Hiburan By: SGMS Faida August 27, 2019 @ 10:00pm

‘Jangan Cerewet Pilih Menantu’- Sheila Rusly Ditegur Netizen?

Gara-gara kapsyen di Instagram, pelakon dan penerbit terkenal Sheila Rusly ditegur seorang netizen mengenai menantu pilihan. 

Menerusi sebuah entri di Instagram, Sheila memuat naik fotonya bersama anak lelakinya, Uzair Haqimy yang sedang melihat ke skrin telefon bimbit yang dipegangnya.

Sheila dalam kapsyennya berseloroh memberitahu dirinya sedang menilai gadis pilihan anaknya namun mempertikaikan adakah kekasih anaknya itu pandai memasak.

“Yang ni mama approved! Cantik… Manis.. tapi pandai masak tak?” tulisnya.

 
 
 
View this post on Instagram

Yang ni mama approved! Cantik..manis..?? tapi..pandai masak tak?? @uzairhaqimy69 #nyawa #sentiasabersyukur #alhamdulillah

A post shared by Sheila Rusly (@sheilarusly_jspictures) on

Kapsyen tersebut bagaimanapun telah mendapat teguran daripada seorang netizen yang menasihatkannya agar tidak begitu memilih.

“Jangan cerewet memilih menantu… Nanti menantu pun tak suka kita… Apabila anak dah berkahwin biar mereka yang mengatur alam rumahtangga…

“Sebagai mertua kita tak punya hak untuk menegur menantu… Tugas suami yang akan menegur si isteri jika ada yang tak betul,” komen salah seorang pengikutnya itu.

Dengan tenang, Sheila meminta individu berkenaan tidak mengambil serius tentang kapsyen berkenaan. 

“Awak ni dah kenapa ek? Serious naw!! Chill lah lol.. hidup kena ada humour baru ceria dik!” balas Sheila.


Rata-rata pengikutnya juga turut terhibur dengan komen balas dari Sheila.

Sheila mendirikan rumah tangga dengan pengarah dan penerbis JS Pictures, Jinggo atau Azman Yahya dan mereka dikurniakan dua orang cahaya mata Uzair Haqimy dan Luth Mikhail.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 14 Jun 2019

Joey BPR Kemalangan Patah Tulang Rusuk

Susulan nahas itu, Joey turut mengalami patah empat tulang rusuk.

Hiburan Mon, 9 Sep 2019

Kehadiran Aafiyah Gamatkan Majlis Hari Jadi Ala Bohemian Catriona Ross

Baru-baru ini pelakon versatil yang dikenali sebagai Catriona Ross telah menyambut hari jadinya yang ke-39 pada 2 September 2019 di Fukuoka, Jepun berduaan dengan suaminya. Semalam, bintang jelita ini dikelilingi lebih kurang 36 orang kenalan […]

Hiburan Sun, 3 Jun 2018

Nazim Othman Terkejut, Remaja Hantar Gambar Seksi ?

Remaja hantar gambar seksi, keterlaluan dan menggelikan?

Hiburan Fri, 8 Nov 2019
Hiburan Tue, 20 Aug 2019

Idam Hero Baharu…Siapa Pilihan Farah Nabilah?

Ehem…siapa agaknya hero baru tu nanti eh?

Events Mon, 1 Apr 2019
Hiburan Fri, 21 Feb 2020
Hiburan Wed, 12 Jun 2019

‘Lepas Kahwin, Saya Asyik Tengok Jam’- Megat Mentor

Mengimbau detik perkenalan, Megat berkenalan dengan isterinya, Nural Bania Bt Bahari pada tahun 2016 di sebuah restoran di Tawau.

Hiburan Tue, 3 Dec 2019

Inikah Natasha Yang Menjadi Pilihan Hati Datuk Seri Eizlan Yusof?

Tak sabar tunggu apa yang diwar-warkan bakal jadi Wedding Of The Year ini!

| Live TV