Featured By: Aqilah Paharuzi August 25, 2022 @ 4:28pm

Gabungan 3 Pengarah Tersohor & 1 Ketua Juri, Program Realiti Fit For Action Cungkil Bakat Pelakon Baharu!

Buat julung kalinya, TV3 memperkenalkan sebuah program pertandingan realiti baharu yang berkonsepkan cabaran lakon – layar dan fizikal menerusi FIT FOR ACTION untuk mencari pelakon dan pelakon wanita versatil Malaysia.

Tampil dengan sisi berbeza, program ini berkonsepkan cabaran lakon layar dan fizikal yang diberi peluang luar biasa untuk menuntut ilmu dalam bidang lakonan bersama tiga pengarah (award-winning) sangat berkaliber seperti Heykal Hanifah, Aziz M. Osman dan Ellie Suriaty.

Penerbit dan pengarah berkaliber, Datuk Yusof Haslam turut memainkan peranan penting sebagai Ketua Juri Fit For Action sepanjang enam minggu program ini berlangsung.

Program Fit For Action menurut Datuk Yusof adalah sebuah inisiatif terbaik pihak TV3 kerana dipercayai dapat membantu industri seni tanah air untuk mencungkil bakat lebih ramai pelapis terutamanya dalam bidang lakonan.

“Sebagai penerbit saya mengaku kita kekurangan pelakon. Mahu mencari pelakon pembantu sekarang susah.

“Ini membuatkan kami terpaksa mengambil pelakon tangkap muat. Hendak mengajar mereka pula suatu hal. Memenatkan.

“Jadi, kita perlukan pelapis,” katanya pada sidang media memperkenalkan program Fit For Action dan 12 peserta perintis di Studio 1, Glenmarie, Shah Alam, baru-baru ini.

Sementara itu, pengarah Aziz M. Osman mengucapkan terima kasih kepada penerbit TV3 memberi kesempatan kepada dirinya untuk mencungkil bakat baharu setanding dengan peredaran bidang lakonan masa kini yang amat memerlukan pelapis.

“Saya amat terima kasih dengan penerbit yang menyenarai pendek 12 peserta yang mana semuanya berpotensi untuk diketengahkan.

“Namun, ini adalah adalah program realiti, jadi, pasti ada yang kena tendang.

“Sebagai pengarah, saya sedang ‘teropong’ bakat baharu. Jadi, biarpun ditendang, jangan risau, semua peserta ada potensi untuk pergi jauh di luar program ini. Jangan putus usaha,” ujarnya.

Program Fit For Action menampilkan 12 peserta yang telah dipilih ini amat bertuah kerana berpeluang untuk berguru dengan jurulatih fizikal (wellness coach) iaitu Nana Al-Haleq sebagai Juri Cabaran Fizikal.

Setiap minggu, program realiti ini juga turut menampilkan juri jemputan berpengalaman untuk menilai bakat-bakat peserta antaranya ialah Dato’ Aaron Aziz, Erra Fazira, Farid Kamil, Nabila Huda, Datuk Tarmimi Siregar dan Janna Nick.

Pada setiap episod, para peserta akan diberikan cabaran video lakon – layar (on-screen challenge video). Mereka akan menerima skrip untuk menjayakan satu babak lakonan yang diberikan oleh pengarah dan penerbit.

Fit For Action bakal disiarkan mulai 3 September 2022, setiap hari Sabtu, pukul 10.00 malam dan strim secara langsung di laman portal www.tonton.com.my. Gunakan tanda pagar #FitForAction untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 30 Jun 2023
Hiburan Wed, 22 Aug 2018

Dakwaan Songlap Duit, Aliff Aziz Bakal Jelas Perkara Sebenar

Nak songlap duit RM1,500 adalah tidak masuk dek akal. Tak boleh beli kereta Kancil pun…

Selebriti Sat, 24 Feb 2024
Hiburan Sat, 5 May 2018

Lee El was Once So Broke, She Could Only Afford a Cup of Tea

It was tough for her before acting in Goblin and Hwayugi.

Hiburan Mon, 3 Sep 2018

Fans Spotted Something Wrong with BTS’ V and They’re Worried AF

Especially since this is happening just before their world tour.

Hiburan Thu, 24 Jan 2019

Azharina Lega Tiket Konsert Laku Macam Jual Goreng Pisang Panas!

Alhamdulillah…Jom ke konsert Nina pada 29 Jun di Royale Theatre Shah Alam, Selangor!

error: Content is protected !!