Hiburan By: Salma Syahbuddin February 26, 2019 @ 9:40am

Fazura Disaman, Gagal Promosi Produk?

Penyanyi lagu Can’t Forget Me, Fazura telah disaman akibat gagal mempromosikan produk kecantikan keluaran Maydan Trading. Pemilik syarikat produk kecantikan dan kesihatan, Narhamdan Abdul Malek memfailkan saman kepada penyanyi itu bagi menuntut semula wang sebanyak RM 156,000 daripada pihak Fazura dan Universal Music Sdn Bhd.

Prosiding perbicaraan kes telah dijalankan dihadapan Hakim, Datuk  Mohd Firuz Jaffril di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam. Manakala, Maydan Trading diwakili oleh Peguam Dzaki Ezwan Baharin dan Surita Sunkey dan Fazura serta pihak Universal Music Sdn Bhd diwakili oleh peguam Fakhrul Azman Abu Hassan, Wilson Lim dan Joel Prashant.

Menurut Narhamdan, bayaran yang diberikan tidak setimpal dengan 75 peratus tugas yang dijanjikan oleh Pelakon dan penyanyi itu sepanjang tempoh promosi produk Q Tab pada 2017.

Narhamdan juga telah menandatangani perjanjian dan membuat bayaran awal sebanyak RM 100,000 ketika perjumpaan mereka yang berlangsung di The Curve bersama-sama dengan Fazura, Iman Tang dan dua anak perempuan pemilik syarikat produk kecantikan titu.

Tambahnya lagi, dalam perjanjian tersebut Fazura didakwa memasarkan atau mengendors produk untuk balasan bayaran sebanyak RM212,000 serta dibayar dalam tempoh 6 bulan. Dan, sidang media telah diadakan pada akhir Ogos 2017 untuk mempromosikan rangkaian produk Maydan Trading dan Q Tab dengan sokongan Fazura. RM56,000 juga turut dibayar untuk sesi penggambaran video dan fotografi.

Berdasarkan pernyataan tuntutan, antara perkidmatan yang seharusnya dibuat oleh Fazura termasuklah, memasarkan produk secara luas termasuklah platform media sosial beliau dengan jumlah posting sebanyak 12. Membuat lima penampilan awam, penampilan tunggal pada sidang media dan sesi pengambilan gambar dan video untuk kegunaan plaintif dalam memasarkan produk.

Dan, sehinggalah pada akhir September tahun yang sama, plaintif mendakwa Fazura telah melancarkan dan memasarkan produk Trudolly TruBeauty. Dimana, Plantif mendakwa mengalami kerugian akibat berlaku perlanggaran dalam pemasaran kedua-dua produk.

Sementara itu, Fazura menafikan dirinya ada memasuki sebarang perjanjian dengan plaintifdan memberitahu Mahkamah, Iman Tang bukanlah ejen atau wakilnya sebaliknya hanyalah pengurus beliau sahaja. Dan sebarang keputusan berkaitankerjaya seni beliau hanyalah ditentukan oleh diri sendiri. 

Bagaimanapun, Fazura menegaskan enggan membuat sebarang komen lanjut berkenaan isu ini dan menyerahkan segala-galanya kepada peguam beliau.

Apapun buat peminat Faz, sokongan buat penyanyi kesayangan mereka ini amat penting dan jangan mulakan apa-apa spekulasi okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 24 Jul 2018

“Satu-satunya Penyesalan Saya? Lambat Berhijab…”- Norish Karman

Siapa tidak kenal dengan pelakon serba boleh ini, bagilah apa sahaja watak beliau pasti tidak akan menghampakan penonton. Setuju? Namun, pelakon ini tampil dengan imej barunya yang kini sudah berhijab. 

Hiburan Thu, 14 Feb 2019

Stephen Chow Sahkan Filem Aksi Komedi, Kung Fu Hustle 2

Stephen Chow Sahkan Filem Aksi Komedi, Kung Fu Hustle 2 Dalam Pembikinan

Hiburan Sat, 11 Aug 2018

小鲜肉Lee被粉丝突袭抱抱 Mook钟爱大马食物

配合《我亲爱的失败者》三部曲即将在全马首播,其中系列《怪物浪漫》男女主角Lee和Mook来马宣传!见面会上,小鲜肉Lee被粉丝突袭环腰抱抱吓得傻笑,而女神Mook则钟爱大马食物。

Hiburan Mon, 4 Mar 2019

Selepas Satu Peluang, Andi Bernadee Tampil Dengan Lagu Baharu!

Single terbaharu Andi bakal dikeluarkan pada Mac ini, tak sabarnya!

Hiburan Tue, 25 Jun 2019

Aazief Khalid Dan Instafamous Ini Akhirnya Berpisah

Netizen ni pun, cubalah selidik dulu punca perpisahan diorang, jangan main serkap jarang je!

Hiburan Sat, 2 Jun 2018

Shuib Gembira Melihat Perubahan Siti Sarah

Shuib mengakui gembira melihat perubahan isterinya, Siti Sarah Raisuddin yang kini perlahan-lahan berhijab

Hiburan Tue, 19 Nov 2019
Hiburan Tue, 1 Jan 2019

‘2019, Please Be Nice To Me’ Elyana Mohon Kekuatan Sempena Tahun Baru

Elyana menerusi status sama turut mengingatkan dirinya agar menjadi insan yang kuat fizikal dan mental dalam mengharungi cabaran hidup termasuk penyakit dihadapinya.

Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Kehilangan Pekan Jadi Tanda Tanya, Rita Rudaini Buat Laporan Polis

Semoga Pekan cepat ditemui, kesian Mummy Rita dah rindu sangat tu…

| Live TV