Hiburan By: Salma Syahbuddin February 26, 2019 @ 9:40am

Fazura Disaman, Gagal Promosi Produk?

Penyanyi lagu Can’t Forget Me, Fazura telah disaman akibat gagal mempromosikan produk kecantikan keluaran Maydan Trading. Pemilik syarikat produk kecantikan dan kesihatan, Narhamdan Abdul Malek memfailkan saman kepada penyanyi itu bagi menuntut semula wang sebanyak RM 156,000 daripada pihak Fazura dan Universal Music Sdn Bhd.

Prosiding perbicaraan kes telah dijalankan dihadapan Hakim, Datuk  Mohd Firuz Jaffril di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam. Manakala, Maydan Trading diwakili oleh Peguam Dzaki Ezwan Baharin dan Surita Sunkey dan Fazura serta pihak Universal Music Sdn Bhd diwakili oleh peguam Fakhrul Azman Abu Hassan, Wilson Lim dan Joel Prashant.

Menurut Narhamdan, bayaran yang diberikan tidak setimpal dengan 75 peratus tugas yang dijanjikan oleh Pelakon dan penyanyi itu sepanjang tempoh promosi produk Q Tab pada 2017.

Narhamdan juga telah menandatangani perjanjian dan membuat bayaran awal sebanyak RM 100,000 ketika perjumpaan mereka yang berlangsung di The Curve bersama-sama dengan Fazura, Iman Tang dan dua anak perempuan pemilik syarikat produk kecantikan titu.

Tambahnya lagi, dalam perjanjian tersebut Fazura didakwa memasarkan atau mengendors produk untuk balasan bayaran sebanyak RM212,000 serta dibayar dalam tempoh 6 bulan. Dan, sidang media telah diadakan pada akhir Ogos 2017 untuk mempromosikan rangkaian produk Maydan Trading dan Q Tab dengan sokongan Fazura. RM56,000 juga turut dibayar untuk sesi penggambaran video dan fotografi.

Berdasarkan pernyataan tuntutan, antara perkidmatan yang seharusnya dibuat oleh Fazura termasuklah, memasarkan produk secara luas termasuklah platform media sosial beliau dengan jumlah posting sebanyak 12. Membuat lima penampilan awam, penampilan tunggal pada sidang media dan sesi pengambilan gambar dan video untuk kegunaan plaintif dalam memasarkan produk.

Dan, sehinggalah pada akhir September tahun yang sama, plaintif mendakwa Fazura telah melancarkan dan memasarkan produk Trudolly TruBeauty. Dimana, Plantif mendakwa mengalami kerugian akibat berlaku perlanggaran dalam pemasaran kedua-dua produk.

Sementara itu, Fazura menafikan dirinya ada memasuki sebarang perjanjian dengan plaintifdan memberitahu Mahkamah, Iman Tang bukanlah ejen atau wakilnya sebaliknya hanyalah pengurus beliau sahaja. Dan sebarang keputusan berkaitankerjaya seni beliau hanyalah ditentukan oleh diri sendiri. 

Bagaimanapun, Fazura menegaskan enggan membuat sebarang komen lanjut berkenaan isu ini dan menyerahkan segala-galanya kepada peguam beliau.

Apapun buat peminat Faz, sokongan buat penyanyi kesayangan mereka ini amat penting dan jangan mulakan apa-apa spekulasi okay!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 7 Nov 2017

SAYA BUKAN TUNJUK GERSANG – JANNA NICK

Pelakon, Janna Nick mencetuskan kontroversi apabila adegan “bercium” bersama Fattah Amin dikritik netizen

Hiburan Mon, 17 Jun 2019

Tukar Jantina? Merepeklah…

Usahawan kosmetik terkenal, Sajat menafikan mendapatkan bantuan individu bernama Yusmiliati Mohamed Yusof seperti yang didakwa wanita itu dalam sebuah sidang media, petang tadi.

Hiburan Thu, 4 Oct 2018

Dayang Nurfaizah Akui Mahu Tukar Angin?

Yeay! Tak sabar nak dengar lagu baru Dayang Nurfaizah

Hiburan Mon, 27 Nov 2017

Elyana Dedah Hidap Kanser Tahap 4

“Doktor Pernah Cakap Saya Hanya Akan Hidup Setahun Saja Lagi,”

Contest Mon, 1 Jul 2019

xtra好康头 | 送你《52019我爱你依旧演唱会》入门票

#xtra好康头 送你《52019 我爱你依旧演唱会》入门票,让你跟宪哥和他一众好友共度美好的一晚!

Hiburan Wed, 7 Mar 2018

Park Shin Hye And Choi Tae Joon Confirmed To Be Dating!

Park Shin Hye and Choi Tae Joon are the hottest and newest star couple in Korea.

Events Sat, 27 Jul 2019

POTV一周年庆!创办人李俊颉宣布携手黄一山推新节目

POTV一周年庆!创办人李俊颉宣布将携手与香港合作,推出优质节目内容及资源整合平台,满足现代网络用户需求。

Hiburan Wed, 4 Jul 2018

《欢喜第1等》总决赛708 云顶云星剧场引爆!

历经5个月的鏖战《欢喜第1等》5强歌手出炉,黄威尔、田育慈、胡缋颐、张引山以及Gary徐梽豪随即迎来总决赛,展开属于王者的终极对决!

Hiburan Mon, 8 Jul 2019
Hiburan Wed, 16 Jan 2019

TERBAIK! Estranged Jual CD Bantu Perkampungan Di Sabah

Jom dapatkan CD single Milikku hari ini, sambil membeli boleh kita menderma!

| Live TV