Hiburan By: Maya Basir September 18, 2023 @ 1:20pm

Kes Penunggang Motosikal Langgar JPJ, Individu Dakwa Achey ‘Select’ Orang Nak Beri Bantuan?

Pelawak dan penyanyi, Achey didakwa memilih orang untuk memberikan bantuan.

Baru-baru ini, tular seorang penunggang motosikal yang melanggar anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) semasa Operasi Penguatkuasaan Sekatan Jalan Raya (SJR) di Lebuhraya Seremban-Port Dickson.

Menerusi perkongsian Achey di Instagram Story, seorang individu mempersoalkan tindakannya tidak membantu penunggang motosikal tersebut.

“Ha tu ada kes mat rempit langgar JPJ. Apa lagi bantu la mat rempit tu. Macam kes panda tu,” ujar individu itu.

“Abang ada masalah kesihatan ke? Kan beza kesnya tu,” balas Achey.

Tambah individu tersebut lagi, Achey didakwa memilih orang untuk dibantu kerana kedua-dua kes itu adalah sama iaitu kesalahan tiada cukai jalan dan insurans.

“Eh tak bang. Kesalahan dia sama takde roadtax dengan insurance cuma tula kena bantu beliau. Jangan selek bang,” katanya.

Menurut Achey, kes antara dua penunggang motosikal berkenaan adalah berbeza malah dia juga turut memohon maaf.

“Bantu yang susah dengan bantu yang bermasalah kan beza dik. Kenapa marah ni?

“Maaf yea kalau niat saya tak menghalalkan cara,” jelas Achey.

Terdahulu, Achey memberitahu ada memberi bantuan kepada kes motosikal penghantar makanan, Foodpanda yang disita oleh pihak JPJ.

@achey_kintangkintung Ok selesai… sabar rakyat malaysia… sentiasa positif yea.. kedua2 pihak jalankan tugas.. mana boleh kita bantu.. tak boleh kita doa jelahh.. #abangpanda #tiaracandy ♬ original sound – KEDAI ACHEY KINTANG KINTUNG

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 23 Jun 2022
Trending Mon, 26 Mar 2018

Haruan Makan Anak! Gadis OKU Mangsa Rogol Bapa Sendiri

Sebaik dihubungi pihak sekolah, kakaknya pulang ke rumah bagi memeriksa sebelum terkejut apabila melihat bapanya sedang merogol adiknya di dalam bilik mangsa.

Hiburan Thu, 14 Nov 2019
Featured Wed, 1 Feb 2023

Tersipu Malu! Meerqeen Dedah Selebriti Yang Diminati Hun Haqeem

Alolo Hun memalu pulak! Siapa crush dia tu ek?

Featured Wed, 19 Oct 2022
Events Tue, 24 Jul 2018

Altimet ‘Mengidam’?

Sebelum bersara penyanyi yang pernah memenangi persembahan terbaik di Anugerah Juara Lagu 32 menerusi lagu Amboi ini berhasrat untuk mengadakan mini konsert.

Hiburan Thu, 2 Jan 2020
Hiburan Thu, 14 Nov 2019
Hiburan Mon, 26 Jun 2023

“Saya Serious” – Kasih Iris Leona Cari Boyfriend, Tapi Ramai Pula Wanita Nak Cuba?

Ehhhh, ghisau! 🤣 Leona cari boyfriend tu guys boleh la cuba apply 😜