Featured By: Salma Syahbuddin June 9, 2023 @ 5:01pm

Hafidz Roshdi Waras! Kes Pukul Isteri Diteruskan Pada…

Kontroversi rumah tangga pelakon, Hafidz Roshdi dan isterinya, Nurul Shuhada Mat Sukri akhirnya diteruskan selepas aktor itu disahkan waras dan tidak mengalami masalah kesihatan mental.

Perkara itu disahkan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Asmaa’ Zamri  ketika sebutan semula kes berkenaan dan laproan psikiatri di hadapan hakim, Mohd Kafli Che Ali  di Mahkamah Majistret Kuala Kubu Bharu, Selangor hari ini.

“Pihak pendakwaan mengesahkan laporan perubatan psikiatri  telah diterima dan tertuduh disahkan waras dan kes boleh dibicarakan,” katanya.

Semenatra itu, peguam yang mewakili Hafidz iaitu Datuk Akberdin Abdul Kadir memaklumkan, mahkamah diminat meneliti semula dokumen mengenai segala pertuduhan anak guamnay sebelum tindakan selanjutnya diambil.

“Fokus kita hari ini adalah untuk pastikan tertuduh sihat menjalani perbicaraan dan kejadian menumbuk Shuhada itu lain.

“Nanti ada sebutan baharu, selepas keterangan semua diteliti dalam bentuk dokumen dan diserahkan, maka baru boleh buat keputusan untuk pertimbangkan kembali kes untuk tindakan selanjutnya,” jelasnya.

Hafidz hadri di Mahkamah Majistret Kuala Kubu Bharu hari ini.

Hakim menetapkan sebutan semula kes bagi kedua-dua pihak adalah pada 17 Julai depan.

Terdahulu, Hafidz hadir ke mahkamah dengan memakai kopiah putih dan diiringi dua peguamnya kira-kira pukul 9 pagi.

Untuk rekod,  pelakon berusia 29 tahun itu didakwa di Mahkamah Kuala Kubu Bharu, pada 13 Mac lalu terhadap pertuduhan sama bagaimanapun dia mengaku tidak bersalah.

Pada 2 Mac lalu, pelakon itu didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan terhadap bekas isterinya, Nurul Shuhada Mat Shukri, 29, dengan cara menumbuk menggunakan tangan sebanyak tiga kali sehingga mangsa mengalami luka, lebam dan bengkak di pipi kiri pada 2 Mac lalu.

Kesalahan itu didakwa dilakukan berhampiran susur keluar Plaza Tol Sungai Buaya di sini, jam 3.30 pagi.

Pertuduhan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum setahun atau denda RM2,000 atau kedua-duanya, dan dibaca bersama Seksyen 326A kanun sama yang memperuntukkan hukuman maksimum dua kali ganda bagi sabitan di bawah Seksyen 323.

 

Sumber: mStar, Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 27 May 2019

5 sebab gincu matte terus diminati pada tahun 2019

The Matte Love tonjol bibir lebih mungil

Featured Fri, 20 Mar 2020
Featured Wed, 6 Oct 2021
Trending Thu, 21 Apr 2022
Trending Thu, 21 Jun 2018

Media Prima Sedia Siar Program Debat Calon Presiden UMNO

Tambahnya, saluran TV3 khususnya mengalu-alukan program berkenaan jika diberi kebenaran menyiarkan secara langsung di televisyen, malah bersedia meluaskan siaran langsung di media sosial seperti YouTube.

Trending Mon, 1 Jul 2019

Penumpang Feri Dikhuatiri Lemas Sebab Terjatuh?

Penumpang yang berada di atas Feri Pulau Pinang dipercayai telah terjatuh.