Featured By: Aqilah Paharuzi March 2, 2023 @ 11:34am

Kongsi Momen Pertemuan Dengan Wan Azizah, Acha Septriasa Terharu Dapat Hadiah Tasbih & Dibekalkan Makanan

Pelakon popular Indonesia, Acha Septriasa berkongsi saat pertama kali bertemu dengan isteri Perdana Menteri ke-10 Malaysia, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebelum penggambaran ‘Anwar: The Untold Story’ bermula.

Memegang watak sebagai Azizah dalam filem tersebut, Acha berasa kagum dengan figura yang dianggap sangat kuat dan penuh dengan sifat keibuan.

Menurut Acha, pertemuan mereka di sebuah hotel terkemuka Kuala Lumpur dimeriahkan dengan buah tangan seperti tasbih pemberian Azizah.

“Sifat keibuannya itu membuatkan saya terharu. Ketika pertama kali bertemu, saya dan Farid Kamil diajak untuk makan di hotel tetapi dibawa bekal hasil air tangan Azizah.

“Saya juga diberikan tasbih gelang untuk terus mengingati Allah. Sifat keibuan Azizah membuatkan saya amat terkesan,” ujarnnya.

Acha berkata demikian ketika ditemui secara virtual pada sidang media filem Anwar: The Untold Story berlangsung di ibu kota, pada Rabu.

Tambah Acha yang juga merupakan seorang penyanyi itu, pertemuan bersama Azizah membuatkan dirinya lebih senang untuk menjiwai watak terbabit dalam filem tersebut.

“Azizah adalah seorang tokoh Malaysia yang sangat bersemangat dan penuh karakter keibuan. Figura kepimpinan yang boleh menggantikan suaminya dalam keadaan sulit dalam parti politik, menjadi ayah dan dia seorang wanita tabah.

“Pencapaian Azizah dalam bidang akademik sangat dahsyat, dia merupakan seorang doktor yang mempunyai cinta luar biasa terhadap keluarga.

“Azizah juga sosok yang amat damai. Beliau amat percaya dengan takdir dan keluarganya,” tambahnya lagi.

Selain Acha, filem Anwar: The Untold Story hasil arahan pengarah terkemuka Indonesia, Viva Westi turut dibintangi oleh Farid Kamil, Hasnul Rahmat, Firdaus Karim, Dewi Irawan dan ramai lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 15 Nov 2022

Nyanyi Di Wedding Bekas Kekasih, Meer Nash Kekal Tenang – “Kental Hati Kau Bang”

Penyanyi Meer Nash, 27, memuat naik satu video di TikTok memaparkan dirinya menyayikan sebuah lagu di hari perkahwinan bekas kekasih. @meernash5I wish you nothing but happiness ❤️♬ original sound – Meer Nash Menerusi video berdurasi

Hiburan Sun, 20 May 2018

丁当一套歌服唱全场 女歌迷向男友求婚

暌违两年半,Della丁当再次来马开唱!有别于以往演唱会,丁当《想恋一个爱》一恋十年大马演唱会,一套歌服唱全场,唱唱聊聊150分钟。现场一名女歌迷大胆在丁当的见证下,向男友求婚,引起全场尖叫。

Hiburan Wed, 25 Sep 2019

Nana Mahazan Sedar Diri…

Setiap orang ada kelebihan masing-masing

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

EVERYTHING YOU NEED TO KNOW ABOUT ASIA’S GOT TALENT WINNER ‘THE SACRED RIANA’

The Sacred Riana was crowned Season 2 winner of Asia’s Got Talent earlier this month! Check out these fun facts about her.

Trending Tue, 5 Nov 2019

Lazada 11: 11 Shopping Festival Kembali Lagi Dengan Pelbagai Jenama Terkemuka, Dan Berhibur Bersama K-Pop Star- APink!

Stay tuned depan tv untuk shopping sempena Lazada 11:11 pada 10 November Ini!

Fab Foodies! Wed, 17 Jan 2018

HAVE YOU TRIED THESE VIRAL RAINBOW GRILLED CHEESE TOAST?!

See if there’s pot of gold at the end of that rainbow cheese strings too! *winks*

Featured Tue, 24 Mar 2020

| Live TV