Featured By: Aqilah Paharuzi August 25, 2022 @ 4:28pm

Gabungan 3 Pengarah Tersohor & 1 Ketua Juri, Program Realiti Fit For Action Cungkil Bakat Pelakon Baharu!

Buat julung kalinya, TV3 memperkenalkan sebuah program pertandingan realiti baharu yang berkonsepkan cabaran lakon – layar dan fizikal menerusi FIT FOR ACTION untuk mencari pelakon dan pelakon wanita versatil Malaysia.

Tampil dengan sisi berbeza, program ini berkonsepkan cabaran lakon layar dan fizikal yang diberi peluang luar biasa untuk menuntut ilmu dalam bidang lakonan bersama tiga pengarah (award-winning) sangat berkaliber seperti Heykal Hanifah, Aziz M. Osman dan Ellie Suriaty.

Penerbit dan pengarah berkaliber, Datuk Yusof Haslam turut memainkan peranan penting sebagai Ketua Juri Fit For Action sepanjang enam minggu program ini berlangsung.

Program Fit For Action menurut Datuk Yusof adalah sebuah inisiatif terbaik pihak TV3 kerana dipercayai dapat membantu industri seni tanah air untuk mencungkil bakat lebih ramai pelapis terutamanya dalam bidang lakonan.

“Sebagai penerbit saya mengaku kita kekurangan pelakon. Mahu mencari pelakon pembantu sekarang susah.

“Ini membuatkan kami terpaksa mengambil pelakon tangkap muat. Hendak mengajar mereka pula suatu hal. Memenatkan.

“Jadi, kita perlukan pelapis,” katanya pada sidang media memperkenalkan program Fit For Action dan 12 peserta perintis di Studio 1, Glenmarie, Shah Alam, baru-baru ini.

Sementara itu, pengarah Aziz M. Osman mengucapkan terima kasih kepada penerbit TV3 memberi kesempatan kepada dirinya untuk mencungkil bakat baharu setanding dengan peredaran bidang lakonan masa kini yang amat memerlukan pelapis.

“Saya amat terima kasih dengan penerbit yang menyenarai pendek 12 peserta yang mana semuanya berpotensi untuk diketengahkan.

“Namun, ini adalah adalah program realiti, jadi, pasti ada yang kena tendang.

“Sebagai pengarah, saya sedang ‘teropong’ bakat baharu. Jadi, biarpun ditendang, jangan risau, semua peserta ada potensi untuk pergi jauh di luar program ini. Jangan putus usaha,” ujarnya.

Program Fit For Action menampilkan 12 peserta yang telah dipilih ini amat bertuah kerana berpeluang untuk berguru dengan jurulatih fizikal (wellness coach) iaitu Nana Al-Haleq sebagai Juri Cabaran Fizikal.

Setiap minggu, program realiti ini juga turut menampilkan juri jemputan berpengalaman untuk menilai bakat-bakat peserta antaranya ialah Dato’ Aaron Aziz, Erra Fazira, Farid Kamil, Nabila Huda, Datuk Tarmimi Siregar dan Janna Nick.

Pada setiap episod, para peserta akan diberikan cabaran video lakon – layar (on-screen challenge video). Mereka akan menerima skrip untuk menjayakan satu babak lakonan yang diberikan oleh pengarah dan penerbit.

Fit For Action bakal disiarkan mulai 3 September 2022, setiap hari Sabtu, pukul 10.00 malam dan strim secara langsung di laman portal www.tonton.com.my. Gunakan tanda pagar #FitForAction untuk menghangatkan lagi perbualan di media sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Program TV Wed, 3 Aug 2022

“Benda-Benda Macam Ni Ada” – Detik 12 Malam Bakal Naikkan Bulu Roma Penonton

Jangan lupa tonton Detik 12 Malam setiap Jumaat, 11.30 malam di TV3.

Eat Travel Thu, 16 Jan 2020
familuv Fri, 10 Apr 2020

Manipulasi warna makanan untuk anak yang tidak gemar makan

Helah berbeza tarik kehendak anak makan

Hiburan Tue, 6 Feb 2018

ZIZAN RAZAK DEDAH SIAPA WANITA LEMAH LEMBUT ITU

Tweet yang diletakkan dengan hashtag #lelakijangantertipu nyata mendapat perhatian peminat dan pengikut beliau seramai 2.64 juta di laman tersebut

Hiburan Mon, 8 Apr 2019

Tarian Tak Senonoh Di Majlis Kahwin Anak, Normah Tak Mahu Komen

Gara-gara sebuah video yang memaparkan persembahan penari lelaki menyerupai wanita di perkahwinan pelakon Ahya Rosli baru-baru ini, ibunya Normah Damanhuri enggan mengulas lanjut mengenai hal ini. Video yang dimuatnaik oleh kakak pengantin, Liana Rosli mula

Trending Thu, 22 Apr 2021
Trending Hari Ini Mon, 6 Apr 2020
Featured Wed, 2 May 2018

PRU14: Item Yang Perlu Ada Dalam Beg Tangan Sebelum Keluar Mengundi

Hijab & Heels ingin membongkar barangan yang perlu ada di dalam beg tangan wanita sebelum keluar mengundi.

Trending Wed, 9 May 2018

Grab Bakal Sorok Destinasi Penumpang Dari Driver

Grab Philippines dah mengalaminya , harap di Malaysia tidak akan berlaku sebegini

| Live TV