Featured By: Khairil Khusyairi November 28, 2022 @ 1:15pm

“Kau Terlampau Kurang Ajar” – Fezrul Khan Tak Akan Berlakon Dengan Reen Rahim Lagi, Akui Reen Tak Setaraf Dalam Lakonan

Sebelum ini timbul dakwaan pelakon Reen Rahim dicekik oleh pelakon Fezrul Khan ketika menjalani sebuah penggambaran filem.

Malah, Reen Rahim sendiri mengakui kesal dengan respon Fezrul yang tidak mengakui kesilapan dan menganggap insiden itu sebahagian proses rakaman.

Terbaharu, memetik laporan Melodi, Fezrul Khan sekali lagi mempersoalkan tindakan Reen Rahim yang menjerit kepadanya selepas melakonkan babak tersebut.

“Secara jujur saya berlakon cerita tu saya tak method, saya tahu babak itu susah, tak boleh buat, kita dah rehearsel, okay dah tapi yang tak ok kenapa bila dah cut dia mejerit kepada saya?

“Yang itu saya pantang, tak boleh cakap elok-elok ke. Kalau setakat lakonan kau macam tu kau nak complain. Kenapa perlu jerit, tak boleh cakap elok-elok ke?

“Level dia tahap mana? Kau menjerit dengan orang lama. Kau boleh fighting tak? Kau ada sarung uniform tak? Kau berlakon cerita kampung je kan?,” katanya.

Mengulas mengenai babak cekik yang dimuat naik Fezrul di laman Instagram, pelakon drama Aku Seorang Perempuan itu memberitahu dia mahu semua pihak menilai sendiri tindakkanya dalam babak itu malah menyifatkan Reen seorang yang kurang ajar.

“Apa yang saya post tu saya nak tunjukkan dekat orang betul tak apa yang saya buat itu sebenarnya saya yang salah atau dia yang salah? Kalau salah, pengarah boleh cut, tiada masalah pun. Tapi kenapa kena tunggu babak itu habis kau menjerit? Kurang ajar tak kurang ajar? Kurang ajar pelakon tu,” jelas Fezrul.

Fezrul juga berkata pelakon wanita itu bukan tarafnya untuk berlakon bersama dan akan menolak untuk berlakon dengan Reen Rahim sekiranya terdapat tawaran untuk bergandingan lagi.

“Nasib baik perempuan, kalau lelaki dah lama dah. Dia ingat saya hairan dengan lakonan dia semua.

“Saya banyak lagi heroin yang saya boleh berlakon, setakat lakonan heroin macam itu saya rasa bukan ‘level’ saya kot.

“Kalau tanya saya kalau nama dia ada dalam sebuah cerita itu saya takkan ambil job itu. Saya tak boleh berlakon dengan orang kurang ajar macam tu,” tegasnya.

Fezrul juga memohon maaf kepada Reen malah turut berpesan sekiranya tidak boleh membawa sesuatu watak yang berat, jangan ambil tawaran itu.

“Pada saya, jangan kurang ajar, itu sahaja saya nak bagitahu. Kalau menjerit tu dia ‘attention seeker’. Dia nak tunjuk dia ‘power’ lah.

“Kalau dia dah minta maaf, saya dah maafkan dia jika saya terkasar bahasa, gurau kasar, tercekik dia ke apa, saya minta maaf banyak-banyak, tapi kalau ada job nama dia ada dengan saya, saya takkan ambil job itu sebab ramai lagi pelakon-pelakon hebat yang nak berlakon dengan saya. Dia bukan ‘level’ saya.

“Kalau dah watak berat, rasa tak boleh bawa jangan bawa watak tu. Jangan ambil semata-mata nak duit. Lepastu kau nak tunjuk kau hebat dekat set. Jangan kurang ajar. Kau terlampau kurang ajar,” tutupnya tegas.

Sumber: Melodi TV3

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Events Tue, 30 Aug 2022
Trending Sun, 31 Oct 2021

Mummy Jerung Ni Boss! Sofiaa Marieylla Dah Bergelar Penyanyi, Muncul Dengan Single ‘Akulah Jerung Merah’

Popular dengan nama ‘Mummy Jerung’, sensasi TikTok, Sofiaa Marieylla kini mengorak langkah dalam industri hiburan. Terjun ke bidang nyanyian, pemilik nama Wan Siti Mariam Wan Mahyudin, 24, ini muncul dengan single pertama berjudul Akulah Jerung […]

Hiburan Fri, 24 Aug 2018

Sherry Ibrahim Akui Bukan Lagi Duta Produk Kecantikan…

Sherry menafikan wujud sebarang masalah hingga beliau terpaksa berbuat sedemikian

Featured Fri, 24 Mar 2023

Hilang Banyak Tawaran Kerja, Dafi Dedah Pernah Pecahkan Tabung – “Ayah Dah Tak Jadi PM, Semua Lesap”

Nampak gah dan mewah, tapi dalam diam tiada siapa yang tahu kan.. Sabar ya Dafi! 💪🏻

Trending Wed, 29 Sep 2021

“Foto ‘B*gil’ Penuh Akan Disiarkan Sekiranya..” – Nam Ron

Pelakon berbakat besar, Nam Ron memuat naik dua foto tidak berbaju di laman Twitter miliknya dan ia mendapat perhatian warganet. Menerusi ciapan yang dikongsi semalam, Nam Ron atau nama sebenarnya, Shahili Abdan, 52, secara sinis […]

Hiburan Thu, 30 Nov 2023

Bertahun-Tahun Simpan Duit, Meerqeen Syukur Angan-Angan Miliki Mercedez Benz G-Class Jadi Kenyataan

Kagum betul dengan Meerqeen, berdikari dan sangat kerja keras🫡

Hiburan Tue, 19 Jun 2018

Faham Situasi Haqiem Rusli, Hanez Suraya Pernah Kemurungan?

Saya rasa sakit, malah ketika itu berat badan turun mendadak hingga ramai yang menegur mengenai perubahan fizikal dialami. Walaupun saya berselera untuk makan, tetapi badan tetap kurus. Ia membuatkan saya jadi paranoid, sehinggalah doktor mengesahkan saya mengalami gangguan kebimbangan.

Hiburan Fri, 15 Jun 2018

Fattah Teruja Bawa Fazura Balik Kampung

Kesempatan ini akan saya gunakan untuk memperkenalkan isteri kepada saudara-mara yang belum pernah bertemu Fazura. Wah, mesti best kan, pertama kali bawa isteri round kampung!

error: Content is protected !!