Events By: Salma Syahbuddin August 14, 2018 @ 9:43am

Dikritik Netizen, Nabila Huda Balas Balik!

Acara Kuala Lumpur Fashion Week 2018 (klfw2018) yang berlangsung baru-baru ini pastinya dimeriahkan dengan pelbagai fesyen dan penampilan artis-artis tempatan yang semestinya mencuri perhatian lensa kamera sepanjang hari berprestij ini. Namun, seperti biasa tiap kali para artis tampil mengenakan fesyen pilihan mereka, tiap kali itu juga lah netizen memainkan peranan dalam menjadi pengkritik fesyen yang tak berbayar kan?

Antara selebriti yang yang pastinya menjadi mangsa netizen kali ini adalah pelakon dan pengacara, Nabila Huda. Tampil dengan fesyen yang begitu mempesona walaupun hanya menggayakan baju terbelah sampai ke peha berona hitam, dilengkapi dengan padanan scarf dan sun glasess cat eye, Abil pastinya seorang yang sangat in terhadap fesyen. 

Namun, pastinya penampilan beliau pada KLFW2018 ini menjadi kontroversi apabila netizen melabelkan beliau sebagai jahil. Menerusi akaun instagram miliknya, Abil menyatakan ia adalah fesyen nenek kita dahulu. Tetapi kenyataan yang dikeluarkan oleh Abil itu sama sekali tidak dipersetujui oleh netizen.

Tidak berdiam diri, Abil lantang bersuara membidas komen-komen netizen.

 

Apapun, tindakan Abil menggayakan fesyen scarf ini bukanlah sesutu yang pelik, namun ada juga betulnya komen-komen netizen ni. “Buang yang keruh, ambik yang jernih” okay! Yang penting, Abil memang vass malam tu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Fri, 30 Sep 2022

Wajah Tenang & Tersenyum, Ebit Lew Sambung Perbicaraan Hari Terakhir

UEL tenang melangkah masuk ke mahkamah sebelum perbicaran bermula.

Hiburan Wed, 24 Oct 2018

Tahniah! Hadiah Hari Jadi Paling Indah, Rossa Dikurnia Gelaran Datuk Seri

Lima tahun yang lalu saya dianugerahkan gelaran Dato, hari ini saya dianugerahkan darjah kebesaran negeri Pahang sebagai Datuk Seri…

Featured Tue, 30 May 2023

“Model Paling Hodoh Di Muka Bumi!” – Diva AA Kutuk Baju Toto Aina Abdul, Pereka Fesyen Tampil Beri Penjelasan

Ni lah namanya kreativit, at least orang dah boleh faham konsep baju Aina😎

Hiburan Wed, 29 Nov 2017

Shuib Tinggalkan Sinar FM Peminat Luah Kesedihan

Peminat Luah Kesedihan Bila Shuib Tinggalkan Sinar FM

Featured Tue, 7 Mar 2023
error: Content is protected !!