Featured By: Salma Syahbuddin September 17, 2022 @ 7:30pm

“Habis Tu Aku Kena Diam Ke C*ba*!” – YouTuber Didakwa ‘Koyak’, Dikecam Gara-Gara Filem Mat Kilau

Penangan filem epik Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan yang disiarkan menerusi platform Netflix sempena Hari Malaysia mendapat pelbagai respons dalam kalangan warganet.

Malah, ada yang begitu teruja mahu menyaksikan filem tersebut berdasarkan ulasan yang diberikan oleh seorang YouTuber popular, Zhafvlog, baru-baru ini.

Bagaimanapun, berdasarkan pemerhatian XTRA menerusi ciapan yang dimuat naik di laman sosial Twitter sejak semalam, terdapat segelintir warganet yang tidak bersetuju dengan ulasan yang diberikan YouTuber itu dan menganggap filem Mat Kilau sebagai ‘overrated’, tidak natural dan indah khabar dari rupa.

Enggan berdiam diri dengan komen-komen yang ditinggalkan, Zhaf tampil mempertahankan dirinya dengan melabel warganet di Malaysia sebagai ‘terpaling’ menonton filem tempatan memandangkan sokongan yang diberikan terhadap filem-filem lain seperti One Two Jaga, Dukun dan Fly By Night tidak serancak sokongan yang diberikan terhadap filem Mat Kilau.

Menjengah di respons ciapan terbabit pula, rata-rata warganet mendakwa Zhaf ‘koyak’ dengan kritikan yang diberikan kerana YouTuber itu dilihat meninggalkan kata-kata kesat berbentuk makian kepada individu yang tidak bersetuju dengan pendapatnya.

 

 

Sumber: Twitter

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 18 Dec 2018

Lazada Saw 1.3 Billion Visits During 11.11 and 12.12 Sales

That’s a crazy amount of people visiting the website and app!

Hiburan Wed, 4 Apr 2018

Keena Mentor Akui Penyanyi Hantar Santau?

Keena memberitahu, kesan lebam yang kelihatan dibadannya itu adalah kesan santau angin yang dihantar oleh individu yang tidak dikenalinya. Dan, apa yang lagi memeranjatkan individu tersebut merupakan seorang penyanyi?

Hiburan Thu, 3 Oct 2019
Hiburan Wed, 2 Jan 2019
Events Wed, 30 May 2018

Celebfest Paling Happening! Tampil Syafiq Kyle, Sasqia Dahuri, Izzue Islam & Erma Fatima

Rombongan artis Malaysia ke kota Singa itu adalah sebahagian daripada promosi portal penstriman tonton dan Singtel untuk Singtel CAST, yang membolehkan peminat negara jiran menonton seleksi program drama serta hiburan Malaysia secara atas talian.

Featured Fri, 17 Apr 2020

Keselamatan dan kesihatan murid lebih utama, Peperiksaan UPKK turut dibatalkan

Satu kaedah pentaksiran baharu akan diperkenalkan

Hiburan Tue, 17 Dec 2019

‘Kalau Ada Berita Gembira, Pasti Saya Kongsi’- Nadzmi Adhwa

Doakan yang baik-baik untuk mereka ok…

Featured Tue, 1 Nov 2022
error: Content is protected !!