Hiburan By: Salma Syahbuddin February 26, 2019 @ 9:40am

Fazura Disaman, Gagal Promosi Produk?

Penyanyi lagu Can’t Forget Me, Fazura telah disaman akibat gagal mempromosikan produk kecantikan keluaran Maydan Trading. Pemilik syarikat produk kecantikan dan kesihatan, Narhamdan Abdul Malek memfailkan saman kepada penyanyi itu bagi menuntut semula wang sebanyak RM 156,000 daripada pihak Fazura dan Universal Music Sdn Bhd.

Prosiding perbicaraan kes telah dijalankan dihadapan Hakim, Datuk  Mohd Firuz Jaffril di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam. Manakala, Maydan Trading diwakili oleh Peguam Dzaki Ezwan Baharin dan Surita Sunkey dan Fazura serta pihak Universal Music Sdn Bhd diwakili oleh peguam Fakhrul Azman Abu Hassan, Wilson Lim dan Joel Prashant.

Menurut Narhamdan, bayaran yang diberikan tidak setimpal dengan 75 peratus tugas yang dijanjikan oleh Pelakon dan penyanyi itu sepanjang tempoh promosi produk Q Tab pada 2017.

Narhamdan juga telah menandatangani perjanjian dan membuat bayaran awal sebanyak RM 100,000 ketika perjumpaan mereka yang berlangsung di The Curve bersama-sama dengan Fazura, Iman Tang dan dua anak perempuan pemilik syarikat produk kecantikan titu.

Tambahnya lagi, dalam perjanjian tersebut Fazura didakwa memasarkan atau mengendors produk untuk balasan bayaran sebanyak RM212,000 serta dibayar dalam tempoh 6 bulan. Dan, sidang media telah diadakan pada akhir Ogos 2017 untuk mempromosikan rangkaian produk Maydan Trading dan Q Tab dengan sokongan Fazura. RM56,000 juga turut dibayar untuk sesi penggambaran video dan fotografi.

Berdasarkan pernyataan tuntutan, antara perkidmatan yang seharusnya dibuat oleh Fazura termasuklah, memasarkan produk secara luas termasuklah platform media sosial beliau dengan jumlah posting sebanyak 12. Membuat lima penampilan awam, penampilan tunggal pada sidang media dan sesi pengambilan gambar dan video untuk kegunaan plaintif dalam memasarkan produk.

Dan, sehinggalah pada akhir September tahun yang sama, plaintif mendakwa Fazura telah melancarkan dan memasarkan produk Trudolly TruBeauty. Dimana, Plantif mendakwa mengalami kerugian akibat berlaku perlanggaran dalam pemasaran kedua-dua produk.

Sementara itu, Fazura menafikan dirinya ada memasuki sebarang perjanjian dengan plaintifdan memberitahu Mahkamah, Iman Tang bukanlah ejen atau wakilnya sebaliknya hanyalah pengurus beliau sahaja. Dan sebarang keputusan berkaitankerjaya seni beliau hanyalah ditentukan oleh diri sendiri. 

Bagaimanapun, Fazura menegaskan enggan membuat sebarang komen lanjut berkenaan isu ini dan menyerahkan segala-galanya kepada peguam beliau.

Apapun buat peminat Faz, sokongan buat penyanyi kesayangan mereka ini amat penting dan jangan mulakan apa-apa spekulasi okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 17 May 2018

Lee Seo Won Sexually Harasses Female Celebrity With a Weapon!

He even threatened the police when being reprimanded.

Hiburan Thu, 4 Oct 2018

Sebak…Sharnaaz Ahmad Kongsi Pengalaman Bekerja Dengan Wira Bomba

Saya sangat terkesan dengan kehilangan unit Di Air (Pasukan Penyelamat Unit Di Air) Bomba Malaysia. Saya pernah bekerja, bergurau, bergelak dengan mereka…

Hiburan Sat, 2 Mar 2019

Ameer Forteen Kini Berstatus Suami, Selamat Pengantin Baru!

Semoga bahagia hingga ke Jannah, Amin!

Events Mon, 23 Jul 2018

Kevin Hart Will be Making Malaysians LOL During His Tour

The man himself will be making a pit stop in

Hiburan Fri, 18 Oct 2019
Hiburan Fri, 13 Dec 2019

Don’t Take The Words From Us But Lady Gaga Might Have Been Speaking With Ex-Fiance Again

Are the rumours trumours? Well, we just need to see about that.

Hiburan Tue, 31 Jul 2018

Sajat, Aliff Syukri Bakal Duet Dengan Penyanyi Indonesia?

Dua jutawan kosmetik popular itu dijangka terbang ke Indonesia bagi membincangkan proses menghasilkan single akan datang ini.

Hiburan Wed, 15 Jan 2020

Bella Hanya Ingin Bahagia…

Pelakon dan penyanyi Bella Astillah mencuri perhatian ramai apabila meluahkan perasaannya menerusi satu ciapan di akaun Twitter miliknya.  Mungkin Bella sedang memikirkan masa depannya apabila melontarkan satu soalan ringkas mengenai kebahagiaan.  “Aku tertanya-tanya, adakah aku […]

Hiburan Thu, 28 Nov 2019

Kayda Kongsi Pesanan Untuk Kaum Hawa Dalam ‘Macam Macam’

Buat penggemar lagu hip hop di luar sana, semoga terhibur!

Hiburan Wed, 25 Apr 2018

M! Countdown Charts Will Be Changing Their Voting Concept

The new system will change how idols win the weekly show.

| Live TV