Featured By: Salma Syahbuddin November 9, 2023 @ 7:46pm

Fazura Ada Sebab Tak Nak Jual Tudung Palestin – “Ia Tak Selari Dengan Prinsip Saya”

Pelakon dan usahawan, Nur Fazura tidak berhasrat untuk melancarkan sebarang produk bertemakan Palestin dek kerana dia menganggap ia bertentangan dengan prinsipnya.

Katanya, menerusi temu bual bersama portal hiburan baru-baru ini, tindakan untuk memberikan seratus peratus profit jualan tersebut adalah agak mustahil.

“Ini pendapat saya dan buka urusan kita untuk judge dan menghukum orang, kita tak tahu niat orang tapi saya rasa pelik sikitlah.

“Bagi saya, saya boleh je keluarkan tudung Palestin tu semua tapi nak kata 100 percent profit tu… adakah nak buat macam tu kan? Kita tetap nak keluarkan modal kita dan sebagainya.

“Sebagai pengusaha mesti ada profits dia dekat situ… jadi saya refuse untuk keluarkan. Sebab kalau saya nak hasilkan tudung-tudung macam tu boleh je tapi nak kata 100 percent profit saya rasa itu tak selari dengan prinsip saya,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Media Hiburan (@mediahiburanofficial)

 

Selain itu, isteri kepada pelakon Fattah Amin ini juga memaklumkan, dia mempunyai inisiatif tersendiri untuk mengenang dan membantu rakyat di negara bergolak itu.

“Yang pasal sumbangan lain tu tak perlu saya nak bagitahu itu antara saya dengan Allah. Tapi bagi saya nak hasilkan tudung-tudung Palestin ni apa semua saya rasa itu bukan cara saya.

“Cukuplah keluaran tudung saya bertemakan Raudhah kerana ingin mendedikasikan keluaran tersebut kepada para syuhada di sana. Saya bayangkan mereka yang syahid kini berada di taman-taman syurga,”  katanya.

Mengulas lanjut mengenai isu boikot produk Zionis, pelantun lagu Sayangi Dirimu ini berpendapat, tindakan tersebut adalah wajar dan perlu diteruskan.

“Wajar. Tapi bagi saya banyak benda kita kena boikot… banyak yang pihak Zionis hasilkan.

“Apa yang kita boleh buat sekarang adalah teruskan boikot walaupun ramai yang mempertikaikan. Tapi anggap itulah kita punya jihad dan kita wajib boikot,” ujarnya.

 

Sumber: Media Hiburan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

familuv Thu, 16 May 2019

Adakah roti selamat untuk dimakan oleh bayi?

Ketahui juga beberapa menu ringkas untuk si kecil.

Featured Thu, 24 Mar 2022

Tak Tinggalkan Dunia Seni, Saharul Ridzwan Ikut Sunnah Apabila Ceburi…

Saharul tak menolak sebarang tawaran berlakon, tetapi bergantung kepada…

Trending Tue, 3 Aug 2021

i-Citra KWSP : Cara Semak Status & Syarat Pengeluaran

Boleh semak akaun ming-masing dah…

Featured Sat, 11 Feb 2023
Hiburan Fri, 1 Feb 2019

“Saya Suka Lelaki Unik’- Zee Avi Buka Mulut Soal Jodoh

Jangan salah faham, saya okay kalau dia bukan orang seni. Yang penting, dia terima kerjaya sebagai komposer dan sering menghabiskan masa di dalam studio.

Featured Mon, 5 Aug 2019

Almari pakaian anda tidak teratur isinya? Ikuti nasihat pakar ini

Bila dah tersusun cantik, baru sedap mata memandang.

Hiburan Mon, 23 Sep 2019

“You All Takkan Percaya What Happened’- Aishah Kongsi Cerita Belakang Pentas ABPBH32

Rata-rata peminat Aishah memuji kemerduan suara penyanyi lagenda ini. Masih mantap beb!