Hiburan By: Del14 September 27, 2019 @ 4:04pm

Jasmin Hamid Saman Warganet Yang Hina Anaknya

Tindakan berani pelakon, Jasmin Hamid menyaman tiga individu yang didakwa menghina rupa paras anak angkatnya bernama Rohhana Abdul Hamid wajar dipuji, lebih-lebih lagi pada zaman sekarang apabila masyarakat kurang beradab bila berinteraksi di laman sosial.

Gelaran ‘bapok’ yang dibuat oleh warganet telah mengganggu emosi dah hidup anaknya dan oleh sebab itu, Jasmin mengambil keputusan untuk membuat laporan polis sekitar Mac lalu dan disusuli dengan pemfailan saman pada 2 Mei. 

“Tindakan saya ini bukan atas paksi meraih publisiti atau mencari duit lebih menerusi saman ganti rugi malu. Ia lebih kepada memberi pengajaran kepada warganet, khususnya, agar tidak lantang bersuara dan lebih berhati-hati apabila berkata-kata di laman maya.

“Negara kita memiliki undang-undang. Menjadi wira papan kekunci bukan bererti mereka mempunyai lesen bersuara tanpa memikirkan sensitiviti orang lain.  Agama kita turut menegah seseorang daripaa mencela fizikal orang lain,” katanya di dalam satu sidang media di Petaling Jaya semalam. 

Jasmin yang diwakili peguam, Nasser Yusof dari firma guaman, Tetuan The Law Chambers of Fauzi & Nasser menuntut salah seorang daripada individu terbabit yang hadir pada sidang media itu bernama Izzatul membuat permohonan maaf secara terbuka, membayar ganti rugi, membuat satu surat akuan sumpah menarik balik tohmahan dan membayar kos guaman.

Izzatul yang juga seorang suri rumah turut memohon maaf atas salah lakunya dan menyatakan kekesalan terhadap tindakan yang dilakukannya terhada Rohhana kerana tidak menyangka kes ini menjadi besar. 

Selain Izzatul, dua lagi warganet sudah dikenal pasti dan mereka juga bakal berdepan dengan tindakan undang-undang. 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 8 Nov 2019

Pesan Yung Raja Dalam ‘Mad Blessings’

“Stay Blessed” telah menjadi satu cogan kata media sosial yang lapuk seketika tapi kini, Yung Raja, telah menghidupkan mantera yang memberi erti bersyukur dan dirahmati.

Hiburan Mon, 29 Apr 2019

‘ Ecah Nak Jadi Penyanyi’- Zain Saidin Sanggup Labur Duit Demi Anak Tersayang!

Saya sering mengingatkan dia agar jika melakukan sesuatu, dia harus melakukan sebaik mungkin sehingga berjaya. Jangan buat kerja ala kadar!

Hiburan Fri, 24 Apr 2020
Hiburan Sat, 16 Mar 2019

Batal Perkahwinan, Awi Rafael Cipta Lagu Untuk Atikah Suhaime?

Lagu ‘Rahasiaku’ dilancarkan pada hari ulangtahun kelahiran Atikah ke-28 iaitu pada hari Jumaat, 15 Mac 2019 (semalam).

Hiburan Thu, 11 Oct 2018

Nak Luah Dekat Crush Tapi Malu? Mungkin Boleh Try Pakai Single Terbaru Aqeesh Aleeya Ni!

Comel jer video klip Aqeesh Aleeya, lagu ciptaan DJ Fuzz dan Hez Hazmi ini memang best untuk dilayan tau!

Events Fri, 15 Dec 2017

AN HONEST MISTAKE IS THROWING AN HONEST CHRISTMAS PARTY AND IT’S FREE

Wanna be part of 2017’s most epic party yet? Mark your calenders this December 17!

Hiburan Thu, 27 Feb 2020
Hiburan Mon, 19 Nov 2018
Hiburan Tue, 24 Apr 2018

Geram! Ini Luahan Serina Redzuawan Terhadap Bekas Suami

How about (Macam mana pula) Gavin yang dengan sendiri melanggar perintah mahkamah tidak berkelakuan dan hidup dengan cara bukan Islam.

Hiburan Sat, 7 Apr 2018

Bertarung Nyawa Di ICU, Azrul Mohon Doakan Anaknya Kembali Sembuh!

Buat masa ini, doktor masih menunggu keputusan ujian bagi menentukan jenis antibiotik yang sesuai untuk rawatan pencegahan.

| Live TV