIES ARE SLAMMING LOGAN PAUL FOR HIS VIDEO OF SUICIDE VICTIM IN JAPAN

Logan Paul recently posted a vlog of his trip to the Aokigahara Forest in Japan and proceeded to make fun of a suicide victim when he discovered the body. This has lead to severe backlash. Even celebrities are extremely upset about his actions.

LIFESTYLE Thu, 11 Jan 2018

TOP 7 BEACHES IN ASIA VOTED AS BEST HONEYMOON DESTINATIONS

Still have problems deciding where to go for your honeymoon? No worries as this list will definitely help you along the way. Introducing the top 6 beaches in Asia that most newlywed couples voted as best honeymoon beaches!

Hiburan Fri, 20 Jul 2018

Gelagat Artis Malaysia Menari #KekeChallenge Memang Cool!

Inilah antara gelagat artis Malaysia menyahut cabaran #kekechallenge

LIFESTYLE Wed, 29 Aug 2018

4 Cara Hilangkan Kutu Di Rambut

Apabila kutu mulai bersarang diatas kepala bakal membuatkan anda tidak selesa cuba cara ini untuk menghilangkannya

| Live TV