Featured By: Atiqah Johari December 24, 2022 @ 3:57pm

“Kasihan Isteri Baru, Kahwin Tiada Majlis… Macam ‘Cowboy’” – Puteri Sarah

Konflik rumah tangga pelakon Puteri Sarah Liyana, 37, dan pengarah filem, Syamsul Yusof, 38 masih belum berkesudahan sehingga kini, malah lebih banyak kisah mula terbongkar.

Memetik laporan BH Online, Sarah mendedahkan bahawa dia sudah lama mengetahui mengenai dakwaan suaminya telah berkahwin dengan Ira Kaza.

“Sebenarnya, saya sudah lama mendapat mesej langsung mendakwa Syamsul sudah berkahwin dengan Ira.

“Kebanyakan maklumat diterima daripada orang yang mengenali pihak sebelah sana. Saya tak kuasa ambil peduli disebabkan dulu cerita kahwin hanya desas-desus.

“Apabila makin hangat diperkatakan, saya juga semakin banyak mendapat mesej langsung. Kebanyakannya kasihan melihat saya, anak dan keluarga mentua yang tidak mengetahui apa yang dilakukan Syamsul di belakang kami.

“Namun, saya tidak terkejut walaupun Syamsul bermati-matian menafikan kesahihan gosip kahwin dua,” ujarnya kepada BH Online.

Ditanya mengenai perasaannya apabila timbul dakwaan dimadukan, Sarah akui sudah tidak peduli dengan tindakan Syamsul.

“Jujurnya saya tidak peduli dengan apa yang nak berlaku.

“Saya sudah lama ‘move on’, Cuma sebagai wanita yang masih bergelar isteri, tentunya saya mahukan kebenaran.

“Kepada Syamsul, mengaku sahajalah. Benda baik jangan disorok boleh menimbulkan fitnah.

“Bagi saya, lagi banyak kesilapan yang mahu ditutup, lagi banyak kebenaran akan terdedah. Percayalah, ini semua kuasa doa isteri dan ibunya, Datin Patimah Ismail yang baru pulang mengerjakan umrah di Tanah Suci,” kata Sarah.

Malah, Sarah turut memberitahu bahawa dia tidak akan menghalang suaminya berkahwin lagi tetapi berharap Syamsul tampil menjelaskan situasi sebenar.

“Jika betul kahwin, Alhamdulillah. Bagus, sebab tidaklah menanggung dosa.

“Saya juga tidak mahu dianggap bersubahat jika tahu tahap mana hubungan mereka.

“Kalau dah kahwin, berterus-terang. Kasihan juga isteri baru, sudahlah kahwin tiada majlis seperti ‘cowboy’.

“Sampai bila nak sorok, sedangkan orang sudah mula menghidu?

“Kalau dahulu, saya selidik sampai lubang cacing sebab nak tahu kebenaran, tetapi sekarang semua maklumat datang tanpa diminta.

“Jujurnya, saya sudah lama reda dan berserah kepada Allah sebaik menunaikan umrah pada Ramadan lalu. Saya terima dengan berlapang dada apa pun yang Allah nak tunjuk,” luahnya.

Tambah Sarah, dia akui berasa kasihan melihat mentuanya apabila kontroversi Syamsul berkahwin dua heboh dan tular.

“Ibu bapa mentua memang kecewa, malah menangis mendengar cerita ini. Mereka ada bertanya kepada Syamsul sendiri berhubung gosip yang hangat diperkatakan.

“Tetapi, biasalah Syamsul takkan mengaku. Bagi saya, berani buat, berani tanggung,” jelasnya sebelum ke Tokyo, Jepun, semalam.

Sehubungan itu, Sarah memaklumkan bahawa dia akan menyelesaikan perihal rumahtangganya seusai pulang ke Malaysia.

“Saya akan uruskan apa yang sepatutnya diselesaikan. Tengoklah apa keputusan saya.

“Saya juga mahukan ‘titik noktah’ agar boleh meneruskan hidup bersama anak dengan aman.

“Sekarang berilah saya masa bertenang sambil bercuti dengan anak ke Tokyo dulu,” tuturnya.

Sumber: BH Online

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 5 Mar 2018

‘Tak Ada Masalah Terima Cinta Baru. Tapi, Kalau Boleh..’ – Hafiz Hamidun

Empat bulan sudah bergelar duda, kini Hafiz Hamidun akui bukan mudah untuk melalui proses kehidupan seharian. Lumrah bagi semua orang, perasaan sunyi pasti ada lagi-lagi apabila melihat orang lain sudah berkahwin dan hidup bahagia.

Hiburan Thu, 8 Jun 2023
Hiburan Sat, 27 Oct 2018

‘You Come First’ Buah Tangan Terbaru Zak Abel

Wow! Penyanyi Zak Abel membuat kemunculan istimewa di One Utama, hari ini bersempena dengan pelancaran single berjudul ‘ You Come First’ kolaborasi bersama penyanyi rap, Saweetie. Dalam persembahan yang berlangsung di ruang legar One Utama […]

Featured Wed, 7 Sep 2022

“Saya Janji Tak Ada Hubungan Lagi” – Iqbal Hanya Berkawan Dengan DSV

Sesiapa yang single tu boleh lah cuba, Iqbal sedang mencari suri hati tu..

Trending Thu, 19 Aug 2021

Banjir Yan: 3 Lelaki Maut, 3 Lagi Mangsa Masih Hilang

Tiga mangsa ditemukan meninggal dunia di beberapa lokasi di sekitar kawasan Gunung Jerai di Yan, Kedah yang dilanda banjir susulan fenomena kepala air pada petang Rabu. Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, setakat […]

Events Wed, 26 Jun 2019

黄明志《辣死你妈1.0》玩穿越!希望鼠年贺岁档上映

相隔8年,Namewee黄明志再次操刀拍摄《辣死你妈2.0》续集《辣死你妈1.0》,融合大马多元种族文化的特色,大完穿越回到600年前马六甲王朝。

Featured Wed, 9 Aug 2023

Kongsi Video Di Butik, Aedy Ashraf Didakwa Tempah Baju Kahwin? Netizen Luah Rasa Teruja! – “Ukur Lilit Session”

Awhhh, Aedy tempah baju kahwin ke tuuu? 👀 Tak sabarnya min nak tengok Aedy, Amelia naik pelamin! Hiks 🤍😜