Hiburan By: Del14 September 27, 2019 @ 4:04pm

Jasmin Hamid Saman Warganet Yang Hina Anaknya

Tindakan berani pelakon, Jasmin Hamid menyaman tiga individu yang didakwa menghina rupa paras anak angkatnya bernama Rohhana Abdul Hamid wajar dipuji, lebih-lebih lagi pada zaman sekarang apabila masyarakat kurang beradab bila berinteraksi di laman sosial.

Gelaran ‘bapok’ yang dibuat oleh warganet telah mengganggu emosi dah hidup anaknya dan oleh sebab itu, Jasmin mengambil keputusan untuk membuat laporan polis sekitar Mac lalu dan disusuli dengan pemfailan saman pada 2 Mei. 

“Tindakan saya ini bukan atas paksi meraih publisiti atau mencari duit lebih menerusi saman ganti rugi malu. Ia lebih kepada memberi pengajaran kepada warganet, khususnya, agar tidak lantang bersuara dan lebih berhati-hati apabila berkata-kata di laman maya.

“Negara kita memiliki undang-undang. Menjadi wira papan kekunci bukan bererti mereka mempunyai lesen bersuara tanpa memikirkan sensitiviti orang lain.  Agama kita turut menegah seseorang daripaa mencela fizikal orang lain,” katanya di dalam satu sidang media di Petaling Jaya semalam. 

Jasmin yang diwakili peguam, Nasser Yusof dari firma guaman, Tetuan The Law Chambers of Fauzi & Nasser menuntut salah seorang daripada individu terbabit yang hadir pada sidang media itu bernama Izzatul membuat permohonan maaf secara terbuka, membayar ganti rugi, membuat satu surat akuan sumpah menarik balik tohmahan dan membayar kos guaman.

Izzatul yang juga seorang suri rumah turut memohon maaf atas salah lakunya dan menyatakan kekesalan terhadap tindakan yang dilakukannya terhada Rohhana kerana tidak menyangka kes ini menjadi besar. 

Selain Izzatul, dua lagi warganet sudah dikenal pasti dan mereka juga bakal berdepan dengan tindakan undang-undang. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 6 Sep 2018

那英暌违17年再度来马开唱!明年216「攻」上云顶飙唱

天后驾到!暌违17年,华语乐坛天后那英明年2月16日将来大马举办《那英那世界巡回演唱会》!届时那英会飙唱多首属于她的经典歌曲,与大马粉丝度过一个难忘的情人节。

Hiburan Thu, 14 Dec 2017

Belum Ada Persiapan DiBuat – Elfira

Masih belum membuat sebarang persiapan untuk majlis perkahwinannya dan tarikh nikah pun belum ditetapkan

Hiburan Sat, 22 Feb 2020
Hiburan Tue, 24 Dec 2019

Adele’s Latest Post Left Fans Speechless!

Looking like a sexy hot bombshell, Adele’s latest post on her Instagram left tongues wagging! In sync with Christmas, which is just around the corner, the British singer-songwriter posted a photo of her with the […]

Hiburan Fri, 3 Jan 2020
Hiburan Sat, 13 Jul 2019
Hiburan Tue, 26 Jun 2018

BTS Dominates Radio Disney Music Awards

They were nominated for several awards that night.

Hiburan Fri, 8 Nov 2019
Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Selepas Jalil Hamid, Giliran Khiriah ‘Sekolahkan’ Isu Bayaran Pelakon

Selepas pelakon Jalil Hamid meluahkan rasa kecewanya terhadap sesetengah syarikat produksi yang menawarkan bayaran tak masuk akal, kini giliran pelakon Noorkhiriah pula! Khiriah menerusi laman Instagram turut bersetuju dengan status yang ditulis oleh Jalil. “ […]

Hiburan Thu, 15 Mar 2018

Eina Azman Dapat Kereta Mewah Lagi?

Datin Eina Azman telah menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke-23 dan ramai yang tertanya-tanya hadiah apakah yang bakal diterima oleh Eina memandangkan beliau seringkali mendapat hadiah mewah daripada suaminya,  Datuk Paduka Kaiser?

| Live TV