Featured By: Maya Basir September 30, 2022 @ 11:35am

Erra Fazira Kongsi Pengalaman Pahit Ketika Mengerjakan Umrah – “Kali Pertama Lepas Masa Putus Cinta…”

Pelakon dan penyanyi, Erra Fazira berkongsi pengalaman pahit semasa mengerjakan umrah yang pertama.

Menerusi perkongsiannya di Youtube miliknya iaitu Keep In Touch with Erra Fazira, kali pertama dia menunaikan umrah adalah selepas dia putus cinta pada tahun 90-an.

“Alhamdullilah banyak kali saya menunaikan umrah sampai tak boleh kira dah.. mungkin dalam 8 ke 9 kali macam tu. Pertama kali menunaikan umrah masa putus cinta,” katanya.

Menurut Ratu Cantik Malaysia 1992 ini, pengalaman pahit tersebut adalah mengalami kitaran haid sebaik sahaja tiba di Mekah.

“My first pergi umrah, saya sedih sangat bila sampai di Mekah, saya period. Kita pulak kalau period memang lama. 7 hari. Kita sepatutnya dekat sana dalam 6 hingga 7 hari sahaja. Risau sangat. Ya Allah, aku datang jauh,” ujarnya.

Namun, dia sangat terharu doanya dimakbulkan oleh Allah kerana hanya datang bulan selama 2 hari sahaja dan dapat melakukan umrah hari berikutnya.

“Kita doa-doa, kita doa dengan bersungguh-sungguh doa, menangis kata nak sangat-sangat pergi tengok kaabah. Kita berbicara dengan Allah. Dua hari sahaja. Tak pernah-pernah period 2 hari.

“That was miracle sangat. Allah dengar doa kita. Betullah, kalau kita doa, Insya-Allah, so dua hari je. Saya dapat menunaikan umrah juga.

So trip tu saya dapat menunaikan umrah 3 hari. Qa’da balik. Buat hari-hari umrah 3 hari. Seronok sangat doa kita di angkat. Ya Allah, terharunya,” ujarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 20 Jul 2022

[VIDEO] “Ego & Sombong Diri!” – Netizen Berang Pesara TLDM Tampar Kepala Jemaah Lain Gara-Gara Salam Tak Pandang Muka

Hmm, kelu lidah min untuk berkata-kata. Mungkin pesara TLDM ni tak perasan jemaah ada pandang wajah dia.. Apapun, pihak polis berkata kes sudah selesai.

Events Sun, 6 Jan 2019

One FM《新年嘟嘟好》造势活动开跑!歌词小抄被抢闹趣事

One FM《新年嘟嘟好》造势活动开跑!丁丁和李文杰演唱《财神到》时,歌词小抄被抢闹趣事~

Hiburan Tue, 30 Apr 2019
Hiburan Wed, 11 Jul 2018

Video Nyanyi Untuk Kristal, Achey Ganti Tempat Lan?

Umum tahu, Achey memiliki vokal yang cukup baik dan boleh mencecah high note. So, why not kan?

Hiburan Sun, 19 Nov 2017

Pelakon Mengaku Dialah Individu Ditahan Polis Akibat Kesalahan Dadah

Nadzmi mendakwa dia terperangkap sehingga ditahan kerana terlalu mempercayai rakan baiknya.

Trending Thu, 21 Apr 2022
Hiburan Fri, 22 Jun 2018

Sudi Terima Tawaran Berlakon Tapi Bersyarat

Syamsul Debat atau nama sebenarnya Syamsul Amri Ismail, berkata dia berbesar hati menerima tawaran daripada pihak produksi This Is Pilah memandangkan wataknya di dalam filem ini dekat dengan dirinya sebenar.

Trending Tue, 29 Jan 2019

Tampar Tiga Kali! Pembantu Sajat Buat Hal

Wow! Seram nyer boleh tampar-tampar kat public

Trending Wed, 13 Jun 2018

Kedutaan Malaysia Di Korea Utara Dibuka Semula

Kita patut jaga air muka Korea Utara dan pastikan mereka mengambil bahagian dalam rundingan antarabangsa untuk mengamalkan pendirian besederhana, seperti dasar diamalkan sebelum ini.

| Live TV